Titel

Projectleider/adviseur watergebiedsplannen/KRW

Organisatie

Werken bij Waternet


Bij Waternet werk je met een uniek product: water. Schoon water is belangrijk voor iedereen. Samen met 1.800 collega’s zorgen we voor veilig drinkwater, schone grachten, rivieren en droge voeten. Waternet werkt aan unieke innovatieve projecten op het gebied van digitalisering, data en waterbeheer. Aandacht voor duurzaamheid zit in ons DNA. In 2020 is onze organisatie 100% klimaatneutraal.

Achtergrond opdracht

Beschrijving probleemstelling

Binnen het team Waterplannen en Projecten zijn we op zoek naar een Projectleider/adviseur watergebiedsplannen/KRW.


Beschrijving behoefte 

Jij bent binnen onze afdeling Waterplannen en Besturing een hands-on projectleider die aan de slag gaat met onze eigen opgaven vanuit Waternet en deze probeert te combineren met de plannen en ambities van derden, zoals gemeenten, projectontwikkelaars en natuurorganisaties. Je werkt in een gebiedsteam samen met je collega's aan het klimaat robuust inrichten van ons watersysteem vanuit het programma 'voldoende water' en het programma 'schoon water' (KRW). Je neemt waterkwaliteit, waterkwantiteit, biodiversiteit, bodemdaling mee en houdt rekening met de regelgeving (omgevingswet, Keur etc.). Als projectleider zorg je voor de aansturing van je projectteam en dat de juiste expertise wordt ingezet om maatregelen samen met de omgeving uit te voeren. Deze expertise is door heel Waternet te vinden. Zo, niet, dan zet je indien nodig een extern bureau in. Je zorgt ervoor dat de omgeving op de juiste manier betrokken wordt door inzet van gebiedsprocessen (participatie) en het betrekken van de nodige omgevingspartners.


Als projectleider zorg jij dat de samenwerking binnen en buiten Waternet soepel verloopt. Het bestuur houd jij op de hoogte waar nodig. Je rapporteert direct aan je opdrachtgever.


Beschrijving afdeling/team

De afdeling is enorm divers qua bemensing; van jong tot oud, van expert tot coördinator met verschillende achtergronden en van diverse afkomst. Er wordt onderling veel samengewerkt; een project doe je niet alleen. Borrels, fotowedstrijden, een quiz, digitaal of live, worden regelmatig georganiseerd. De sfeer is informeel; wij vinden ‘lol op de werkvloer’ belangrijk naast serieus te kunnen zijn.


De afdeling Waterplannen en Besturing bestaat formeel uit 3 teams, namelijk team ‘planadvies’, team ‘waterplannen en projecten’ en team ‘watersysteembesturing’. Je komt te werken in team ‘waterplannen en projecten’. Om de eigen opgaven en advisering in opgaven van derden uit te voeren werken we in twee gebiedsteams. De twee gebiedsteams zijn samengesteld uit verschillende mensen vanuit de afdeling.


Duur van de opdracht is 9 tot 12 maanden

Functie eisen

 • Afgeronde opleiding minimaal op Hbo-niveau Hydrologie, Fysische Geografie of Aardwetenschappen.
 • Minimaal 3 jaar werkervaring als projectleider in vergelijkbare projecten, zoals: watergebiedsplannen, peilbesluiten, integrale watermaatregelen en/of KRW.
 • Aantoonbare inhoudelijk kennis van watersystemen
 • Aantoonbare kennis van beleid en regelgeving in de watersector
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Duidelijk communiceren: je goed concreet kunnen uitdrukken; je eigen mening kunnen onderbouwen met heldere argumenten.
 • Planmatig: organisatievermogen, zorgvuldig, planmatig en resultaatgericht kunnen werken.
 • Pro-actief in samenwerken: Je verbindt de nodige kennis met elkaar en maakt gebruik van kennis en kwaliteiten van anderen.
 • Pragmatisch: Je bent pragmatisch in het vinden van oplossingen en aanpak, je houdt de dingen zo klein mogelijk.


Wensen:

 •  Aantoonbare werkervaring als Projectleider met watergebiedsplannen, plannen met gebiedsgerichte (integrale) watermaatregelen
 • Aantoonbare werkervaring als Projectleider met KRW-maatregelen op polder-/systeemniveau
 • Aantoonbare werkervaring met gebiedsprocessen (communicatie met burgers en stakeholders)
 • Werkzaam geweest als hydroloog, geohydroloog of ecoloog in uw eerdere loopbaan

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons 9 juli 2020, voor 10.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken.


Gerelateerde opdrachten

Voor Projectmanagement