Titel

Netwerkruimte Engineer ICT

Organisatie

Defensie beschermt wat ons dierbaar is. Militairen verdedigen Nederland, de (economische) belangen en bevriende landen. Ze komen op voor anderen en ondersteunen bij rampen. Zo draagt Defensie bij aan vrede, vrijheid en veiligheid in de wereld. Kijk op de website van Defensie voor meer informatie hierover.


De aangeboden kandidaat moet aantoonbaar voldoen aan de harde eisen. Dit moet duidelijk naar voren komen op zowel het cv als op het antwoordformulier!

Een uitgebreide veiligheidsscreening maakt deel uit van de selectieprocedure. Dit kan 8 tot 10 weken duren.

Achtergrond opdracht

Wat ga je doen?

Als ICT Engineer -Netwerkruimten ontwerp en beheer je netwerkruimten voor het NAFIN Transport Netwerk. Je ontwerpt o.a. vloerplannen, kastinrichtingen, kabelplannen en functionele koppel tabellen. Je voert regie bij de uitvoer van werkzaamheden en accepteert de oplevering van netwerkruimten. Je adviseert over de technische aspecten m.b.t. Environmental Management. Je voert functioneel beheer uit op de netwerkruimten en het onderhoud van de 320VAC UPS systemen en 48VDC voedingssystemen inclusief inverters en accu’s


Wat moet je kunnen?

 • Je hebt specifieke kennis van (inrichting van) ICT-netwerkruimtes
 • Je hebt specifieke (technische) kennis van passieve koper- en glasvezel netwerkinfrastructuren
 • Je hebt specifieke kennis van internationale normeringen en richtlijnen betreffende passieve netwerkinfrastructuur
 • Je hebt gedegen kennis betreffende kwaliteitsrichtlijnen van koper- en glasvezel netwerkinfrastructuren

Achtergrond opdracht

De sectie Netwerken ontwerpt, realiseert en beheert uiteenlopende netwerken welke 24/7 worden ondersteund, waar ter wereld de eindgebruiker zich ook bevindt. Aan het netwerk zijn op meer dan 300 locaties zowel bekabelde als draadloze uitlopers gekoppeld inclusief koppelingen met datacenters. Het team EM is, binnen sectie Netwerken, het engineeringsteam en stelt geconditioneerde ruimte (hoogte-eenheden) ter beschikking in netwerkruimten op zowel Defensielocaties als niet-Defensielocaties, waar (netwerk)apparatuur moet worden geplaatst voor het NAFIN Transport Netwerk (WAN en LAN). EM is verantwoordelijk voor de realisatie, instandhouding en het opheffen van de conditionerende (ICT-)middelen in deze ruimten. Hieronder worden verstaan de kasten, verbindingen (glas, koper, etc.), spanningsvoorzieningen (48VDC, 230VAC en 400VAC) en klimaatbeheersing. EM kanaliseert daarnaast de behoeftestelling naar de uitvoerende partijen en is regievoerder in ontwerp en uitvoering


Organisatorische context en cultuur

JIVC: JIVC is een professionele IV/ICT-organisatie, die de Defensieonderdelen en andere klanten binnen de overheid faciliteert in het effectief en doelmatig kunnen (blijven) uitvoeren van hun taken. Als organisatie staat JIVC voor betrouwbare, beveiligde IV/ICT-diensten die marktconform zijn wat betreft techniek en prijs. Medewerkers binnen JIVC werken samen en delen kennis, vanuit het besef dat alleen op deze wijze de beste kwaliteit kan worden geleverd. De afdeling Generieke IT & Infrastructuur (GIT&Infra) vervult hierin een onmisbare rol. Zij levert informatie- en communicatietechnologie waar elke Defensiemedewerker elke dag mee te maken heeft, op (inter)nationale Defensielocaties, maar zeker ook daarbuiten. Zo beheert GIT&Infra meer dan 30.000 VDI-werkplekken, 16.200 devices aangesloten op Mobile Device Management, ankerstations en operationele Satcomlinken. Om dat te kunnen, hebben wij hebben wij onder andere eigen datacenters en een eigen netwerk. We hechten bovendien veel waarde aan flexibiliteit en efficiëntie. Daarom werken we zoveel mogelijk met standaardbouwstenen. We leveren, kortom, de beste robuuste infrastructuur voor Defensie! De Sectie Netwerken is onderdeel van de afdeling GIT&Infra.


Bijzonderheden / extra toelichting

Een veiligheidsscreening door de MIVD is onderdeel van het proces en een vereiste om te mogen starten. De mogelijkheid bestaat dat de kandidaat na verloop van tijd voor vergelijkbare werkzaamheden in een ander project of context wordt ingezet. In beginsel streven wij er naar dat de standplaats in een dergelijk geval niet wijzigt. Bij meerdere geschikte kandidaten behoudt de dienst zich het recht voor om meerdere gunningen te doen.


Indicatietarief: EUR 76,-

Functie eisen

 • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring op het gebied van Netwerk Engineering.
 • Kandidaat heeft een werk- en denk ervaring op MBO niveau d.w.z. kandidaat heeft een afgeronde MBO opleiding niveau 4 of heeft minimaal 3 jaar werk- en denkervaring op dit niveau. Dit dient te blijken uit het CV en zal tevens worden getoetst tijdens het toelichtend gesprek
 • Kandidaat is in het bezit van een Rijbewijs B      
 • Kandidaat heeft aantoonbare kennis van 48V gelijkstroomvoorziening installaties en 230V UPS systemen (aantoonbaar in CV)

Wensen

 • Kandidaat heeft bij voorkeur gewerkt in een overheidsorganisatie met meer dan 1500 medewerkers of kandidaat heeft werkervaring bij het ministerie van Defensie.   
 • Kandidaat heeft bij voorkeur een veiligheidscertificering zoals NEN3140-Vakbekwaam Persoon of VCA Basis/VOL of ESD certificaat.      
 • Kandidaat is bij voorkeur in het bezit van aantoonbare generieke kennis van WAN en LAN (IP) infrastructuren.
 • Kandiidaat is bij voorkeur in het bezit van aantoonbare generieke kennis van noodstroomoplossingen, koeling, switching en WiFi.     
 • Kandidaat is bij voorkeur in het bezit van één of meerdere van de volgende certificaten CCNA- Wireless, - Datacenter, - Security of - Service Provider
 • Kandidaat heeft bij voorkeur kennis en aantoonbare werkervaring van Environmental Management. (Koeling, voeding, datacenters).   
 • Kandidaat heeft bij voorkeur kennis en aantoonbare werkervaring van Passieve Infrastructuur (bekabeling) technieken.    
 • Kandidaat heeft bij voorkeur kennis en aantoonbare werkervaring van installatienormeringen.  


Opdracht informatie

Stuur ons 30 juli 2020, voor 10.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken