Titel

Junior Technisch Consultant Federatieve Dienstverlening

Organisatie

Het Shared Service Centrum ICT (SSC-ICT ) van en voor het rijk, is onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Een van de grootste fullservice ICT-dienstverleners binnen het rijk. Zij servicen de gehele rijksdienst met onder meer rijksbrede IT-services. SSC-ICT ondersteunt meer dan 50.000 werkplekken en mobiele devices in Nederland en op 160 ambassadeposten over de gehele wereld. Daarnaast beheren en ontwikkelen zij ruim 1000 applicaties, verzorgen housing en hosting in het state of the art overheidsdatacenter (ODC), bieden IT-diensten met extra hoge beveiligingsniveaus en voeren jaarlijks zo’n 260 ICT-projecten uit, waaronder internationale evenementen als het EU-voorzitterschap. Zo zorgen zij dat ambtenaren hun belangrijke werk in dienst van de samenleving altijd, overal en veilig kunnen doen. Nederlands cv max 5 pagina’s.Alle gevraagde eisen moeten verplicht terug te vinden zijn in het CV van de aangeboden kandidaat.Aan de hand van de harde eisen graag puntsgewijs toelichting geven of de kandidaat voldoet aan de eis met verwijzing naar de pagina’s in het cv!

Functie eisen

 • Je hebt minimaal 2 jaar kennis van het beheren van webapplicaties (PHP, Java)
 • Je hebt minimaal 2 jaar kennis van het beheren van databases (MySQL of MariaDB)
 • Je hebt minimaal 2 jaar kennis van Federatieve Services


 Wensen • Kennis van ADFS, OpenConnext of SimpleSAML
 • Kennis van SSO (Single Sign On) Koppelingen waaronder SAML2; OpenIDConect; (oAuth, OIDC)
 • Relevante werkervaring bij overheid, of vergelijkbare, complexe werkomgeving


 Competenties • Flexibele instelling, 
 • Klant- en resultaatgericht,
 • Omgevingsbewust, 
 • Communicatief, 
 • Meedenken
 • Teamspeler

Achtergrond opdracht

Als linux beheerder ben jij verantwoordelijk voor de authenticatie middels het Single Sign On koppelvlak geleverd door SSC-ICT aan de diverse ministeries. Jij beheert, realiseert SAML en/of OpenIDConnect koppelingen en monitort deze systemen voor onze klanten: diverse ministeries, waaronder Binnenlandse Zaken, Justitie en Veiligheid en Financiën. Je helpt met het doorvoeren van lifecycle management, beheert interfaces en verschillende koppelvlakken. Analyseert de logbestanden, doet netwerk/SAML-traces, rolt patches uit en updatet de software naar de nieuwste versie(s). Dagelijks check je of alles goed werkt. Is er een storing? Dan los jij deze op én zorg je dat dit in de toekomst niet meer gebeurt. Eventueel kijk je even mee met de gebruiker. Jij staat open voor efficient werken en stelt deze voor. Achtergrond opdracht

Je houdt intakes met klanten zodat je achter de functionele behoefte komt. Wat heeft de klant precies nodig? Dit vertaal je vervolgens naar een juiste configuratie. Ook kijk je naar kansen. Welke nieuwe organisaties en applicaties kunnen mogelijk bij ons aansluiten? Deze partijen benader je. Dit maakt je baan heel afwisselend.

Opdracht informatie

Interesse?Stuur ons dan uiterlijk 29 augustus 2022, voor 14.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW. 

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Management & Support