Titel

Projectleider

Organisatie

Defensie beschermt wat ons dierbaar is. Militairen verdedigen Nederland, de (economische) belangen en bevriende landen. Ze komen op voor anderen en ondersteunen bij rampen. Zo draagt Defensie bij aan vrede, vrijheid en veiligheid in de wereld. Kijk op de website van Defensie voor meer informatie hierover.


De aangeboden kandidaat moet aantoonbaar voldoen aan de harde eisen. Dit moet duidelijk naar voren komen op zowel het cv als op het antwoordformulier!

Een uitgebreide veiligheidsscreening maakt deel uit van de selectieprocedure. Dit kan 8 tot 10 weken duren.

Achtergrond opdracht

Als Projectleider coördineer en begeleid je het LC (lifecycle) project van de uitlopers van het NAFIN (Netherlands Armed Forces Integrated Network). Het betreft een project m.b.t. netwerk infrastructuur waarbij afstemming met de Service Provider en lokale gebruikers een belangrijk onderdeel is. Je bent ruim ervaren in het uitvoeren van LC of migratieprojecten in WAN en/of LAN infrastructuren. Je hebt je goed verdiept in wat belangrijk is voor een optimaal verloop en het slagen van het project. Je houdt continu je totaaloverzicht zoals bijvoorbeeld nodig voor de tijdigheid van levering en voldoende voorraad voor de realisatie. Je bent een uitstekende coördinator en hebt een volledige planning gemaakt voor alle locaties waar de LC moet plaatsvinden. Je staat stevig in je schoenen en bent een echte bruggenbouwer die draagvlak weet te creëren bij de projectmedewerkers en alle stakeholders. Je hebt een hands-on mentaliteit en draagt bij aan de voorbereidingen van de LC op de locaties. Met projectrapportages en opleveringsrapporten leg je verantwoording af aan de opdrachtgever van het project en hou je nauw contact om te bewaken dat tussentijdse projectresultaten in overeenstemming zijn en blijven met de projectdoelstellingen en beoogde kwaliteit bij de oplevering per locatie. Indien nodig neem je de juiste beslissingen in de uitvoering om de projectplanning niet in gevaar te brengen en/of zit je met dat doel een overleg met betrokkenen voor.


Achtergrond opdracht:

De werkzxaamheden worden uitgevoerd binnen de Sectie Netwerken van de afdeling Generieke IT & Infra. De Sectie Netwerken ontwerpt, realiseert en beheert uiteenlopende netwerken welke 24/7 worden ondersteund, waar ter wereld de eindgebruiker zich ook bevindt. Daarnaast ontwerpt, realiseert en beheert de sectie het NAFIN Transport Netwerk (NTN), alsmede de daaraan gekoppelde lokale, bekabelde en draadloze netwerken op meer dan 300 vaste locaties van defensie en haar ketenpartners. Ook worden de koppelingen van de datacenters met het NTN ontworpen, gerealiseerd en beheerd. 

Functie eisen

  • Tenminste 3 jaar aantoonbare werkervaring in een uitvoerende overheidsorganisatie in de ICT met tenminste 5.000 medewerkers.
  • Tenminste 2 jaar aantoonbare werkervaring als (eindverantwoordelijke) projectleider in ICT Infrastructuurprojecten
  • Minimaal afgeronde HBO opleiding lCT of Bedrijfskunde
  • Beschikt tenminste over een geldige certificering van een basisopleiding projectmanagement


Wensen:

  • Leidinggevende ervaring in ICT organisaties.
  • Kennis en ervaring in een ITIL gestuurde organisatie
  • Kennis en ervaring met LAN en WAN netwerken
  • Kennis van en ervaring met netwerk beveiligingscomponenten als Firewalls of 802.1X
  • In het bezit van het certificaat Prince2 Foundation of IPMA D
  • In het bezit van het certificaat Prince2 Practitioner of hoger of IPMA C of hoger

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons 27 mei 2020, voor 17.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken.


Gerelateerde opdrachten

Voor Projectmanagement