Titel

Projectmanager grondaankopen

Organisatie

Het bedrijf verzorgt de distributie van energie in een derde van Nederland.


Functie eisen

 • Een afgeronde HBO technische opleiding richting elektrotechniek of civiele techniek;
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke rol;
 • Kennis van operationeel management (procesmanagement, capaciteitsmanagement en verbetermanagement).
 • Je bent ondernemend, conceptueel sterk.

Achtergrond opdracht

Voor de Veluwse regio zijn we op zoek naar een Projectmanager Grondzaken die zich hoofdzakelijk gaat bezighouden met het realiseren van grondaankopen. Vanuit ons regiokantoor in Apeldoorn werken de teams aan alle projecten in de regio Veluwe. Kom jij als Projectmanager zorgen voor versterking van die teams, zodat we onze doelstellingen gaan halen?


Jouw Energie

Als Projectmanager is jouw hoofdverantwoordelijkheid het aankopen van locaties voor onze stations en het adviseren over wet- en regelgeving aan de diverse stakeholders. Vanwege de energietransitie is er een groei in aantal infrastructurele projecten en moeten we meer locaties verwerven. Daarnaast zijn we bezig met het verbeteren van het proces rondom grondwerving en daar kunnen we jouw input vanuit de praktijk goed bij gebruiken. Die verantwoording voor het tot stand komen van de realisatie van (infrastructurele) projecten zie jij als een mooie uitdaging.


Door maatschappelijke ontwikkelingen (energietransitie en ruimtelijk ordening) zijn onze PM’ers steeds intensiever bezig met het doen van grondaankopen die noodzakelijk zijn voor het energienet. We werken aan diverse initiatieven om dit proces te verbeteren en zijn nu op zoek naar iemand die met ons de handen uit de mouwen steekt. In deze rol komt dat speelveld samen.


Voorbeelden van projecten zijn o.a. een klantaansluiting realiseren waarbij eerst een nieuw voedingsstation gesticht moet worden maar ook het verzwaren van het huidige middenspanningsnet om ervoor te zorgen dat we niet alleen onze huidige klanten kunnen helpen, maar in de toekomst ook nieuwe klanten kunnen aansluiten. Je hebt dus verschillende stakeholders, bijvoorbeeld klanten zijn voor zakelijke aansluitingen, maar ook gemeenten of een interne opdrachtgever.


Zo werk jij aan de energie van vandaag én morgen:

 • Adviseren en onderhouden van contacten met interne ketenpartners en externe partijen, zoals collega’s bij Assetmanagement, bedrijven, gemeenten en aannemers over grondzaken.
 • We zoeken iemand die nauw samenwerkt met de Veluwse gemeenten, onze eigen projectmanagers en het veranderteam (dat werkt aan procesoptimalisatie).
 • Actief netwerk onderhouden met andere relevante organisaties, marktpartijen en stakeholders. We zoeken iemand die de kennis die hij/zij al doende opdoet kan omzetten in concrete verbetervoorstellen en iemand die snel verbinding legt
 • Realiseren van grondaankopen en vestigen zakelijke rechten;
 • Raakt direct aan schaarste in de openbare ruimte en vraagstukken rondom ruimtelijke ordening
 • Functionele aansturing van het projectteam en samenwerking met Engineers, Uitvoerders en de Projectcoördinator die de technische en inhoudelijke voorbereiding van projecten realiseren en zorgen voor de juiste uitvoering.
 • Bij afronding van het project de kosten, maar ook de werkwijze en loop van het project evalueren.


Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 29 september 2022, voor 15.45 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.


Let op!

- Er kan gevraagd worden om een geldige VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). De kosten voor de aanvraag van een VOG zijn voor de kandidaten zelf.

- Een screening kan onderdeel van de procedure zijn.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor Techniek