Titel

Protection, Automation and Control (PAC) Engineer

Organisatie

De opdrachtgever is een Netbeheerder (transporteert elektriciteit en gas naar huizen en bedrijven) in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland.

De afdeling bedrijfsvoering is verantwoordelijk voor het bewaken en besturen van de midden spanning netten. Dit is een 24 uurs verantwoordelijkheid.
De afdeling Net-Automatisering ondersteund de bedrijfsvoering. Zij is verantwoordelijk voor de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de Operationele Techniek (OT)- omgeving in Weert en Zwolle.
Op beide locaties is een team van ongeveer 15 personen van Net-Automatisering operationeel. De PAC-engineers op een locatie kunnen af en toe op de andere locatie ingezet worden.
In 2017 is binnen Net-Automatisering gestart met de uitrol van een nieuw monitor systeem (Dali). We zoeken personen die in de OT-omgeving willen werken waarin het beheer en onderhoud aan SCADA/DALI wordt uitgevoerd waarin netwerk technieken en cybersecurity van de OT-omgeving een rol speelt.
Standplaats voor deze opdracht is Weert. Het is wel af en toe noodzakelijk om te werken in Zwolle, flexibiliteit is hiervoor nodig. 

Achtergrond opdracht

Als Protection, Automation and Control (afgekort PAC) engineer, met aandachtsgebied security houdt je je bezig met OT security in de bredere zin van het woord.
De dagelijkse security monitoring van het netwerk en het analyseren van de events vanuit het Security operations Center (SOC) zijn de basis van de werkzaamheden.
Daarnaast wordt preventief gezocht naar kwetsbaarheden waarbij wordt geanalyseerd hoe deze verholpen kunnen worden.
Je zult samenwerken met je collega’s om verdachte situaties in te schatten en eventuele dreigingen vroegtijdig te kunnen ontdekken.
Daarnaast zorg je voor het borgen van de systeemkennis binnen de OT omgeving ten behoeve van een blijvende kwaliteit, continuïteit en betrouwbaarheid.
Je analyseert storingen en problemen om deze vervolgens op te lossen. In samenwerking met de interne klanten en leveranciers kom je met verbetervoorstellen

Functie eisen

 • Afgeronde opleiding HBO in de richting van ICT/Data analist/information security management
 • (basis)kennis van:
  • netwerk infrastructuren en security principes (hardening, VPN, virtual machines, linux/windows)
  • IDS/IPS - incident analyse (Nmap, wireshark, nessus, Bro/Zeek)


In verband met veiligheidseisen verzoeken wij om uitsluitend kandidaten voor te stellen die de Nederlandse taal in woord en geschrift beheersen.
 
Wensen/ pré’s
Voorkeur voor kennis van:
 • Identity and acces management (LDAP, active directory)
 • SCADA/netwerk protocollen (ModBus, IEC104, TCP/IP, SSH, FTP etc.)
 • SIEM, logmanagement netwerk verkeer analyse (Splunk, Silent Defense)

en HBO-starter is ook van harte welkom om te reageren.
Competenties

 • Nieuwsgierig
 • Analytisch vermogen
 • Integer handelen
 • Stressbestendig
 • Kritisch en onderzoekend

De interne opleiding kan zowel in Weert of Zwolle plaatsvinden. Dus flexibiliteit is daarvoor noodzakelijk.

Opdracht informatie

Interesse? Reageer dan voor 17 januari 12:00 uur met een recent cv, motivatie, beschikbaarheid, minimaal 2 referenties en het uurtarief (inclusief reis-, verblijfs- en parkeerkosten, exclusief BTW). 

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Management & Support