Titel

Netwerk Engineer

Organisatie

DICTU levert ICT en digitale diensten voor Ministerie EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatie doelen van haar opdracht gevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.

Meer informatie vindt u op https://www.dictu.nl

Functie eisen

 • Minimaal 5 jaar ervaring als technisch ICT’er in een Tier 2 of Tier 3 team bij een organisatie met ten minste vijfhonderd werkplekken.
 • Ruime kennis en ervaring met inrichting, configuratie, beheer en onderhoud van Ironport Email Security Appliance (ESA), Ironport Security Management Appliance (SMA) en Ironport Threat Grid (TG) inclusief, DKIM, DMARC, SPF en DANE
 • Ruime kennis van: DNS, DHCP, IPAM en Email Security en laatste email beveiligingsstandaarden zoals DKIM, DMARC SPF en DANE
 • Securing Email with Email Security Appliance (SESA) training


Wensen:

 • Infoblox DDI kennis is een pre
 • Je hebt hbo/wo-niveau en bij voorkeur een technische ICT-opleiding afgerond.Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als
 • technisch ICT’er in een Tier 2 of Tier 3 team bij een organisatie met ten minste vijfhonderd werkplekken.
 • Je hebt ruime kennis van: Routing, Switching, DNS, DHCP, IPAM en Email Security en laatste email beveiligingsstandaarden.
 • Je hebt ruime ervaring met inrichting, configuratie, beheer en onderhoud van Ironport Email Security Appliance (ESA), Ironport Security
 • Management Appliance (SMA) en Ironport Threat Grid (TG).
 • Je hebt kennis rand systemen voor Email Security, zoals DMZ infrastructuur, firewalls, loadbalancers en proxies.
 • Je hebt ervaring met DevOps-werken.
 • Je hebt ervaring met Python3 en/of Ansible.
 • Je hebt ervaring met GIT


Competenties:

 • Je hebt uitstekende sociale vaardigheden, straalt enthousiasme uit en houdt van een goede sfeer.
 • Je hebt een positieve uitstraling én leert graag nieuwe mensen kennen.
 • Je streeft graag samen met je team naar een doel. Waar je dan ook honderd procent voor gaat.
 • Je toont initiatief en gaat zelf op onderzoek uit.
 • Je kunt kennis delen met anderen en vindt het leuk om dit te doen.
 • Je denkt in oplossingen, weet van aanpakken en neemt altijd je verantwoordelijkheid.

Achtergrond opdracht

Inrichting, configuratie, beheer en onderhoud van Ironport Email Security Appliance (ESA), Ironport Security Management Appliance (SMA) en Ironport Threat Grid (TG). Repeterende handelingen zoveel mogelijk te automatiseren met behulp van Python en Ansible. Consultancy taken voor rand systemen in DMZ zoals Firewalls, Loadbalancers en Proxies en applicaties flows die gebruik (willen) maken van de mail relay.


Achtergrond opdracht:

De netwerksystemen van Dienst ICT Uitvoering in Den Haag maken cruciale processen in Nederland mogelijk. Zo ontvangen boeren subsidies waardoor ze voedsel kunnen produceren, worden onze data juist verwerkt in het donorregister en kunnen handelscertificaten worden afgeven. Als senior e-mailsecurity engineer sta je aan de basis van onze infrastructuur. En draag je écht bij aan onze maatschappij.Samen met je collega’s van team NaaS zorg jij dat de hoogwaardige netwerkdiensten van Dienst ICT Uitvoering (DICTU) altijd up-and-running zijn en continu worden verbeterd. Dit doen we onder meer voor het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.


We werken agile en in een DevOps-squad. In tweewekelijkse sprints ga je aan de slag met het ontwikkelen van hét netwerksysteem van de toekomst. Uiteraard vieren we alle successen! Daarnaast voer je wijzigingen uit en los je incidenten op. Wanneer Email en/of DNS bijvoorbeeld niet goed functioneren, zorg je dat dit zo snel mogelijk in orde wordt gemaakt. Ook analyseer je issues en neem je maatregelen zodat die problemen in de toekomst niet meer voorkomen.


Doordat je in een zelf-organiserend team werkt, bepaal je met je collega’s welke richting jullie opgaan. En hoe bijvoorbeeld een nieuw product zo efficiënt mogelijk kan worden ontwikkeld. Ook proberen we repeterende handelingen zoveel mogelijk te automatiseren met behulp van Python en Ansible. Onze ambitie? Autoritieve data verzamelen, beveiligen en delen met de rest van de organisatie doormiddel van automatisering van onze diensten op Infoblox en Cisco Ironport/ESA platformen. Een mooie uitdaging, waarmee jij mee aan de slag kunt. Innovatie is een belangrijk deel van je werk.


Als senior e-mailsecurity engineer krijg je bij ons de kans om je kennis en ervaring goed toe te passen met verbetering en vernieuwing. Ook maak je meteen deel uit van een team van enthousiaste experts, van wie je ins en outs van DICTU on the job leert.

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 1 maart 2021, voor 17.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.


De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor Software Development