Titel

Product Owner

Organisatie

Defensie beschermt wat ons dierbaar is. Militairen verdedigen Nederland, de (economische) belangen en bevriende landen. Ze komen op voor anderen en ondersteunen bij rampen. Zo draagt Defensie bij aan vrede, vrijheid en veiligheid in de wereld. Kijk op de website van Defensie voor meer informatie hierover.


Voor deze klant is een veiligheidsscreening vereist. Deze screening duurt c.a. 6 weken.

Functie eisen

  • Kandidaat heeft tenminste 2 jaar aantoonbare ervaring als Product Owner
  • Kandidaat heeft tenminste 2 jaar aantoonbare kennis van en ervaring met het Data science werkveld
  • Kandidaat beschikt minimaal over HBO werk- en denkniveau en minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring op dit niveau
  • Kandidaat heeft een goede uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift. Minimaal taalniveau C1.


Wensen

  • Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare ervaring als Product Owner binnen een overheidsorganisatie/Defensie
  • Kandidaat heeft ervaring met het implementeren van nieuwe technieken ((applicaties, toepassingen, componenten) binnen een organisatie.
  • Kandidaat heeft ervaring met het prioriteren, managen van een product backlog en bewaking van kosten/baten voor ontwikkeling, exploitatie en beheer
  • Kandidaat heeft kennis van en ervaring op het gebied van data, data science toepassingen
  • Kandidaat heeft ervaring met IT-projecten in een complexe organisatie (grote hierarchische organisatie met minimaal 1000 medewerkers en veel stakeholders) en specifiek met informatiebeveiliging
  • Kandidaat heeft een of meerdere (deel) certificaten op het gebied van Agile (scrum), SAFe en Product Owner rol
Achtergrond opdracht

Je komt te werken bij het Datalab binnen de innovatieafdeling (KIXS: Kennis, Innovatie, eXperimenten en Simulatie) van het Joint Informatievoorziening Commando (JIVC), onderdeel van de Defensie Materieel Organisatie (DMO). Binnen JIVC is data science een belangrijk expertisegebied waarop JIVC verder wil ontwikkelen en uitbreiden. Meerwaarde halen uit data is een belangrijke stap voor Defensie in de richting van een Informatie Gestuurde Organisatie (IGO). De datagedreven toepassingen zijn divers van aard. Het zijn niet alleen bedrijfsvoerings- als ook operationele processen. We transformeren binnen Defensie JIVC naar agile werken. Als Product Owner werk je in en met het recent opgerichte Serviceteam Data. Dit team verantwoordelijk voor het operationaliseren en beheren van datagedreven toepassingen en het door ontwikkelen van het door Defensie zelf ontwikkelde big data cloud platform. Als Product Owner ben jij integraal verantwoordelijk voor het klantgebied van het Serviceteam Data en dan specifiek voor het optimaal bedienen van de verschillende stakeholders die bezig zijn om de informatievoorziening voor de verschillende datacellen te verbeteren. Deze datacellen bevinden zich door de gehele Defensieorganisatie en houden zich allen bezig met data (science) vraagstukken. Samen vormen zij de data community. Je ontwikkelt een heldere (product/services) visie voor het Serviceteam Data en het big data cloud platform, afgestemd op de klantbehoeften vanuit de data community. Hierbij is het belangrijk dat het Serviceteam Data een gedegen klantbeeld heeft, zodat ‘klanten’ vanuit de sprints optimaal bediend kunnen worden en het MVP (minimum viable product) doorlopend als uitgangspunt genomen kan worden. Ondertussen bouw je relaties op met de stakeholders. Die betrek je nauw bij het proces, bijvoorbeeld door stakeholders-rond-de-tafel sessies (samen met de Scrummaster) te organiseren. Ook zorg je dat aan de hand van klantvragen er regelmatig afstemming plaatsvindt met collega Product Owners om de Epic-funnel (roadmap per kwartaal) voor je eigen team scherp te stellen. Hier bepaal jij uiteindelijk de prioriteiten voor om vervolgens met je team de doorvertaling te maken naar haalbare sprintbacklogs. Je zorgt ervoor dat jouw Serviceteam Data heldere sprintdoelen heeft en dat ze die succesvol kunnen realiseren. Samen met jouw team maak je de sprintplanningen en zorg je voor de juiste feedback, zodat jouw teams hierop aangesloten blijft en snel de juiste klantwaarde kan realiseren. Je werkt intensief samen met de Scrummaster van jouw team aan het continue optimaliseren en behalen van resultaten om trots op te zijn. Tenslotte zorg jij dat de samenwerking tussen de teams in een keten gefaseerd worden verbeterd. Jij maakt daarbij gebruik van de uitganspunten en richtlijnen van de methode SAFe. 


Achtergrond opdracht

De continuïteit van de data IT-infrastructuur moet worden gewaarborgden er moet richting gegeven worden aan het neerzetten van een visie op de ontwikkelingen op het gebied van data science. Daarnaast is het essentieel dat het klantgebied van het Serviceteam Data bediend wordt en dat datagedreven toepassingen kunnen landen op DBDAAP.


Organisatorische context en cultuur

JIVC: JIVC is een professionele IV/ICT-organisatie, die de Defensieonderdelen en andere klanten binnen de overheid faciliteert in het effectief en doelmatig kunnen (blijven) uitvoeren van hun taken. Als organisatie staat JIVC voor betrouwbare, beveiligde IV/ICT-diensten die marktconform zijn wat betreft techniek en prijs. Medewerkers binnen JIVC werken samen en delen kennis, vanuit het besef dat alleen op deze wijze de beste kwaliteit kan worden geleverd.


Bijzonderheden / extra toelichting

Voorbehoud 1. De mogelijkheid bestaat dat de kandidaat na verloop van tijd voor vergelijkbare werkzaamheden in een ander project of context wordt ingezet. In beginsel streven 

wij er naar dat de standplaats in een dergelijk geval niet wijzigt. 


Voorbehoud 2. Bij meerdere geschikte kandidaten behoudt de dienst zich het recht voor om meerdere gunningen te doen. Dit zal geschieden op basis van de rangorde in de 

eindbeoordeling.

Opdracht informatie

Tariefsindicatie €128,00


Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 29 augustus 2022, voor 09.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.


Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Management & Support