Titel

Licentiemedewerker

Organisatie

IVO Rechtspraak draagt bij aan de ontwikkeling, het beheer, onderhoud en support van alle applicaties, infrastructuur en netwerken van de Rechtspraak. Dit zijn ca. 12.000 werkplekken en meer dan 200 applicaties waarvan een aantal zelf ontwikkeld zijn.


Samen met ruim 500 collega’s zorg je dat medewerkers van de Rechtspraak zorgeloos hun dagelijkse werk kunnen doen en burgers, advocaten, notarissen e.d. op een veilige manier toegang hebben tot hun zaak- en Rechtspraakgegevens.


Het ICT landschap van de Rechtspraak ondergaat een grote vernieuwing slag. De beweging is naar een multi-kanalen service architectuur en een gelaagde on premise cloud architectuur hoofdzakelijk op basis van Microsoft (werkplek, bedrijfsvoering, externe dienstverlening) o.a. Windows server SQL server, Microsoft dynamics CRM, .NET en Oracle fusion middleware (primair proces) o.a. BPM & SOA suite, WCC, ADF, OBIEE, Weblogic op basis van Linux.


Beheer van het ICT landschap is ingericht volgens de ITIL3 methodiek. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de volgende tools:

Topdesk voor de beheerprocessen, HP openview voor monitoring, Splunk voor logging, Visionwaves voor stuurinformatie en flexera voor licentiebeheer. Verder worden de product eigen faciliteiten voor beheer gebruikt zoals SCCM voor software distributie.

Functie eisen

  • Minimaal 2 jaar ervaring met verwerken van inkooporders en aanmaken van licenties in FlexNet
  • Minimaal 2 jaar ervaring met een brede licentie productkennis. Mn. op het gebied van Oracle, MS, VM Ware
  • Minimaal 2 jaar ervaring met aantoonbaar zelfstandig kunnen achterhalen (bij reseller, publisher en/of Internet) van de juiste interpretatie van de licentiebepalingen en de licentiemetriek
  • Gedegen kennis van FlexNET
  • Nauwkeurigheid en secuur werken
  • Zelfstandig werken


Wensen

  • Kennis van IT Asset / Licentie management  

Achtergrond opdracht

De opdracht omvat het wekelijks verwerken / configureren van de aangekochte softwarelicenties op basis van entitlements en licentieregister. Het licentieregister wordt door IVO Rechtspraak onderhouden in de tooling FlexNET manager van Flexera. Het maandelijks rapporteren van de voortgang en de afwijkingen in de te verwerken gegevens ten opzichte van de IVO Rechtspraak instructies en richtlijnen.Achtergrond opdracht

Samen met collega's van de afdeling licentiemanagement draag je zorg voor de licentie complaincy positie binnen IVO Rechtspraak. De afdeling zit midden in een veranderingsopgave waarbij processen worden aangepast en er wordt gewerkt naar één single source of truth.

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 9 september 2022, voor 13:00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Security