Titel

Ontwikkelaar XSLT / Xquery (2fte)

Organisatie

Rijksoverheid

Achtergrond opdracht

Onze opdrachtgever werkt aan een Landelijke Voorziening voor Bekendmaken en Beschikbaar stellen (LVBB) van wet- en regelgeving. Deze landelijke voorziening moet bij het inwerking treden van de Omgevingswet1 in 2022 operationeel zijn. In de gezamenlijke planning dient het project begin 2021 technisch gereed te zijn.

De LVBB is een landelijk centraal backoffice verwerkingssysteem dat verantwoordelijk is voor het valideren, bekendmaken en consolideren van alle besluiten die onder het Omgevingswet regime vallen.

Uiteindelijk zou bij de Omgevingswet door middel van een muisklik in een kaart de regelgeving op de desbetreffende plek zichtbaar gemaakt moeten worden. Of iemand zou bericht kunnen krijgen wanneer wetgeving in zijn of haar woonplaats is veranderd, of wanneer iemand toestemming krijgt om te bouwen.

De LVBB wordt ontwikkeld door één Scrumteam van circa acht personen.

 

Het scrumteam werkt ook voor andere projecten zoals het project Wijziging Bekendmakingswet. Naar verwachting zal deze op 1 januari 2021 van kracht worden. Deze wetswijziging heeft als doelstelling om burgers digitaal volledig te informeren over besluiten die impact hebben op hun leefomgeving. De burger wordt centraal gesteld bij de informatieverstrekking. Zij worden geïnformeerd over deze besluiten zodat ze tijdig hun recht van inspraak kunnen uitoefenen.

Binnen het scrum-team is behoefte aan twee ervaren ontwikkelaars die zelfstandig per sprint concrete resultaten leveren in nauwe samenwerking met overige leden van het team. Onze opdrachtever zoekt daarom twee ervaren ontwikkelaars die vanuit een eigenstandige verantwoordelijkheid (het opleveren van goedwerkende code) binnen het team samenwerken. Het gehele team uiteindelijk verantwoordelijk voor de ontwikkeling van LVBB gedurende de verschillende levensfases. 

Functie eisen

 • Minimaal twee jaar ervaring met het ontwikkelen met XML en XSLT
 • beschikt over een eigen (ontwikkel-)laptop met toegangswoord, versleutelde harde schijf (encryptie, up to date antivirussoftware en Visual Studio 2019 of hoger t.b.v. de uit te voeren werkzaamheden

Wensen:

 • HBO werk- en denkniveau;  
 • Kennis en ervaring met Xquery; 
 • Kennis en ervaring met Java technologie;
 • Kennis van uitwisselingsstandaarden zoals Digikoppeling;
 • Kennis van en ervaring met het kennisdomein Ruimtelijke Ordening (pré);
 • Ervaring met werken in een Agile/Scrum ontwikkelteam.

Opdracht informatie

Interesse? Reageer dan uiterlijk 18 augustus 2020 tot 12.00 uur met een recent CV (alleen in het Nederlands en in WORD-format) + motivatie gericht op deze rol, samen met de beschikbaarheid/geplande vakanties en het all-in uurtarief excl. BTW.


Let op;

 1. Selectiegesprekken vinden plaats op maandag 24 augustus 2020 online vanuit eigen locatie, via bijvoorbeeld Skype (ivm voorzorgsmaatregelen Corona-virus)
 2. Duur van de opdracht is 6 maanden met optie tot verlenging.
 3. De opdracht is voor bij voorkeur 40 uur per week
 4. Bij voorkeur beschikbaar rond 1 september 2020
 5. standplaats is Den Haag maar in verband met het nemen van voorzorgsmaatregelen m.b.t. het Corona-virus, wordt tot nader order vanuit huis gewerkt en niet op kantoor.

Gerelateerde opdrachten

Voor Software Development