Titel

Projectleider

Organisatie

DICTU levert ICT en digitale diensten voor Ministerie EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatie doelen van haar opdracht gevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.

Meer informatie vindt u op https://www.dictu.nl

Functie eisen

 • HBO werk en denkniveau;
 • Prince 2 en of MSP gecertificeerd;
 • Agile foundation gecertificeerd;
 • Minimaal 10 jaar kennis en ervaring met (softwareimplementatie) projecten;
 • Minimaal 5 jaar kennis en ervaring binnen de (Rijks)overheid);
 • Minimaal 3 jaar kennis en ervaring met AVG, informatiebeveiliging en BIO;
 • Minimaal 3 jaar kennis en ervaring met implementaties in/op cloudinfrastuctuur.

Competenties

 • De gewenste kandidaat is een ervaren en politiek gevoelig persoon en kan omgaan met weerstanden en politieke druk.
 • De kandidaat is gedreven, enthousiast en heeft het vermogen om complexe onderwerpen helder en duidelijk te verwoorden om daarmee de klant te helpen in haar besluitvorming en het behalen van het gewenste projectresultaat.

Wensen

 • Kennis van een (Rijks)overheids omgeving is een absolute pré;
 • Ook kennis en ervaring met privacy en of AVG projecten is gewenst;
 • De kandidaat is makkelijk in de omgang en past binnen het team (teamspeler).

Achtergrond opdracht

Als projectleider geef je leiding aan en werk je aan diverse complexe projecten voor Directie Bedrijfsvoering. Je zorgt ervoor dat het doel van het project wordt gerealiseerd. Je bent de schakel tussen de betrokken (keten)partijen en stakeholders en creëert de juiste randvoorwaarden voor een optimale ontwikkeling en uitvoering. Daarnaast zorg je ervoor dat de uitkomst van de projecten en de uitvoering ervan worden verankerd in werkinstructies en worden gedeeld binnen de (klant)organisatie.


Je levert je eigen projecten tijdig en volgens de gemaakte afspraken op aan de organisatie en evalueert en rapporteert ze. Je formuleert projectplannen die ook op de lange termijn passen binnen de beleidskaders en voorwaarden van DICTU en de betrokken externe partijen. Uiteraard houd je daarbij rekening met de politieke, maatschappelijke en organisatorische haalbaarheid. Je benoemt programma- en projectrisico’s en kansen, en beheerst deze. Verder vertaal je de gewenste toekomstsituatie naar consequenties en heldere doelstellingen en zet je in- en externe stakeholders, projectmedewerkers en middelen efficiënt in.


De projectkwaliteit en projectvoortgang zijn uitstekend en dus bij jou in zeer goede handen. Ook zorg je ervoor dat elk project op tijd is afgestemd met de betrokken disciplines en werk je nauw samen met veel verschillende partijen en onderhoudt deze relaties goed. Daarnaast ben je een autoriteit op het vlak van projectmanagement. Hierdoor weet je als regisseur op jouw projecten steeds zorg te dragen voor een goede voortgang en kwaliteit. Ook ben je in staat de voortgang van je projecten helder te rapporteren aan de klanten.

Achtergrond opdracht

Binnen de klant organasitie (Directie Bedrijfsvoering) lopen meerdere trajecten in de context van AVG, informatiebeveiliging en privacy. De wens van de klant is om deze onderwerpen zo veel als mogelijk, middels de implementatie van standaard oplossingen uit de markt (pakket) op te lossen. Kennis en ervaring van aanbestedingen, AVG, Informatiebeveiliging en pakketimplementatie is daarmee een pré.

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 07 mei 2021, voor 17.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.


De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken.

De werkzaamheden kunnen eventueel vanuit huis worden uitgevoerd.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor Projectmanagement