Titel

Programma manager (Door)

Organisatie

P-Direkt is het shared service centrum op het gebied van personeels- en salarisadministratie en andere innovatieve E-HRM diensten. Wij ondersteunen de werkgevers en werknemers binnen de sector Rijk met innovatieve technologie bij het afhandelen van hun personeelszaken. De salarisbetaling, het P-Direktportaal en de online personeelsinformatie zijn daarbij belangrijke eindproducten. Wij bieden met onze eindproducten een gevarieerd pakket aan HR-services aan.

Functie eisen

 • Kandidaat beschikt over aantoonbaar WO werk- en denkniveau
 • Kandidaat beschikt over kennis en ervaring in programma en implementatiemanagement 
 • Kandidaat heeft ervaring met advisering op strategisch niveau


Wensen:

 • Mate waarin de kandidaat ervaring heeft met verandermanagement
 • Mate waarin de kandidaat ervaring heeft met stakeholdermanagement in het bestuurlijke domein
 • Mate waarin de kandidaat ervaring heeft met programmamanagement

Achtergrond opdracht

Programmamanager Realisatie Rijksbreed roosteren.


De programmamanager is de verbindende schakel tussen het bestuurlijke en uitvoerende niveau. De programmamanager adviseert de opdrachtgever en neemt deel aan de interdepartementale stuurgroep. De programmamanager zorgt voor een goede voorbereiding van de stuurgroep en zorgt voor besluitvormende documenten. Ten aanzien van de inrichting van de dienstverlening stelt de programmamanager het eindresultaat voorop en houdt overzicht. De programmamanager is verantwoordelijk voor het aansturen van de verschillende onderdelen van het programma: realisatie, implementatie, beheer. De programmamanager bewaakt de samenhang zowel intern als met de aansluitende organisaties en leveranciers. Het programma zit nu in een fase dat het in beheer nemen bij de lijnorganisatie een belangrijk aandachtsgebied is. De programmamanager legt verantwoording af aan de opdrachtgever dAO en aan een directie lid van P-Direkt. 


Opdrachtomschrijving

De programmamanager is verantwoordelijk voor de inrichting van de dienstverlening. Op hoofdlijnen omvat de dienstverlening:

 • Inrichten van ondersteunende dienstverlening roosteren
 • Aansluiten van roosterende onderdelen van departementen
 • Configureren en implementeren van de organisatie specifieke elementen in
 • Proces- en techniek
 • Ondersteunen van de implementatie bij de aan te sluiten roosteronderdelen.

Project

Binnen de rijksoverheid werken meer dan 25.000 collega’s bij zo’n 20 verschillende organisaties in roosterdiensten. Programma DOOR is vanuit P-Direkt (BZK) opgezet om een rijksbrede aanpak voor het werken met roosterdiensten te ontwikkelen. We noemen dit Rijksroosteren. Hiervoor richten we een uitgebreide roosterapplicatie met bijbehorende dienstverlening in en begeleiden de roosterende organisaties bij de aansluiting op deze dienstverlening. Het team van programma DOOR bestaat uit specialisten op het gebied van processen, techniek, wet en regelgeving, beheer, communicatie en accountmanagement.


Voor de uitvoering van dit programma is P-Direkt opzoek naar een programmamanager. 

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 27 september 2022, voor 12.15 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.


Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Management & Support