Titel

Junior Solution Architect IV

Organisatie

Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.


Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kosten-besparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid.


Nederland digitaliseert; burgers en bedrijven kunnen online steeds vaker 24x7 terecht bij publieke organisaties. Logius zorgt ervoor dat digitale dienstverlening voor publieke dienstverleners beschikbaar is en helpt hen deze zo in te richten dat burgers en bedrijven betrouwbaar en eenvoudig zaken kunnen regelen. Logius verbindt publieke en private organisaties door wensen en eisen om te zetten in betrouwbare oplossingen. Om dit te bereiken wordt het gesprek gevoerd met eindgebruikers, klanten en opdrachtgevers. Samen zorgen wij voor een digitale overheid die werkt voor iedereen.De wensen en eisen van mensen en organisaties veranderen voortdurend, ook ten aanzien van de digitale overheid. Daarom wil Logius diensten ontwikkelen met oog voor de eindgebruiker (burgers en bedrijven) endeze aanbieden op een manier die past bij het tempo van een samenleving die nooit stilstaat. Dit doet Logius door:- Regie te voeren op de samenhang binnen de generieke digitale infrastructuur en besluitvorming daarover, met oog voor de eindgebruikers.- Alle publieke organisaties te ondersteunen bij het maken van een heldere afweging over hoe middelen het best ingezet kunnen worden.- Het leveren van standaard oplossingen voor de digitale overheid en het bundelen van kennis en expertise op dit gebied voor efficiënte dienstverlening. Publieke organisaties kunnen zich zo maximaal richten op hunkerntaken.

Functie eisen

 • Minimaal 1 jaar HBO werk- en denkniveau
 • Minimaal 1 jaar kennis en ervaring met het software ontwikkelproces, liefst in een Agile scrum omgeving
 • Minimaal 1 jaar ervaring met cloudoplossingen
 • Je hebt ervaring met verschillende soorten tooling in een landschap. Je hoeft niet te weten hoe het precies werkt, maar weet wel wat het doet en hoe het je kan helpen
 • SAFe


Wensen

 • Je hebt ArchiMate® 3 Foundation training
 • Kennis van de NORA is een pré
 • Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen


Competenties

 • Is leergierig
 • Is niet bang om vragen te stellen
 • Zoekt zaken graag uit
 • Neemt initiatief
 • Werkt graag samen en kan zelfstandig werken
 • Is resultaatgericht en is daarbij goed in het plannen, organiseren en het bewaken van de voortgang van werkzaamheden
 • Werkt nauwkeurig en transparant

Achtergrond opdracht

Deze aanvraag betreft een Deta vast procedure


DigiD, MijnOverheid, de CoronaCheck-app. Met deze en andere diensten zorgt Logius in Den Haag voor een digitale overheid die voor iedereen werkt. Om deze producten en diensten mogelijk te maken werken wij met een divers toolinglandschap bestaande uit hardware en software. Als junior solutionarchitect informatievoorziening, maak jij dat landschap overzichtelijk en efficiënt. Een serieuze bijdrage dus met impact op het functioneren van onze organisatie en dus op onze maatschappelijke opgave!


Het mooie en uitdagende aan jouw rol? Je krijgt te maken met alle facetten binnen onze organisatie. Met alle afdelingen binnen Logius werk je nauw samen aan complexe vraagstukken. Van datamanagement, documentmanagement, financiën en inkoop tot identity- en accessmanagement. En van een CI/CD-straat tot IT-servicemanegementtooling in combinatie met serviceportalen en issuetrackingtooling.Je draait mee in SAFe-events en schuift aan bij techneuten met ontzettend veel kennis en ervaring op hun IT-gebied. Zo leer je en groei je iedere dag! Er worden je vraagstukken voorgelegd en je constateert zelf zaken die in jouw beleving niet goed gaan of beter kunnen. Welke tools gebruiken we en welke hebben we nodig? Waar is overlap en waar zit een gap? Door goed te luisteren naar de businesst, maak je ons ideale toolinglandschap inzichtelijk. De behoeften vertaal je naar architectuur met functionele en niet-functionele eisen. Daarbij toets je niet alleen de kaders. Als het nodig is, ontwerp je ze ook.


Als junior architect waak je over de ontwikkelingen binnen onze organisatie en adviseer je mogelijk over bijsturing. Zodat we bijvoorbeeld keuzes maken als er overlap is. Je neemt opdrachtgeverschap voor alle vraagstukken waaraan je werkt en slaat bruggen; tussen de business en ICT, tussen stakeholders en SAFe-teams en over onze agile-releasetrains heen. Kun je extra kennis en inzicht gebruiken op architectuurgebied, dan heb je altijd de mogelijkheid om met onderzoeks- en adviesbureau als Gartner te sparren. Zo druk je met jouw werk een goede stempel op de architectuur binnen Logius.


Achtergrond opdracht

Als Solution Architect IV ben je werkzaam in de ART 4Logius. Je valt in HR team 5, waar alle Architecten en Informatiebeveiligers samen komen. Samen met het team overzie je de architectuur binnen Logius, met een sterke focus op Informatievoorziening. Je werkt in een Agile/SAFe omgeving. Omdat we graag willen dat jij je ontwikkelt binnen Logius, word je gekoppeld aan een Solution Architect IV die je begeleidt in je dagelijkse werkzaamheden en de inhoud daarvan. Ook word je gekoppeld aan een van de meest Senior Architecten binnen Logius, die je begeleidt in je groei als Architect en hoe het is om te werken binnen een gave organisatie als Logius

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 17 mei 2022, voor 17.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

 

De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Architecture