Titel

QA informatie beveiliger

Organisatie

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft als motto Nederland gezond en wel. Ongeveer 5000 ambtenaren van dit ministerie maken het overheidsbeleid op het terrein van de gezondheidszorg, de maatschappelijke zorg en sport. Zorg voor ouderen en jongeren en voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap.

Functie eisen

  • Minimaal HBO werk en denkniveau;
  • Minimaal 5 jaar ervaring met informatiebeveiliging binnen de overheid, het bedrijfsleven en de zorg;
  • Aantoonbare ervaring met ontwerp en beoordeling van (interne en externe) dienstverlening;
  • Ervaring met de toepassing en implementatie van ISO-27001, NEN-7510, 7512, 7513 en BIO normen in kleine en grote organisaties.


Wensen

  • Ervaring met volwassenheidsmodellen ISO, NEN en BIO;
  • Ervaring met werken in multidisciplinaire agile teams, en hierbinnen met het aan de man brengen van het belang van informatiebeveiliging;
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel Engels als Nederlands.

Achtergrond opdracht

VWS zoekt een informatiebeveiliger die ruime ervaring en affiniteit heeft met de overheid en zorg. Binnen het programma zal jij vanuit Quality Assurance samen komen te werken met verschillende (ontwikkel) teams. Het is jouw taak om, vanuit jouw kennis en ervaring met de normen en eisen van de BIO, ISO en NEN, bij te dragen aan de doorontwikkeling van het programma. Hierbij hoort, bijvoorbeeld, het in kaart brengen van de huidige stand van zaken en implementeren van maatregelen zodat er wordt voldaan aan de BIO. Daarnaast ben jij sparringpartner voor de ontwikkelaars de kwetsbaarheden analyse tool (KAT) en het security operations center (SOC). Samenvattend, ben je een specialist die toeziet op de beveiliging van de informatievoorziening en in staat is om te denken als auditor en IT-er.


Achtergrond opdracht

Je brengt ruime ervaring mee op het gebied van informatiebeveiliging binnen de overheid, het bedrijfsleven en in de zorg. Je hebt een visie op beveiliging waarin mensen en organisaties centraal staan en optimaal gebruik wordt gemaakt van techniek. Daarnaast heb je aantoonbare ervaring met het begeleiden van (interne en externe) beoordelingen en ben jij in staat om te denken als een auditor en IT-beheerder. Hierin spelen volwassenheidsmodellen zoals de ISO, NEN en BIO een centrale rol. Naast het begeleiden van teams in beoordelingstrajecten, ben jij ook in staat bovengenoemde modellen toe te passen en te implementeren in een bestaande organisatie. Je ademt kwaliteit een daarmee draag jij bij aan het continu verbeteren van de staat van informatiebeveiliging. Je vindt het leuk om bezig te zijn met het verbeteren van de prestaties, analyseert hoe je dit kunt bereiken en signaleert tijdig risico’s. Deze kwaliteiten vertalen zich ook naar papier, waar jij in staat bent om praktische en leesbare documentatie op te stellen in het kader van audit, beleid en governance. Je bent het gewend om onder hoge druk te functioneren.

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 12 januari 2022, voor 16.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

 

De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Security