Titel

Programma manager

Organisatie

Let op! Bij deze opdrachtgever mogen we geen ZZP'ers aanbieden.

Het betreft een inzet van maximaal 1680 uur per jaar. 


Bring Your Own Device (BYO): Er dient een zakelijke mobiele telefoon beschikbaar te worden gesteld door Dienstverlener dan wel dient tijdelijk personeel hier zelf over te beschikken. Het uitgangspunt voor tijdelijk personeel is dat zij over een standaard werkplek (‘thin cliënt’) kunnen beschikken, tenzij de lijnmanager beslist dat tijdelijk personeel zijn/haar eigen hardware/laptop dient te gebruiken. De gebruikskosten zijn nadrukkelijk niet declarabel en derhalve voor rekening van de Dienstverlener dan wel tijdelijk personeel.

Functie eisen

·        Je hebt een afgeronde WO opleiding en minimaal 7 jaar ervaring als programma manager /PMO Lead met het opzetten van new business development programma’s;

·        Sterke affiniteit met grote infrastructuur projecten (on/offshore) met grote impact (>€100 mln);

·        Je hebt veel kennis hebt van project management op strategisch tot tactisch niveau- van project; programma tot portfoliomanagement van grote projecten;

·        Je hebt deze kennis bij voorkeur opgedaan bij een Consultancy Firm in je loopbaan;

·        Je hebt kennis en ervaring met project transition, delivery;

·        Verder heb je affiniteit met veranderprocessen en business development activiteiten;

·        Je bent een verbinder, leider, analytisch sterk en een teamspeler en beschik je over goede stakeholder management vaardigheden

Achtergrond opdracht

 

Nederland en de wereld zit in een transitie naar een meer duurzaam energiesysteem. De opdrachtgever speelt hierin een belangrijke rol. Onder andere door het ontwikkelen en aanjagen van de waterstofeconomie via het verbinden van vraag en aanbod.


Bouwen aan een nieuwe waterstofeconomie is pionieren. Dat is iets nieuws creëren. Dat maakt het werk uitdagend, complex en zeer dynamisch. Maar zorgt ook voor veel voldoening wanneer er echt grote stappen gezet worden. En dat gebeurt bij de opdrachtgever. Want als er een partij in Nederland is die werkelijk kan zorgen voor een grootschalig gebruik van Waterstof (H2), dan is het wel de opdrachtgever. Wil je dus een serieuze bijdrage leveren aan een van de belangrijkste uitdagingen van Nederland voor de toekomst? Kom dan werken bij ons.


Wat ga je doen?

Als Programma manager /PMO Lead structureer je nieuwe grootschalige internationale infrastructuur projecten (on/offshore)in samenwerking met interne en externe stakeholders middels het implementeren en optimaliseren van processen, tools en templates. Je creëert inzicht in de voortgang en fungeert als spil van de projectorganisatie Je houdt toezicht op openstaande acties en de voortgang van het project en stuurt bij waar nodig. In de functie van Programma manager / PMO Lead draag je de verantwoordelijkheid voor de continuïteit en effectiviteit van jouw PMO team (6-9FTE) en werk je nauw samen met het MT en project (cluster)managers. Je ontwikkelt, implementeert en borgt het PMO. Je adviseert het management Waterstof over de performance van het PMO en houdt toezicht op de projectscope, het budget en deliverables. Je signaleert knelpunten en je bent verantwoordelijk voor het aandragen van oplossingen hiervoor. Binnen het programma Waterstof (H2) werk je aan diverse PMO processen, waaronder: het ontwikkelen en toepassen van methoden, standaarden en technieken; Planning & Control (bij voorkeur in MS Project of vergelijkbaar); Resource management; Risk & Issue Management; Scope Management; Financial Management; Project Communication; Quality Management.


Over de opdrachtgever en de afdeling

De opdrachtgever is een netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. De Nederlandse staat is voor 100% aandeelhouder. Dat zorgt ervoor dat we soms wat meer risico durven te nemen dan de commerciële marktpartijen en voor de markt uit kunnen investeren in de nieuwe waterstofeconomie.

Door de overheid zijn we aangewezen als dé waterstofontwikkelaar voor Nederland. Dat betekent dat we ons bezig houden met heel veel verschillende onderwerpen: van commerciële deals en vergunningstrajecten tot het ontwikkelen van businesscases en operationele aanpassingen aan onze infrastructuur.

Onze afdeling Waterstof (H2) is het hart van new business development waterstofprojecten en daar vervult de PMO Lead/Programma manager van de afdeling Waterstof (BW) een cruciale rol.

De Lead PMO is verantwoordelijk voor het structureren van nieuwe en bestaande projecten middels het ontwikkelen, implementeren en optimaliseren van processen, tools en templates in samenwerking met 6-9 PMO'ers en (cluster) projectmanagers en MT binnen de afdeling Waterstof.


Afdeling Waterstof is een snelgroeiend team in opbouw. Momenteel bestaat onze afdeling uit 40 medewerkers. Er werken bij ons met name projectmanagers, business developers en commercieel adviseurs en PMO specilaisten. Voor de overige functies op gebied van o.a. techniek, juridische zaken, public affairs en communicatie maken wij gebruik van de expertise van andere afdelingen van de opdrachtgever. Verwacht op onze afdeling geen gebaande paden maar een cultuur om nieuwe wegen te ontdekken en creëren. Je wordt daarin gestimuleerd om creatief te zijn, verantwoordelijkheid te nemen en samen te werken met collega’s, die vanuit eenzelfde intrinsieke motivatie werken om de waterstofeconomie te laten slagen.


Voorbeelden van concrete projecten zijn: de waterstofbackbone, NorthH2 en HyStock. We voorzien dat er een aanzienlijke markt zal ontstaan in waterstof en dat er veel klimaatneutrale waterstof in het buitenland zal worden geproduceerd. Daarom werken wij ook aan import(terminals) voor waterstof. 


Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 28 oktober 2021, voor 17.00 uur je recente Cv + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid / geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Management & Support