Titel

Medewerker Geografisch Databeheer 3fte

Organisatie

Let op! 

 • Op deze opdracht kunnen we geen ZZP'ers aanbieden, je kunt voor de duur v/d opdracht bij ons in dienst treden
 • Het betreft een inzet van maximaal 1680 uur per jaar
 • Bring Your Own Device (BYOD): Er dient een zakelijke mobiele telefoon beschikbaar te worden gesteld door Dienstverlener dan wel dient tijdelijk personeel hier zelf over te beschikken. Het uitgangspunt voor tijdelijk personeel is dat zij over een standaard werkplek (Thin Client) kunnen beschikken, tenzij de Gasunie lijnmanager beslist dat tijdelijk personeel zijn/haar eigen hardware/laptop dient te gebruiken. De gebruikskosten zijn nadrukkelijk niet declarabel en derhalve voor rekening van de Dienstverlener dan wel tijdelijk personeel

Functie eisen

 • Hbo werk- en denkniveau
 • Een afgeronde - technisch georiënteerde - opleiding waar geodesie een onderdeel van is;
 • Je hebt ervaring met het verwerken van (GEO)data
 • Kennis van en/of affiniteit met tekentechniek en GIS
 • Enige AutoCAD kennis en vaardigheden zijn vereist
 • Basiskennis van werktuigbouwkundige werkzaamheden en relevante technische standaarden is een pre

Competenties

Je bent een energiek en proactief persoon, gericht op vernieuwing, en je neemt graag verantwoordelijkheid voor jouw bijdrage en resultaten. Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden. Ook ben je positief ingesteld, ken je je eigen ontwikkelpunten en ben je een echte teamplayer.

Achtergrond opdracht

Achtergrond

Omgevingsmanagement (OO) is een nieuwe afdeling binnen de unit Operations & Projects van onze klant. Deze afdeling is opgericht met als doel haarzelf beter te organiseren op de externe ontwikkelingen in de omgeving van haar assets. Economische groei, de energietransitie en veranderende wet- en regelgeving zorgen ervoor dat zij enorme uitdagingen zien om de veilige en ongestoorde ligging en operatie van haar assets te borgen.


Werkzaamheden / verantwoordelijkheden

Als Medewerker Geografisch Databeheer ben je samen met je collega’s verantwoordelijk om het asset register in ons eigen GIS/CAD systeem (Eagle), actueel te houden. Dit doe je o.a. door middel van het opstellen van ontwerptekeningen in de nieuwbouwfase. In opdracht van je collega afdelingen binnen Operations, verwerk je wijzigingen ‘as-built’ in Eagle. Daarnaast analyseer, bereken en controleer je de landmeetkundige meetgegevens en Geodata mutaties die worden aangeleverd door de meetkundigen. De klant werkt we met het ‘vier-ogen principe’ om kwaliteit te waarborgen. Je controleert daarom ook de uitgevoerde werkzaamheden van je collega’s.


Je kunt trends, ontwikkelingen en knelpunten, analyseert deze en vertaalt ze naar consequenties voor jouw aandachtsgebied. Om de afdeling verder te brengen zet je jouw beste skills in als het gaat om continue procesverbetering. Je initieert en implementeert verbeteringen in processen en werkwijzen. 


Afdeling / team

Binnen afdeling Omgevingsmanagement ondersteunt het databeheer de bedrijfsprocessen van Operations en Gastransport Services, door het leveren van relevante, actuele en betrouwbare materiaal-, asset- en geodata. De afdeling bestaat uit een team van ruim 60 medewerkers die samen verantwoordelijk zijn voor het inwinnen, verwerken, beheren en uitleveren van asset gerelateerde data- en informatie.


De belangrijkste vormen zijn materiaal- en assetdata in het SAP systeem, data in de GIS systemen, tekeningen, externe datasets en overige asset gerelateerde documenten. Ze hebben de ambitie in de komende jaren de verschillende systemen in toenemende mate te integreren. Collega’s worden opgeleid om zo veel mogelijk binnen deze afdeling actief te kunnen zijn.


Binnen je eigen werkomgeving is er veel ruimte is voor initiatief, vernieuwing en plezier voor het ontwikkelen van de afdeling.

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons  je recente Cv + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.


 • De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken
 • De werkzaamheden kunnen eventueel vanuit huis worden uitgevoerd

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Management & Support