Titel

Project engineer / leider

Organisatie

Het bedrijf verzorgt de distributie van energie in een derde van Nederland.

 

Let op!

 • Er kan gevraagd worden om een geldige VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). De kosten voor de aanvraag van een VOG zijn voor de kandidaten zelf
 • Een screening kan onderdeel van de procedure zijn

Functie eisen

 • Je hebt een Hbo diploma, bij voorkeur in de richting Elektrotechniek, aangevuld met een project management certificaat (IPMA, Prince2 of PMI)
 • Je hebt enige jaren ervaring met het uitvoeren van projecten
 • Je kunt goed luisteren naar alle stakeholders (intern en extern) en bent de verbindende factor bij het binnen de product eigenschappen realiseren van de wensen van de klant
 • Je hebt ervaring met het werken industriële omgevingen; affiniteit met de elektrische energie techniek / onderstationsomgevingen is een pre
 • Je bent goed in staat om projectrisico’s in te schatten en te beheersen
 • Je hebt uitstekende kennis van de Engelse en Duitse taal. Kennis van de Franse taal is een pre
 • Je hebt kennis van ERP systemen zoals Business Central
 • Je bent bereid tot het maken van dienstreizen binnen Europa (tot circa twee weken)
 • Je bent in het bezit van een veiligheid certificaat (VCA), of bent bereid deze (indien nodig) te behalen

Achtergrond opdracht

Achtergrond

Locamation wil vanaf Q4/2021 in staat zijn om bij een aantal netbeheerders (DSO/TSO) pilots van haar nieuwe SASensor product uit te voeren. Hiervoor zoekt onze klant (netbeheerder) een coördinerende projectleider die in staat is om maximaal vier projecten parallel te begeleiden. Dit kan zowel een digital twin in een experience center zijn als wel in een operationele omgeving. Het SASensor Platform is een software gedreven automatisering systeem voor Onderstations automatiseringen. Sinds medio 2020 werkt Locamation samen met haar klanten aan een tweede generatie waarbij vendor-onafhankelijkheid en standaardisatie centraal staat. Daarbij willen ze gebruik maken van zoveel mogelijk op open source verkrijgbare software, welke op een commercial off the shelf verkrijgbaar hardware platform wordt bedreven.

 

Locamation is een volledige dochter van deze klant en heeft meer dan twintig jaar ervaring met het ontwikkelen van centrale automatiseringen voor energie distributie en transport netten. Ondernemend als ze is, zij haarzelf vol overgave in voor het ontwikkelen van een nieuwe generatie van SASensor die aanvullende meerwaarde voor haar klanten levert. Het team is klein maar hecht werkt op een informele basis.

 

Verantwoordelijkheden / werkzaamheden

Als project engineer / leider neem je na de contractfase de leiding voor het binnen budget definiëren en opleveren van de afgesproken producten/diensten. Hierin ben je het primaire aanspreekpunt voor de klant en sparring partner voor het managementteam van Locamation. Daarbij neem je een proactieve houding aan en ben je niet te beroerd om zelf de handen uit de mouwen te steken. Na de oplevering blijf je het eerste aanspreekpunt, waarbij je voor je binnen de gemaakte afspraken voor de benodigde ondersteuning zorgt en tegelijkertijd nieuwe kansen detecteert en via het ITIL proces terugkoppelt. 

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan z.s.m. je recente Cv + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

 

De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Management & Support