Titel

Lead Business Analist

Organisatie

DJI zorgt namens de Minister van Justitie en Veiligheid voor de tenuitvoerlegging van straffen en vrijheidsbenemende maatregelen, die na uitspraak van een rechter zijn opgelegd.

Binnen DJI zijn de Directie Informatievoorziening en het Shared Service Center voor ICT, de 2 grootste afnemers van inzet van (tijdelijke) ICT medewerkers. De Directie Informatievoorziening van de DJI zorgt voor een toekomstvaste en samenhangende informatievoorziening voor de DJI-organisatie. DI ondersteunt en adviseert daarbij alle divisies, stafdirecties en landelijke diensten van DJI. Zij voert ook de regie op alle veranderingen die in samenhang met bestaande processen en systemen worden doorgevoerd. Daarvoor neemt DI diensten af bij leveranciers. SSC-I (de eigen ICT-uitvoeringsorganisatie van DJI), is daarvan de grootste en belangrijkste leverancier.


De Directie Informatievoorziening (DI) bestaat uit drie onderdelen:

1. CIO-office De afdeling CIO-Office van de Directie Informatievoorziening (DI) is verantwoordelijk voor de (strategische) beleidsontwikkeling op het gebied van de informatievoorziening van DJI.

2. Informatievoorzieningsdienst (IVD) De Informatie Voorzienings Dienst (IVD) is het het coördinatiepunt voor nieuwe ontwikkelingen in samenhang met bestaande systemen.

De Informatievoorzieningsdienst bestaat uit drie bureaus:

- Informatiemanagement,

- Dienstenmanagement,

- Functioneel Beheer

3. Programma’s & Projecten

De opdracht van de afdeling Programma’s & Projecten (P&P) is het uitvoeren van projecten.

Achtergrond opdracht

Je bent als Lead Business Analist lid van een scrum team binnen het Metis (Met Informatie Sturen) programma en verantwoordelijk voor het analyseren en ontwerpen van oplossingen t.b.v. de management informatie voorziening binnen DJI. Het is jouw verantwoordelijkheid om met senior users de af te dekken informatiebehoefte vast te stellen en deze vast te leggen in een ontwerp. Je ondersteunt de product owner in het samenstellen en prioriteren van de product backlog voor de realisatie van de gespecificeerde informatiebehoefte. Je bent binnen het scrum team verantwoordelijk voor het inhoudelijk leiden van het team in refinement, planning en realisatie van geprioriteerde user stories. Je ondersteunt de product owner en senior users in de acceptatie en adoptie van opgeleverde producten. Daarnaast ben je als lead ook het aanspreekpunt en inhoudelijk sturend over de verschillende scrum teams binnen het programma Metis, in het borgen en verbeteren van aanpak, architectuur, werkwijze en standaarden.


Achtergrond opdracht:

Het project waarin jij je rol als Lead Business Analist zal vervullen valt onder de afdeling Project Management en Implementatie (PMI) van de Directie Informatievoorziening (DI), onderdeel van de Dienst Justitiele Inrichtingen (DJI).


De DJI zorgt namens de Minister van Veiligheid en Justitie voor de tenuitvoerlegging van straffen en vrijheidsbenemende maatregelen, die na uitspraak van een rechter zijn opgelegd. Met meer dan honderd vestigingen verspreid over het land en ruim 15.000 medewerkers is DJI één van de grootste organisaties van Nederland. Jaarlijks herbergt DJI voor korte of langere tijd zo'n 45.000 'gasten'. De insluiting vindt plaats in verschillende soorten inrichtingen, zoals in gevangenissen en huizen van bewaring voor volwassenen, die penitentiaire inrichtingen (PI) worden genoemd. Maar ook in speciale inrichtingen voor de jongeren, de justitiële jeugdinrichtingen (JJI). Voor (tbs-)patiënten zijn er forensische psychiatrische centra (FPC) en voor vreemdelingen maakt DJI gebruik van detentie- en uitzetcentra. Meer informatie over DJI is te vinden op www.dji.nl."


Functie eisen

 • Minimaal 10 jaar kennis van, en aantoonbare meerjarige ervaring met Data warehouse en Business Intelligence concepten, data modellering (m.n. dimensioneel), data architectuur en ETL proces modellering. Je hebt je bewezen als trekker van professionalisering in een eenduidige werkwijze op BA, ETL en Test processen.
 • Minimaal 10 jaar evaring in het borgen en verbeteren van standaard werkwijze en architectuur van een DWBI omgeving, in een agile omgeving met meerdere onafhankelijke scrum teams, kennis van- en ervaring met toepassing van SAFe is een pre
 • Minimaal 5 jaar kennis van, en aantoonbare meerjarige ervaring met DWBI technologie: Oracle Developer, Informatica PowerCenter/Developer, SAP Business Objects, Qlik, SAP PowerDesigner
 • Minimaal 5 jaar kennis van, en aantoonbare ervaring met het verantwoord (ethisch, juridisch, privacy) omgaan met gevoelige data 
 • HBO of WO werk- en denkniveau. Bijvoorbeeld een afgeronde WO opleiding op het gebied van Bedrijfskundige Informatica, Business Analytics, Business IT & Management of Technische Bedrijfskunde.


Wensen:

 • Het hanteren van SAFe werkwijze om over teams samenhang en verbetering in architectuur en werkwijze te realiseren;
 • Het ondersteunen van de product owner van het platform Metis in het samenstellen en prioriteren van epics/user stories op de generieke onderdelen van het platform, inclusief technical debt management;
 • Werken in multidisciplinaire teams, goed in staat de verbinding te leggen en te houden met ontwikkelaars, analisten, architect en beheer;
 • Werken met een heterogene businessgroep in een overheidsomgeving met uiteenlopende wensen en belangen; Goed in de verbinding leggen tussen klantwensen en ICT realisatie;
 • Goede communicatie in het Nederlands, zowel in woord als geschrift.
 • Kennis van, en aantoonbare ervaring met, werken in een iteratieve aanpak, gebaseerd op Agile/SCRUM

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 20 januari 2021, voor 17.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.


De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor Business Analysis & Process Management