Titel

Recruiter Staf & Support

Organisatie

De opdrachtgever is een Netbeheerder (transporteert elektriciteit en gas naar huizen en bedrijven) in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland.

Achtergrond opdracht

Jouw focus is hierin breed: het vervullen van zowel interne als externe vacatures. Als Corporate Recruiter binnen het bedrijf recruit je voor een aantal specifieke interne klanten op het hoofdkantoor en de gelieerde afdelingen in de vestigingen. Vanuit het recruitment team recruit men op dit moment in hoge mate voor technisch uitvoerende functies (o.a. monteurs, uitvoerders en engineers). En nee, deze vakmensen zijn niet makkelijk te vinden! De opdrachtgever kampt met een hoge mate van tekort aan personeel in een technisch lastige arbeidsmarkt. Echter, deze uitdaging heeft uiteraard ook gevolgen voor de staf afdelingen waarvoor je in deze rol verantwoordelijk bent. Ook daar is een toename aan vacatures. Dit is dan ook meteen, mede met je recruitment collega’s, jouw grootste uitdaging op dit moment en de reden dat de opdrachtgever op zoek is naar een extra (tijdelijke) recruiter. Je bent in deze als geen andere op de hoogte van de behoefte van je klant en hebt een uitstekende samenwerking met de betreffende HR collega’s. Op basis van je kennis over je klant en de ontwikkelingen binnen én buiten de organisatie stel je het profiel op, waarna je aan de hand van je wervings- en sourcingsaanpak intern of extern de meest geschikte kandidaten vindt. Jouw selectie, op basis van oplossingsgericht recruiten, geeft jou de bevestiging dat je aanpak werkt: je hebt de perfecte kandidaat gevonden. Na jouw uitleg over onze arbeidsvoorwaarden, schud je de nieuwe medewerker de hand: Uiteraard evalueer je de procedure: wat ging goed en wat kan beter en doe je concrete verbetervoorstellen voor ons recruitmentproces.

Functie eisen

Je hebt een afgeronde hbo-opleiding, aangevuld met minimaal 3 tot 5 jaar werkervaring als Recruiter (corporate of bureauzijde).
Je hebt ervaring met online (social media) kanalen, searchen, selectiemethodieken en natuurlijk actuele kennis van de arbeidsmarkt.
Je bent op de hoogte van ontwikkelingen en innovaties binnen het vakgebied en je ziet continu mogelijkheden om innovaties op te nemen. 

In verband met veiligheidseisen verzoeken wij om uitsluitend kandidaten voor te stellen die de Nederlandse taal in woord en geschrift beheersen.

Competenties
Bovenal ben je een echte specialist, harde werker, doorzetter en verbinder. Relatiemanagement, oplossingsgericht recruiten, continu blijven ontwikkelen en innoveren in een lastige arbeidsmarkt: dat typeert jou. Je voelt je daarnaast betrokken bij de organisatie, bent zowel online als offline een echte ambassadeur en zet daar jouw eigen kanalen voor in. Daarnaast ben je creatief in het bedenken van (andere) methoden om tot de juiste nieuwe medewerkers te komen.

Opdracht informatie

Gesprekken vinden plaats op: vrijdag 26 april in Den Bosch. Kandidaten dienen zich beschikbaar te houden.

Interesse?

Reageer dan z.s.m. doch uiterlijk 24 april 12:00 uur met het recente CV voorzien van 2 referenten in een Word document, motivatie, beschikbaarheid en het uurtarief (inclusief reis-, verblijfs-, parkeer- en kosten gebruik eigen telefoon en/of laptop, exclusief BTW). Max. uurtarief bedraagt €60 all-in, excl. BTW.
Weekindeling: Op de maandag in Den Bosch en de overige 3 dagen zijn flexibel in te richten met voorkeur vrij op vrijdag.