Titel

Java Ontwikkelaar

Organisatie

Belastingdienst te Apeldoorn

Functie eisen

  • Programmeren - Jave/JEE
  • Programmeren - Java script
  • Applicatie ontwikkeling - OCP (of vergelijkbaar)
  • HBO werk- en Denkniveau
  • 5 Jaar Java Ontwikkelaar


Wensen:

Competenties:

Competenties/persoonlijke vaardigheden:- goede communicatieve vaardigheden- analytisch- gericht op samenwerking (“teamplayer”) en kennisdeling/overdracht- flexibele instelling, drive en doorzettingsvermogen- Agile mindset

Aanvullende kennis:

Expertise/vakkennis;- Jenkins, Maven, Sonarqube, Webservices, JPA- BM Pure Application System (IPAS)- EJB, CDI

Overige functiewensen:

Opmerkingen/bijzonderheden:- Bekend met de Java Ontwikkelstraat en de tooling (JAXB, Mapstruct, Soap XML, GIT, Jira, Confluence, BitBucket, Jenkins, Nexus, Splunk, Dinq, Sonar)- Bekend met IBM WebSphere Application Server (WAS), DB2, MQ.

Achtergrond opdracht

Binnen de IV-Douane zijn we op zoek naar een ervaren Java ontwikkelaar voor de IV-keten Toezicht Achteraf, Accijns & Toezicht Klanten(TAAK).Voor het Accijns team zoeken we een ervaren (senior) Java-ontwikkelaar, die zijn/haar collega ontwikkelaars kan meenemen in de nieuw te ontwikkelen voorzieningen (DAG & DAA).

De werkzaamheden zullen vooral uit applicatie ontwikkeling bestaan, maar ook zaken als ontwerpen en (geautomatiseerd) testen worden binnen het team opgepakt. Werken binnen TAAK vraagt T-shape inzetbaarheid. Het werk wordt door het Accijns team i.o.m. de productowner en de businessowner bepaald, vastgesteld per PI en in 6 sprints van 2 weken uitgevoerd.Deze Java ontwikkelaar moet ruime kennis en ervaring hebben in zijn vakgebied binnen een multidisciplinair team.

Algemene taken van een teamlid in een multidisciplinair-team zijn:• Je draagt bij aan het verfijnen van backlog-items. • Je draagt bij aan het plannen van iteraties. • Je draagt bij aan het meten en verbeteren van de uitgevoerde werkzaamheden. • Je neemt actief deel aan de benodigde scrum-events. • Je werkt samen met andere multidisciplinaire-teams om te zorgen dat de keten altijd blijft werken. • Je ondersteunt en vervangt daar waar nodig collega’s binnen het multidisciplinaire-team.Voor de samenstelling van de multidisciplinaire-teams zal worden gekeken naar een goede mix tussen vakkennis, ervaring, inhuur- en eigen personeel en de juiste competenties. We zoeken mensen die gemotiveerd zijn om in een Agile/scrum omgeving te werken binnen de IV-keten Douane, breder dan hun eigen vakgebied. Je hebt kennis, ervaring en motivatie om onder andere bovenstaande werkzaamheden uit te voeren.


Achtergrond info: De keten TAAK is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, beheren en beschikbaar stellen van IV-voorzieningen voor o.a. het proces Accijns. De ontwikkeling van nieuwe applicaties en het verbeteren of uitbreiden van bestaande applicaties in de keten TAAK vindt kort-cyclisch plaats m.b.v. Agile-ontwikkelmethoden. Binnen de keten zijn 8 multidisciplinaire teams werkzaam. Teams bestaan uit een mix (multidisciplinair) van ontwikkelaars, aangevuld met een scrummaster en een productowner. Gemiddeld zijn de teams maximaal 9 fte groot.

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 12 mei 2022, voor 17.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Infrastructure incl. Cloud