Titel

Lead/Senior Front-end Ontwikkelaar Angular

Organisatie

IVO Rechtspraak draagt bij aan de ontwikkeling, het beheer, onderhoud en support van alle applicaties, infrastructuur en netwerken van de Rechtspraak. Dit zijn ca. 12.000 werkplekken en meer dan 200 applicaties waarvan een aantal zelf ontwikkeld zijn.


Samen met ruim 500 collega’s zorg je dat medewerkers van de Rechtspraak zorgeloos hun dagelijkse werk kunnen doen en burgers, advocaten, notarissen e.d. op een veilige manier toegang hebben tot hun zaak- en Rechtspraakgegevens.


Het ICT landschap van de Rechtspraak ondergaat een grote vernieuwing slag. De beweging is naar een multi-kanalen service architectuur en een gelaagde on premise cloud architectuur hoofdzakelijk op basis van Microsoft (werkplek, bedrijfsvoering, externe dienstverlening) o.a. Windows server SQL server, Microsoft dynamics CRM, .NET en Oracle fusion middleware (primair proces) o.a. BPM & SOA suite, WCC, ADF, OBIEE, Weblogic op basis van Linux.


Beheer van het ICT landschap is ingericht volgens de ITIL3 methodiek. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de volgende tools:

Topdesk voor de beheerprocessen, HP openview voor monitoring, Splunk voor logging, Visionwaves voor stuurinformatie en flexera voor licentiebeheer. Verder worden de product eigen faciliteiten voor beheer gebruikt zoals SCCM voor software distributie.

Functie eisen

 • Minimaal 5 jaar ervaring met bovenbeschreven taken in opdrachtbeschrijvingWerken in een Agile/scrum/devops-omgeving
 • Minimaal 4 jaar Angular2+, CSS, Less, JavaScript (uptodate ES2019)Responsive design, opzetten framework, panelen en routing in Angular
 • Minimaal 2 jaar Typescript, NgRX, RxJSGeautomatiseerd opleveren en testen in containeromgeving
 • HBO of WO denkniveau


Wensen:

 • Grafana, NXOpenShift, ElasticSearch, Azure-DevOps
 • Jira en Confluence, Cypres, Jest
 • WCAG 2 en privacy & security by design principes


Competenties:

 • Zelfstandig
 • Pro-actief, sterk in samenwerking
 • Kwaliteisbewustzijn, sterk in heldere comminicatie

Achtergrond opdracht

Voor het DevOps-team voor de toepassing DWD zoeken wij versterking van een senior front-end ontwikkelaar. Als front-end ontwikkelaar realiseer je veilige en kwalitatief herbruikbare front-end componenten in Angular. Je ontwikkelt software die volgens een cloud-native micro-services architectuur zijn/worden ontwikkeld. De ontwikkelaar maakt onderdeel uit van een team waarin hij zich vooral richt op de verdere ontwikkeling van de front-end van de applicatie.

De taken die bij de functie horen zijn:

 • Ontwikkelen van front-end Angular software, uitvoeren van code-reviews
 • Belangrijke bijdrage aan refinement / intensieve afstemming met UX-designers
 • Onderhouden en aanpassen framework, panelen en routing binnen Angular
 • Implementatie van gemaakt design
 • Inrichten en mee onderhouden van monitoring op de applicatie mbv. Grafana
 • Begeleiden junior ontwikkelaars


Achtergrond opdracht:

Het Digitale WerkDossier (DWD) wordt gerealiseerd voor alle rechters, raadsheren en juridisch inhoudelijke medewerkers van de Rechtspraak. De Rechtspraak is bezig met een digitaliseringsslag. De papieren dossiers, die nog in gebruik zijn, worden vervangen door digitale dossiers. Het primaire doel van de applicatie is het inzichtelijk en eigen maken van digitale dossiers doormiddel van het lezen, annoteren, structureren en samenvatten van (soms zeer veel) dossierstukken. DWD raakt het primaire werkproces van de rechters en juridisch medewerkers van de Rechtspraak en heeft derhalve grote impact op hun dagelijkse werkzaamheden. Een gebruikersvriendelijke applicatie met een goede UX is daarom zeer belangrijk. DWD is gebouwd in de volgende omgeving en technieken: OpenShiftDocker, Kubernetes, Springboot, Angular, Java en Elasticseach.


Op dit moment is DWD aangesloten op enkele documentbronnen en primaire systemen. Komende periode moet het aantal zaakstromen sterk worden uitgebreid. DWD moet worden aangesloten op meerdere primaire processystemen en bijbehorende documentopslag. Dit zal nieuwe functionele eisen met zich meebrengen.

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 14 januari 2022, voor 09.45 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor Software Development