Titel

Ontwerper / Senior Beheerder

Organisatie

Het Shared Service Centrum ICT (SSC-ICT ) van en voor het rijk, is onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Een van de grootste fullservice ICT-dienstverleners binnen het rijk. Zij servicen de gehele rijksdienst met onder meer rijksbrede IT-services. SSC-ICT ondersteunt meer dan 50.000 werkplekken en mobiele devices in Nederland en op 160 ambassadeposten over de gehele wereld. Daarnaast beheren en ontwikkelen zij ruim 1000 applicaties, verzorgen housing en hosting in het state of the art overheidsdatacenter (ODC), bieden IT-diensten met extra hoge beveiligingsniveaus en voeren jaarlijks zo’n 260 ICT-projecten uit, waaronder internationale evenementen als het EU-voorzitterschap. Zo zorgen zij dat ambtenaren hun belangrijke werk in dienst van de samenleving altijd, overal en veilig kunnen doen.


Nederlands cv max 5 pagina’s.

Alle gevraagde eisen moeten verplicht terug te vinden zijn in het CV van de aangeboden kandidaat.

Aan de hand van de harde eisen graag puntsgewijs toelichting geven of de kandidaat voldoet aan de eis met verwijzing naar de pagina’s in het cv!

Achtergrond opdracht

SSC-ICT gebruikt MicroFocus OpsBridge als centrale monitoring tool(Single Pane of Glass) voor het monitoren van onze omgeving, daarnaast gebruiken wij ondermeer MicroFocus NNMi voor onze netwerken. Binnen het team Operational Support zijn wij op zoek naar een ervaren MicroFocus NNMi specialist. Als je naast NNMi ook nog kennis hebt van OBM, NOM, RPA, RUM, BVD, UCMDB, Operations Analytics / Predictive Analytics dan zou dat super zijn. Daarnaast zien we ook graag dat je je kennis en ervaring inzet om onze medewerkers op een hoger niveau te krijgen.


Je levert een belangrijke bijdrage aan de inrichting, ontwikkeling en professionalisering van onze centrale monitoring omgeving en helpt mee met het bepalen van onze element managers voor OBM. Wij hebben al bepaald dat Microsoft SCOM de element manager gaat worden richting OBM voor alle Microsoft producten, maar er moeten nog meer omgevingen worden aangesloten op OBM. Denk hierbij aan Splunk, Vrops, HP Oneview, Fujitsu ISM, SAP HANA, Citrix, etc...


Je werkt samen met je directe collega’s en de specialisten binnen specifieke productgroepen om tot passende oplossingen te komen. Je kennis draag je over aan je collega’s. Daarnaast lever je input aan de verbetering van de werkprocessen. Diepgaande kennis van MicroFocus NNMi is in deze rol absoluut noodzakelijk.Doelstelling is om te komen tot een robuuste inrichting van onze centrale monitoring!

Achtergrond opdracht

De huidige monitoring omgeving bestaat uit een veelvoud van monitoring oplossingen. Hierover willen wij een consolidatieslag uitvoeren om uiteindelijk te komen tot een centrale monitoring omgeving met OBM als Single Pane of Glass en alle relevante element managers gekoppeld aan OBM. Onze oplossingen zullen uiteindelijk gebruikt gaan worden door onze Operation Control Room, de beheerteams en onze klanten. De uit te voeren werkzaamheden zullen dus heel divers zijn!

Functie eisen

  • Diepgaande kennis van de inrichting Microfocus NNMi;
  • Minimaal 3 jaar ruime ervaring met implementatie en beheer van MicroFocus NNMi;
  • Minimaal 3 jaar ervaring bij de overheid of vergelijkbare complexe IT omgevingen.

Competenties

  • Hands-on mentaliteit en goed kunnen structureren

Wensen

  • Kennis van OBM is een preKennis van ITOM is een Prekennis van NOM, RPA, RUM, BVD, UCMDB, Operations Analytics / Predictive Analytics is een pre;
  • Kennis van CISCO is een pre;
  • Ruime ervaring in een enterprise omgeving met de MicroFocus producten.

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 25 februari 2021, voor 09.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.


De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken.

De werkzaamheden kunnen eventueel vanuit huis worden uitgevoerd.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor Software Development