Titel

Recruiter INFRA Regio Noord

Organisatie

De opdrachtgever is een Netbeheerder (transporteert elektriciteit en gas naar huizen en bedrijven) in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland.

Afdeling:
De afdeling Recruitment is vanuit het bedrijfsonderdeel HR verantwoordelijk voor alle in- en doorstroom en het werkgeversimago op de arbeidsmarkt via arbeidsmarktcommunicatie en employer branding. Dit ambitieuze team verzorgt zowel tijdelijke (inhuur) als vaste functies en kenmerkt zich door gedrevenheid, een open sfeer, ambitie om te groeien door feedback én plezier in het werk. 
 

Achtergrond opdracht

Jouw focus is hierin breed: het vervullen van zowel interne als externe vacatures. Als Corporate Recruiter binnen de organisatie recruit je voor een aantal specifieke interne klanten.
Onze opdrachtgever recruit op dit moment in hoge mate voor technisch uitvoerende functies (o.a. monteurs, uitvoerders en engineers). En nee, deze vakmensen zijn niet makkelijk te vinden!
Onze opdrachtgever kampt met een hoge mate van tekort aan personeel in een technisch lastige arbeidsmarkt. Dit is dan ook meteen, mede met je recruitment collega’s, jouw grootste uitdaging op dit moment en de reden dat we op zoek zijn naar een extra (tijdelijke) recruiter. Je bent in deze als geen andere op de hoogte van de behoefte van je klant en hebt een uitstekende samenwerking met de betreffende HR collega’s.
Op basis van je kennis over je klant en de ontwikkelingen binnen én buiten de organisatie stel je het profiel op, waarna je aan de hand van je wervings- en sourcingsaanpak intern of extern de meest geschikte kandidaten vindt. Jouw selectie, op basis van oplossingsgericht recruiten, geeft jou de bevestiging dat je aanpak werkt: je hebt de perfecte kandidaat gevonden.
Uiteraard evalueer je de procedure: wat ging goed en wat kan beter en doe je concrete verbetervoorstellen voor het recruitmentproces.

Functie eisen

Eisen en wensen
Je hebt een afgeronde hbo-opleiding, aangevuld met minimaal 3 tot 5 jaar werkervaring als Recruiter (corporate of bureauzijde).
Je hebt ervaring met online (social media) kanalen, searchen, selectiemethodieken en natuurlijk actuele kennis van de arbeidsmarkt.
Je bent op de hoogte van ontwikkelingen en innovaties binnen ons vakgebied en je ziet continu mogelijkheden om innovaties op te nemen, zodat wij altijd ons doel na kunnen streven: door onze expertise bijdragen aan de doelen van de organisatie.

In verband met veiligheidseisen verzoeken wij om uitsluitend kandidaten voor te stellen die de Nederlandse taal in woord en geschrift beheersen.

Competenties
Bovenal ben je een echte specialist, harde werker, doorzetter en verbinder. Relatiemanagement, oplossingsgericht recruiten, continu blijven ontwikkelen en innoveren in een lastige arbeidsmarkt: dat typeert jou. Je voelt je daarnaast betrokken bij de organisatie, bent zowel online als offline een echte ambassadeur en zet daar jouw eigen kanalen voor in. Daarnaast ben je creatief in het bedenken van (andere) methoden om tot de juiste nieuwe medewerkers te komen.  

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons z.s.m. uiterlijk 24 april voor 12:00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol in een Word document, twee referenties met naam en telefoonnummer, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.Hou er rekening mee dat je ong. 1000 km per 4 weken zult verrijden (1 x pw Den Bosch, 4 dagen per week regio Noord). Dit moet opgenomen worden in het uurtarief.
Max. uurtarief € 60 all-in, excl. BTW.

Gesprekken vinden plaats op vrijdag 26 april 2019 in Den Bosch. Kandidaten dienen zich beschikbaar te houden.