Titel

Projectengineer a.i.

Organisatie

De opdrachtgever is een regionale Nederlandse Netbeheerder die voornamelijk in de Randstad opereert. De opdrachtgever is verantwoordelijk voor het transport van elektriciteit en gas naar circa 2 miljoen huishoudens en industriële klanten.


Let op!

- Er kan gevraagd worden om een geldige VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). De kosten voor de aanvraag van een VOG zijn voor de kandidaten zelf.

- De opdrachtgever stuurt aan op het ‘bring your own device’ principe. De opdrachtgever verzoekt de externe medewerker gebruik te maken van een eigen mobiele telefoon en/of laptop.’

- Een screening kan onderdeel van de procedure zijn.

Achtergrond opdracht

Wat ga je doen?

Als Netwerkengineer zet je alles op alles om o.a. voor onze grootste klant het datacommunicatie netwerk in topconditie te houden. Een aantrekkelijke rol, want je activiteiten omvatten het ontwerpen, optimalisatie, implementatie én beveiliging. Je ziet scherp toe op de werking van de infrastructuur, signaleert (dreigende) knelpunten proactief en regisseert oplossingstrajecten, waarbij je zorgt voor een perfecte terugkoppeling naar de operationele afdelingen. Omdat je dicht op de business opereert, heb je ook een belangrijke rol als vertaler van klanteisen en mutaties in het netwerk. Zie jij kansen om verbeteringen door te voeren die medewerkers verder helpen, dan kom je direct in actie, bijvoorbeeld door functionele en/of technische ontwerpen te verzorgen. Bovendien bewaak en optimaliseer je de, betrouwbaarheid, capaciteit, beschikbaarheid en veiligheid van het netwerk. Je analyseert de capaciteit en anticipeert op verschuivende behoeftes. Verder ontwikkel en implementeer je samenhangende beveiligingsoplossingen en participeer je binnen multidisciplinaire projectteams in infrastructurele projecten. En dat alles in een zeer dynamische setting waar continu verbeteren een kernwaarde is.


Je bent verantwoordelijk voor

Jij bent een klant- en resultaatgerichte Netwerkbeheerder met probleemoplossend vermogen en het talent om je in eindgebruikers te kunnen verplaatsen. Complexe systemen en tools als Nokia (Alcatel Lucent), Cisco, Actelis, SPLUNK, Nokia SAM, TCP/IP, WAN, VoIP, OSPF, DSL, Cisco ASA, BGP, MPLS, VRF, IPSec VPN, SSL, IDS/IPS, GPRS/UMTS/LTE, SDH/PDH, kun je snel doorgronden en integraal optimaliseren. Bovendien kun je klantwensen naar functionele en technische ontwerpen in woord en geschrift vertalen, ben je initiatiefrijk en vind je het leuk om projecten echt van A tot Z te managen. Daarnaast ben je in staat de organisatie te voorzien van verbetervoorstellen, designs en proces documentatie.


Je hebt een achtergrond in ITIL omgevingen en bent bereid deze processen te optimaliseren en te beschrijven. Verder ben je in staat je collega’s aan te sturen en te begeleiden en daar waar nodig bij te sturen.

Functie eisen

Wat breng je mee?

Je kunt snel nieuwe dingen leren en flexibel mee veranderen in onze dynamische organisatie. Je hebt een hoog energie niveau en een enthousiaste, positieve instelling. Je hebt een duidelijke visie op je vak en je gaat voor datgene waar de opdrachtgever voor staat.


Wat je verder met je meebrengt:

 • HBO werk- en denk niveau
 • CCNA / CCNP / CCDP gecertificeerd
 • Nokia/ Alcatel-Lucent certificering is een pre
 • MPLS, OSPF, en BGP zijn een must.
 • Ervaring met en kennis van ITIL en Prince2
 • Ervaring met SCADA systemen, Stations automatisering, RTU’s, seriële verbindingen en langsdifferientiaal verbindingen is een pre
 • Kandidaat heeft de volgende systeemkennis: Complexe systemen en tools als Nokia (Alcatel Lucent), Cisco, Actelis, SPLUNK, Nokia SAM, TCP/IP, WAN, VoIP, OSPF, DSL, Cisco ASA, BGP, MPLS, VRF, IPSec VPN, SSL, IDS/IPS, GPRS/UMTS/LTE, SDH/PDH, kun je snel doorgronden en integraal optimaliseren.
 • Kandidaat heeft minimaal 3 jaar werkervaring als Network designer
 • Kandidaat heeft minimaal een afgeronde HBO opleiding
 • Kandidaat dient de Nederlandse taal machtig te zijn in woord en geschrift,

De kandidaat beschikt over onderstaande competenties. Deze kunnen worden getoetst in een gesprek met de opdrachtgever.

 • Goed kunnen plannen
 • Verantwoordelijkheidsgevoel
 • Flexibele instelling
 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Resultaatgericht
 • Proactief
 • Luistervaardig

Opdracht informatie

Interesse? Reageer dan vóór 13 augustus 2020, voor 09.00 uur met een recent cv, motivatie, minimaal 2 referenties, beschikbaarheid en het uurtarief (incl. reis-, verblijfs-, parkeer- en kosten gebruik eigen mobiele telefoon en/laptop, exclusief BTW).


Let op: 

 1. Vacature kan mogelijk eerder van de website verdwijnen bij het vinden van een passende kandidaat.
 2. Selectiegesprek na 17 augustus i.v.m. vakantie
 3. Na 1040 uur kan de kandidaat eventueel kosteloos worden overgenomen door de opdrachtgever

Gerelateerde opdrachten

Voor Software Development