Titel

Projectmanager

Organisatie

De Nederlandsche Bank

Functie eisen

 • De kandidaat beschikt over minimaal 8 jaar werkervaring (opgedaan vanaf 2008) als projectmanager op het snijvlak business en IT development.
 • Kandidaat beschikt over min. 10 jaar werkervaring (opgedaan vanaf 2008) als projectmanager op het snijvlak business en IT development
 • Kandidaat beschikt over minimaal 5 jaar relevante ervaring in complexe, financiële organisaties zodat je de impact begrijpt van hoog kritische processen in een financiële omgeving.
 • Kandidaat beschikt over minimaal 5 jaar projectmanagement ervaring met een hybride aanpak (waterval en agile) 
 • Kandidaat beschikt over minimaal 3 jaar werkervaring met Microsoft Sharepoint in een rol als projectmanager, architect, ontwikkelaar of beheerder.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in de Nederlandse taal.
 • De kandidaat beschikt over een relevante opleiding op minimaal hbo niveau denk aan bedrijfskunde, economie, IT. 


Wensen

 • De kandidaat is gecertificeerd projectmanager (denk aan PMI, Prince2, IPMA of vergelijkbaar) 
 • De kandidaat heeft minimaal twee opleiding/trainingen gevolgd mbt agile processen (denk aan aanvullende opleidingen voor scrummaster of productowner)


Competenties

 • Stakeholder management vaardigheden
 • Initiërend
 • Klantgericht
 • Resultaatgericht
 • Analytisch

Achtergrond opdracht

DNB heeft haar Sharepoint omgeving gemigreerd naar Sharepoint Online. Een deel van de omgeving blijft on-premises voor de opslag van gevoelige data. De scope van het project is het upgraden van de Sharepoint 2013 omgeving naar Sharepoint Server Subscription Edition. Het project omvat het configureren van de nieuwe omgeving en het uitvoeren en begeleiden van de data migratie. Als projectmanager geef je sturing aan dit traject. Het team bestaat uit 6-8 Sharepoint ontwikkelaars en een solution architect. Het is een reeds lopend traject met een strakke tijdslijn. Dit vraagt een resultaatgerichte en ook pragmatische projectmanager die het project verder brengt en strakke sturing weet aan te brengen. 


Er is reeds een migratieplan opgeleverd. Als projectmanager geef je sturing aan de uitvoering van dit plan. Je rapporteert aan de stuurgroep over de voortgang. Je weet je weg te vinden binnen de organisatie en betrekt de juiste disciplines. Je verdiept je ook in de organisatie en procedures zodat de juiste stappen worden doorlopen. Je voert indien nodig deze stappen (denk aan de benodigde goedkeuringen) ook zelf uit. De divisie Data en IT is als divisie opdrachtgever. Je werkt nauw samen met de opdrachtgever, met de business owner en het agile ontwikkelteam. Expertise op Sharepoint gebied is belegd binnen de beide teams, maar kennis van Sharepoint verandertrajecten is wel een vereiste. Je detecteert risico’s, maakt ze inzichtelijk, mitigeert risico’s en rapporteert hierover. Je zorgt voor de juiste afstemming tussen business en IT en ook de benodigde afstemming binnen de verdere organisatie. Het betreft een hybride aanpak met waterval (projectplan en stuurgroep) en agile realisatie. Als projectmanager weet je hier een goede balans in aan te brengen. Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 27 september 2022, voor 10.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

 

De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken.

Let op: De aanvraag betreft een ondersteunde rol en volgt instructies op van leidinggevende. Dit past niet binnen de wet DBA. Hierdoor is het niet mogelijk om ZZP'ers te contracteren. Eventueel geïnteresseerde ZZP'ers kunnen zich op detacheringsbasis (= in loondienst) laten aanbieden door De Staffing Groep. Voor vragen over deze procedure kunt u contact opnemen met Lisa Verheij.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor Projectmanagement