Titel

Projectplanner

Organisatie

De opdrachtgever is een netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden ze de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof. Daarnaast werken ze mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO₂. Zij zorgen als 100% staatsdeelneming ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken.


Het betreft een inzet van maximaal 1680 uur per jaar. 


Bring Your Own Device (BYO): Er dient een zakelijke mobiele telefoon beschikbaar te worden gesteld door Dienstverlener dan wel dient tijdelijk personeel hier zelf over te beschikken. Het uitgangspunt voor tijdelijk personeel is dat zij over een standaard werkplek (‘thin cliënt’) kunnen beschikken, tenzij de lijnmanager beslist dat tijdelijk personeel zijn/haar eigen hardware/laptop dient te gebruiken. De gebruikskosten zijn nadrukkelijk niet declarabel en derhalve voor rekening van de Dienstverlener dan wel tijdelijk personeel.

Functie eisen

Om als (senior) projectplanner succesvol te zijn:

  • Heb je minimaal HBO werk- en denkniveau
  • Bij voorkeur minimaal 5 jaar werkervaring met het werken in een professionele werkomgeving;
  • Heb je ervaring in het opstellen van en verantwoordelijkheid gehad over (project)planningen voor complexe multidisciplinaire technische projecten;
  • Heb je kennis en ervaring met MS Project en Primavera.
  • Kennis van TILOS is een pre;
  • Kun je goed samenwerken, ben je resultaatgericht, klantgericht en communicatief;
  • Ben je accuraat in het bijhouden van de projectplanningen op tijd en resources;
  • Je bent energiek en je staat erom bekend dat het fijn is om met jou samen te werken;
  • Ben je een stevige persoonlijkheid die in staat is om je omgeving mee te nemen in het behalen van de project- en afdelingsdoelstellingen. 

Achtergrond opdracht

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Projects is op zoek naar versterking om de projecten die bij haar in opdracht zijn gegeven te realiseren. Een niet geringe verantwoordelijkheid. Want we zorgen ervoor dat we nieuwe assets realiseren en bestaande assets renoveren of vervangen in een steeds complexer wordende omgeving. De projectenportfolio aan infrastructurele projecten kent tegenwoordig een breed scala aan media: aardgas, groengas, waterstof, warmte en CO2. Onze opdrachtgevers zijn Gasunie dochters of consortia waarin Gasunie een rol heeft.

 

Wij zorgen ervoor dat we met een gezonde dosis ondernemerschap de gevraagde scope en kwaliteit op het afgesproken moment realiseren tegen de laagste kosten. Naast ondernemerschap beheersen wij op professionele wijze de risico’s, contracten bij uitbestedingen, planningen en de financiën van de projecten.

 

Het realiseren van projecten is bovenal een teamprestatie. Dat maakt het werken bij Projects heel erg gaaf. Wij bouwen de energietransitie samen! Als senior projectplanner ben je verantwoordelijk voor het opzetten en periodiek bijwerken van de projectplanningen.

 

Waar ga je werken?

Je formele standplaats is Groningen (hybride werken mogelijk). Omdat we een landelijk opererende afdeling zijn en projecten door heel Nederland worden uitgevoerd kun je afhankelijk van je projecten die je gaat plannen naast gedeeltelijk thuis ook gedeeltelijk werken op onze kantoren in Utrecht of Ravenstein.

 

Inzet

Eerste instantie 5 maanden, met een optie op verlenging voor een tijdelijke periode van 2-5 jaar (indicatief).

32 of 40 uur per week

 

Wat ga je doen?

Als projectplanners werken we in een landelijk opererende afdeling; projecten worden door heel Nederland uitgevoerd en hebben we ingedeeld in clusters. We zijn op zoek naar een senior projectplanner die binnen een aantal regionale clusters aan de slag wil alsmede naar een senior projectplanner die aan de slag wil binnen ons landelijk cluster.

 

Als projectplanner ben je verantwoordelijk voor het initieel opzetten en periodiek bijwerken van projectplanningen. Binnen de regionale clusters betreft het meer gelijksoortige projecten, binnen het landelijk cluster wordt een grote diversiteit aan projecten uitgevoerd die centraal worden aangestuurd vanuit Groningen, Utrecht of Ravenstein. Voor beide clusters betreft het projecten tot 20 mln. euro.  

 

Als projectplanner ben je integraal onderdeel van het projectteam en heb je nauw contact met de projectmanager en andere stakeholders. Je hebt een actieve en adviserende rol in het actueel houden van de projectplanningen en overziet het geheel van alle projectplanningen binnen één of meerdere clusters van regionale projecten.

 

Onze projecten doorlopen verschillende fasen van definitie, ontwerp, voorbereiding, realisatie en nazorg. Bij de start van een project maken we voor elke fase een planning waarbij we meer details toevoegen naarmate een fase dichterbij komt. Hierbij plannen we op taak-/activiteitenniveau waarmee we kunnen monitoren en sturen op deelproducten die opgeleverd moeten worden.

 

Daarnaast hebben we de ambitie om planmatig te gaan werken waarvoor we ons resource management beter willen gaan inrichten. We plannen onze resources op dit moment op rolniveau maar willen dit op naamniveau gaan doen. Als projectplanner werken we hierin samen met de afdeling die verantwoordelijk is voor het verder inrichten van resource management. In eerste instantie zal het op naam plannen van projecten onderdeel zijn van het werk van een projectplanner.

 

Over de afdeling

Wij zijn een landelijk opererend eenheid met ruim 100 professionals op het gebied van projectmanagement, constructie management, projectplanning en project assistentie. We voeren projecten uit in het kerngebied van Gasunie in Nederland en soms ook in Duitsland.

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 25 augustus 2022, voor 17.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor Projectmanagement