Titel

Product Verantwoordelijke Defensiepas

Organisatie

Defensie beschermt wat ons dierbaar is. Militairen verdedigen Nederland, de (economische) belangen en bevriende landen. Ze komen op voor anderen en ondersteunen bij rampen. Zo draagt Defensie bij aan vrede, vrijheid en veiligheid in de wereld. Kijk op de website van Defensie voor meer informatie hierover.


Voor deze klant is een veiligheidsscreening vereist. Deze screening duurt meestal c.a. 3 weken.

Functie eisen

 • Kandidaat heeft minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring in het begeleiden van IT audits (intern en extern) en opvolgen van aanbevelingen voortkomend uit audits
 • Kandidaat heeft minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring op het gebied van IT Product & Portfoliomanagement.
 • Kandidaat heeft minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met ITIL procesgericht werken.
 • Kandidaat heeft minimaal 5 jaar ervaring in een leidinggevende functie
 • Kandidaat heeft minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring opgedaan met PKI-O, normenkaders en wet en regelgeving op compliance gebied: normenkader PKI-O; eIDAS, ETSI normering
 • Kandidaat heeft minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring opgedaan in nationale fora op het gebied van PKI-O
 • Kandidaat heeft minimaal een afgeronde WO opleiding
 • Kandidaat is aantoonbaar Certified Information Systems Auditor (CISA)


Wensen:

 • Kandidaat heeft bij voorkeur in de afgelopen 5 jaar aantoonbare ervaring opgedaan met lifecycle op het gebied van IT (diensten).
 • Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare kennis van de Defensieorganisatie
 • Kandidaat heeft bij voorkeur ervaring van de technische objecten van Defensiepas
 • Kandidaat heeft bij voorkeur minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van risico- en kwaliteitsmanagement obv ISO27001
 • Kandidaat heeft bij voorkeur minimaal 5 jaar aantoonbare inzichten ontwikkeld om consequenties en effecten van politieke & strategische besluitvorming op het eigen vakgebied te kunnen overzien.
 • Kandidaat is een Certified Information Systems Security Professional (CISSP)
 • Kandidaat beschikt over een Universitaire opleiding: Master of Science in Information Management
 • Kandidaat is een Certified Information Privacy Professional (CIPP/e)

Achtergrond opdracht

De werkzaamheden van de Productverantwoordelijk voor de bouwsteen Defpas (Defensiepas) worden uitgevoerd binnen de sectie Beveiliging. De sectie garandeert de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van de gegevens van Defensie en haar ketenpartners, zodat alleen zij altijd en overal kunnen werken met hun gegevens. Daarmee levert de sectie Beveiliging een wezenlijke bijdrage aan de reactiesnelheid en de slagkracht van Defensie en haar ketenpartners. De Defensiepas fungeert als drager van een Basisvoorziening Betrouwbare Communicatie (BBC) en geeft oa op elektronische wijze toegang tot defensielocaties, op basis van het normenstelsel en Programma van Eisen van de PKIOverheid (PKIO), Met behulp van PKI certificaten is de informatie die personen en organisaties over het internet sturen, beveiligd op een hoog niveau van betrouwbaarheid. Om de dienst te kunnen blijven leveren en aan de wettelijke kaders te kunnen blijven voldoen dienen de wettelijke verplichtingen, de normeringen, de aanbevelingen en de activiteiten uit het Corrective Action Plan (CAP) qua opzet, bestaan en werking geborgd te zijn en dienen zowel interne als externe audits ondersteund te worden. In deze rol werk je binnen een professioneel team van securityspecialisten waarin je als productverantwoordelijke verantwoordelijk bent voor de continuiteit van de dienstverlening (bouwsteen), zorgt voor de kaders voor de Productspecialisten en deze functioneel aanstuurt. Er in deze rol nauw contact met de System Integrator (ATOS), Architecten (Technisch Verantwoordelijken) en Inkoop. Tenslotte levert de Productverantwoordelijke Defensiepas een belangrijke bijdrage in de IT audits en BSI audits.


Werkzaamheden:

 • Het coördineren en afstemmen tussen de diverse disciplines
 • Het (laten) opstellen van de bouwsteen beschrijvingen
 • Het ondersteunen van life cycle management
 • Het ondersteunen bij, opstellen en beheren van Release Kalender voor de Bouwsteen incl. certificering, audits, controles (audits, quick scans) en verwerken van aanbevelingen
 • Het uitnutten van supply management dan wel leveranciers management
 • Het beheren van de fabricagekostprijs, incl. kostprijs per bouwsteen
 • Het besturen van de plan- en realisatiekosten
 • Het (laten) opstellen van een CAP
 • Het initieren/begeleiden/participeren in de audits (IT audit en BSI audit)


Achtergrond opdracht:

De Productverantwoordelijke dient in diverse opzichten (inhoudelijk, technisch, financieel en leidinggevend) in staat te zijn om de continuiteit van de dienstverlening te borgen. Dit vereist kennis en ervaring niet alleen op inhoudelijk gebied maar ook op het gebied van aansturen en samenwerken. De werkzaamheden vinden voornamelijk plaats op locatie Maasland, maar flexibiliteit wordt gevraagd om ook op andere locaties (bijvoorbeeld Utrecht, Haarlem en Amersfoort) te zijn voor bijvoorbeeld afstemming met de kaartleverancier, Inkoop, IT audit, System Itegrator etc . 


Organisatorische context en cultuur:

JIVC: JIVC is een professionele IV/ICT-organisatie, die de Defensieonderdelen en andere klanten binnen de overheid faciliteert in het effectief en doelmatig kunnen (blijven) uitvoeren van hun taken. Als organisatie staat JIVC voor betrouwbare, beveiligde IV/ICT-diensten die marktconform zijn wat betreft techniek en prijs. Medewerkers binnen JIVC werken samen en delen kennis, vanuit het besef dat alleen op deze wijze de beste kwaliteit kan worden geleverd.


Bijzonderheden / extra toelichting:

Voorbehoud 1. De mogelijkheid bestaat dat de kandidaat na verloop van tijd voor vergelijkbare werkzaamheden in een ander project of context wordt ingezet. In beginsel streven wij er naar dat de standplaats in een dergelijk geval niet wijzigt.


Voorbehoud 2. Bij meerdere geschikte kandidaten behoudt de dienst zich het recht voor om meerdere gunningen te doen. Dit zal geschieden op basis van de rangorde in de eindbeoordeling. 

Opdracht informatie

Toelichting standplaats:

Maasland, kromhoutkazerne, thuis werken bespreekbaar


Tarief indicatie:

€178,50


Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 17 mei 2022, voor 09.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Management & Support