Titel

Medior Ops engineer

Organisatie

DICTU levert ICT en digitale diensten voor Ministerie EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatie doelen van haar opdracht gevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.

Meer informatie vindt u op https://www.dictu.nl

Functie eisen

 • Minimaal 5 jaar MBO 4 /HBO werk en denk niveau (ICT)
 • Vloeiend in Nederlands en Engels
 • MS Windows Server 2016 of hoger (minimaal 5 jaar ervaring, certificaat is niet vereist)
 • Container gebaseerde Enterprise omgevingen


Wensen:

 • Powershell
 • Azure
 • Je maakt gebruik van de volgende producten:
  • TOPdesk
  • Jira


Competenties:

Je beschikt daarvoor over de volgende kwaliteiten:

 • Teamspeler
 • Ervaring met Enterprise omgeving op basis van Microsoft server 2016 of hoger
 • Ervaring met Agile werken
 • Communicatief sterk
 • Groot probleemoplossend vermogen
 • Goed analytisch vermogen

Achtergrond opdracht

Binnen het internationale DevOps team WPD Automation team (onderdeel van DICTU) zijn wij op zoek naar een Medior Ops engineer met ervaring op het gebied van Microsoft server 2016 en hoger. Iemand die geordend en volgens standaarden kan werken en die het team helpen op het gebied van Operationele werkzaamheden.


Het is belangrijk dat je veel wilt leren over onze automatiseringsoplossingen, de organisatie waar wij voor werken (zowel binnen DICTU als daar buiten) en de gebruikte software en methodieken (TOPdesk, JIRA, Agile Scrum). Jouw dagelijkse werk zal bestaan uit het proactief onderhouden en door ontwikkelen van de omgeving.


Kijk je ernaar uit jezelf verder te ontwikkellen binnen een dynamische organisatie? Dan is DICTU op zoek naar jou!


Achtergrond opdracht:

DICTU heeft een op Microsoft gebaseerde omgeving, waarmee een werkplek wordt geleverd aan haar 16.000+ eindgebruikers. Deze Cloud Werkplek wordt aangeboden met diverse diensten, zoals account lifecycle management, email, collaboratieve functies (bijv. netwerkshares, groepsmailboxen en Teams) en toegang tot een breed scala aan software. Al deze diensten worden via geautomatiseerde weg aan de eindgebruikers beschikbaar gesteld.Automatisering die ontwikkeld en onderhouden wordt door het DevOps team WPD Automation. Zo biedt het team een moderne orkestratie oplossing, een archiveringsoplossing en een Selfservice Portaal voor de (DICTU) eindgebruikers.Nieuwe oplossingen worden op een Agile Scrum werkwijze ontwikkeld en ter beschikking gesteld aan de business. Hierdoor sta je heel dicht bij de klant en zorg je samen met het team voor succesvolle levering van automatisering en implementaties van nieuwe functionaliteiten.Voor de oplossingen wordt gebruik gemaakt van verschillende programmeertalen (zoals PowerShell en Python) en gebruiken wij oplossingen van BMC software (AR Systems, Truesight Orchestration, Digital Workplace Catalog). Om een bijdrage te kunnen leveren is het belangrijk dat je snel je weg weet te vinden in deze complexe omgeving. Binnen het team zoeken wij een ervaren, communicatieve beheerder, die in staat is onze diensten te bewaken, te herstellen bij incidenten en samen met ons kan werken aan oplossingen en/of verbeteringen op het gebied van orkestratie en archivering.

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 17 mei 2022, voor 17.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

 

Let op: De aanvraag betreft een ondersteunde rol en volgt instructies op van leidinggevende. Dit past niet binnen de wet DBA. Hierdoor is het niet mogelijk om ZZP'ers te contracteren. Eventueel geïnteresseerde ZZP'ers kunnen zich op detacheringsbasis (= in loondienst) laten aanbieden door De Staffing Groep. Voor vragen over deze procedure kunt u contact opnemen met Daniël Saija

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Management & Support