Titel

Kwaliteitscoördinator

Organisatie

Het bedrijf verzorgt de distributie van energie in een derde van Nederland.


Let op!

- Er kan gevraagd worden om een geldige VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). De kosten voor de aanvraag van een VOG zijn voor de kandidaten zelf.

- De opdrachtgever stuurt aan op het ‘bring your own device’ principe!

- Een screening kan onderdeel van de procedure zijn.

Achtergrond opdracht

Voor kwaliteit, veiligheid en processen heb jij een scherp oog. Als coördinator draag jij er zorg voor, dat de technische uitvoering van Elektra en Gas kleinverbruik (KV) aansluitingen veilig en volgens de gestelde eisen en richtlijnen wordt uitgevoerd door zowel de interne als externe aannemer .


Wat houdt je functie in als Coördinator ?

Als Coördinator Technische Kwaliteit ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit- en procescontrole van het uitbestede werk aan in- en externe partijen.


Je komt te werken binnen Operatie/Aannemerij bij de afdeling Technische Kwaliteit. Dit is een kleine afdeling bestaande uit 2 teams, Analyse en Verbeteren en Kwaliteit Controleproces met daarin kwaliteitscontroleurs en technisch coördinatoren aangestuurd door een teamleider. Wij doen proces, systeem en producttoetsen. Dit voeren wij uit voor de verschillende keten partners. Keten Kleinverbruik ( KV) Aansluitingen , Meterketen KV en Aanleg. Wij zorgen ervoor dat er zichtbaar en aantoonbaar veilig wordt gewerkt en dat er veilige en kwalitatieve producten worden opgeleverd. Hierbij richten wij ons op de technische procesonderdelen die invloed hebben op de technische veiligheid en kwaliteit van het uitgevoerde werk. Ons streven is gezien te worden als hét voorbeeld op het gebied van veiligheid en kwaliteit. Ons doel is 100% veiligheid!


Waar ga je werken ?

De collega’s van Aannemerij Technische Kwaliteit zijn verantwoordelijk t.a.v. het toetsen op contractuele uitvoering van de werkzaamheden.  

De afdeling Aannemerij Technische Kwaliteit is onderdeel van het netwerkbedrijf. Met ruim 7000 medewerkers zorgt Alliander iedere dag voor de levering van elektriciteit en gas aan 2,8 miljoen huishoudens en bedrijven. Onze klant staat midden in de maatschappij. Daarom zijn we er zuinig op. We investeren in energiebesparing en nieuwe technieken voor een duurzame samenleving.

Functie eisen

Je bent zelfstandig, positief-kritisch en communiceert en rapporteert duidelijk en effectief. Je kan goed plannen met betrekking op de uit te voeren kwaliteitscontroles Je maakt makkelijk contact met mensen en je bent een netwerker. Je gaat klant -en resultaatgericht te werk, maar je bent je tegelijkertijd bewust van kosten, veiligheid en risico's. Verder vragen we:

 • HBO werk- en denkniveau
 • Vakgerichte opleidingen of ervaring met gas en /of elektra is een pré.
 • Aangezien het maken van rapportages een belangrijk onderdeel van de functie is ben je sterk in zowel woord als geschrift.
 • Didactische vaardigheden
 • Coördineren vaardigheden ( goed totaal overzicht kunnen houden over wat er speelt)
 • Computervaardigheden, Kennis van de IT systemen en applicaties. 
 • Rijbewijs B
 • Kennisniveau Bei en Viag algemeen
 • VCA-VOL


De volgende zaken zijn een pré, maar kunnen ook later ingevuld worden:

 • Kennisniveau BEI WV
 • Kennisniveau VIAG WV
 • Kennisniveau beleid en regelgeving E/G t.a.v. KV aansluitingen


Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 22 mei 2020, voor 10.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.


Gerelateerde opdrachten

Voor IT Management & Support