Titel

Junior Applicatiebeheerder

Organisatie

Energie

Achtergrond opdracht

SharePoint Team
Binnen de organisatie wordt SharePoint ingezet voor documentenbeheer en als samenwerkingsplatform. Hiervoor gebruiken wij meerdere SharePoint Platformen: SharePoint 2010, 2013 en SharePoint Online. In 2018 migreren wij de huidige SharePoint 2010 omgeving naar SharePoint Online zowel als SharePoint 2013. De SharePoint 2010 omgeving zal gedurende het jaar kleiner in omvang worden terwijl het gebruik van SharePoint Online en de Office 365 omgeving toeneemt binnen de organisatie. Het beheren van de oude omgeving zowel als het in beheer nemen van de deel migraties van de nieuwe omgeving is een belangrijk onderdeel van het SharePoint Team. Het SharePoint Team werkt met een Front-Office en Back-Office. De Front-Office pakt alle dagelijkse beheer zaken op; de Back-Office zorgt voor continuiteit en het oplossen van technische problemen op alle SharePoint omgevingen. Binnen het team werk je samen met 22 anderen; technisch beheerders, developers, platformbeheerders, migratoren, adoptoren en testers. De klant die wij bedienen zijn de Service Desk, moderatoren en interne gebruikers voor SharePoint 2010 en voor SharePoint Online, de Service Desk en Key-users.

De taak binnen de organisatie omvat:
Als SharePoint Functioneel Beheerder ben je mede-verantwoordelijk voor het bemensen van de Front-Office. Je begeleid de (interne) klant en zorgt voor afstemming met de Back-Office. Je neemt verantwoordelijkheid voor specifieke binnen gekomen vraagstukken als Back-Office medewerker en lost deze op met standaard functionaliteiten. Je bemant inloopsessies voor beide gebruikers en key-users die vraagstukken hebben over Office 365 (SharePoint Online en Teams). Het bijhouden, bewerken en aanmaken voor gebruikersinformatie en werkinstructies is onderdeel van je werkzaamheden. Je werkt volgens het beheer model (changes, incidenten en problems) zowel als het governance beleid die opgesteld is voor het gehele SharePoint Team van de organisatie. Verwacht wordt dat je ruime ervaring meeneemt van het functioneel beheren van SharePoint 2010 en Office 365 (SharePoint Online en Teams).

 

Functie eisen

Functie-eisen voor deze vacature:
- Minimaal 2 jaar ervaring met SharePoint (2010 & Online) functioneel beheer
- Minimaal 2 jaar ervaring met Office 365 en met name SharePoint Online en Teams
- Kennis van ITIL, AS

Functiewensen voor deze vacature:
- Teamplayer met goede sociale en communicatieve vaardigheden en klantgerichte instelling.
- Ervaring met het geven van instructies aan gebruikers
- Proactieve werkhouding
- Kennis en ervaring met agile werken
 

Opdracht informatie

Let op: bij deze opdrachtgever mogen we geen ZZP'ers aanbieden. Kandidaten moeten binnen één uur reisafstand van Groningen wonen.
Het betreft een inzet van 36 uur per week. Maximaal 1680 uur per jaar.

De intakegesprekken staan gepland voor 27 augustus a.s. Graag hier rekening mee houden.

Interesse? Stuur ons je CV (Word), motivatie en uurtarief voor maandag 20 augustus 15:00 uur.

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Management & Support