Titel

Loopbaanadviseurs 2fte

Organisatie

Belastingdienst

1 fte loopbaanadviseur regio Limburg

1 fte loopbaanadviseur regio Utrecht

Functie eisen

 • Aantoonbaar hbo werk- en denkniveau, een hbo diploma is een pré.
 • Een diploma op het gebied van loopbaanadviseur, op het niveau van (post)hbo. Noloc erkend loopbaanprofessional
 • Ervaring met loopbaan- en re-integratie trajecten
 • Netwerk Re-integratie binnen de rijksoverheid is een pre


Competenties


 • plannen en organiseren
 • resultaatgericht
 • organisatiesensitiviteit
 • netwerkvaardigheid
 • klantgerichtheid

Achtergrond opdracht

Het team Employability wil kansen bieden aan collega’s die de opleiding tot loopbaanadviseur hebben afgerond en ervaring op willen doen om de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.


Wat vinden wij belangrijk?


Vind jij ook dat veranderen begint met beweging? Weet jij mensen te prikkelen en zelfs te confronteren? Heb jij niet alleen oog voor de relatie, maar ook voor het resultaat? Houd je van doorzetten en heb je een luisterend oor? Als loopbaanadviseur kun je je uitstekend inleven in de situatie van een ander. Je begrijpt hun houding en reactie en weet daarop te sturen. Je kunt opereren in een politiek-bestuurlijke omgeving en weet soepel om te gaan met weerstand. Je bent ondernemend en ziet altijd mogelijkheden voor vernieuwing en verbetering. Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden, een hoge mate van zelfstandigheid en overtuigingskracht.


Waar krijg je mee te maken?


 • Als loopbaanadviseur begeleid je medewerkers van de Belastingdienst in hun zoektocht naar een nieuw loopbaanperspectief binnen of buiten de organisatie. Dit betreft zowel vrijwillige loopbaantrajecten als begeleiding Van-Werk-Naar-Werk (VWNW) en Re-integratie. Na het intakegesprek vertaal je - samen met de kandidaat - de verkregen informatie naar een concrete loopbaanvraag en een daarbij passend loopbaantraject.
 • Je beheert de digitale dossiers van jouw kandidaten op overzichtelijke wijze en volgens de afgesproken normen. Dat daar de nodige administratieve werkzaamheden bij komen kijken, die zeer nauwkeurig en zorgvuldig moeten worden uitgevoerd, spreekt voor jou voor zich. Hiervoor gebruiken we een loopbaanportaal.
 • Je neemt (persoonlijkheids-)testen af, interpreteert deze en bespreekt de resultaten met de kandidaat. Je bent in staat om een advies in helder taalgebruik te schrijven. Je staat graag voor een groep om een workshop te geven.
 • Je werkt in een dynamische omgeving die zich nog steeds ontwikkelt. Je weet mensen te motiveren om zelf in actie te komen. E-coaching gaat onderdeel uitmaken van jouw werk. Je kunt goed meebewegen met constante veranderingen. Van nature ben je nieuwsgierig en een netwerker. Op deze wijze speel je een rol van betekenis in de verdere opbouw en professionalisering van onze organisatie. Je bent dan ook in alle opzichten een ambassadeur van het team Employability.

Minimaal 24, maximaal 36 uur per week

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 16 mei 2022, voor 12.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

 • Let op: De aanvraag betreft een ondersteunde rol en volgt instructies op van leidinggevende. Dit past niet binnen de wet DBA. Hierdoor is het niet mogelijk om ZZP'ers te contracteren. Eventueel geïnteresseerde ZZP'ers kunnen zich op detacheringsbasis (= in loondienst) laten aanbieden door De Staffing Groep. Voor vragen over deze procedure kunt u contact opnemen met Yvette Ronteltap.


Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor HR