Titel

IT Young Professionals gezocht voor verschillende rollen - deta-vast

Organisatie

De klant is één van de grootste gasinfrastructuurbedrijven in Europa. Jaarlijks stroomt ongeveer 125 miljard kubieke meter aardgas door haar netwerk, bijna een kwart van het totale gasverbruik in de Europese Unie. Ze zijn het eerste Europese gastransportbedrijf met een grensoverschrijdend netwerk. Naast aardgas transport zijn zij bezig met de Energietransitie, innovaties en duurzaamheid op gebied van nieuwe energiebronnen. Projecten waarbij die een belangrijke rol spelen zijn CO2 transport en opslag, warmtetransport, groengas en waterstof.

 

Werken bij deze klant betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve krachten en partnerbedrijven, samen en met de nodige energie, koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. De klant is een organisatie waar ze geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten haar sterker maakt. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn.


Let op!

 • Je bent bij voorkeur woonachtig in (provincie) Groningen / Noord NL. Reistijd woon-werk bedraagt max. 45-60 min.
 • Cv selectie is maandag 20 juni en daarna wekelijks. Kandidaten worden afhankelijk van hun keuze uitgenodigd op gesprek door de verantwoordelijke manager. Gesprekken worden ingepland na de cv selecties. Er dient een geldige VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) overlegd te worden bij gunning. De kosten voor de aanvraag van een VOG zijn voor de kandidaat/leverancier
 • De klant hanteert het Bring Your Own Device (BYOD) principe: er dient een zakelijke mobiele telefoon beschikbaar te worden gesteld door Dienstverlener dan wel dient tijdelijk personeel hier zelf over te beschikken. Het uitgangspunt voor tijdelijk personeel is dat zij over een standaard werkplek (‘thin cliënt’) kunnen beschikken, tenzij de lijnmanager beslist dat tijdelijk personeel zijn/haar eigen hardware/laptop dient te gebruiken. De gebruikskosten zijn nadrukkelijk niet declarabel en derhalve voor rekening van de Dienstverlener dan wel tijdelijk personeel

Functie eisen

 • Je hebt een Hbo of Wo studie afgerond. Voor sommige functies is een specifieke studierichting handig, maar over het algemeen heb jij tijdens je studie je analytische en communicatieve vaardigheden ontwikkeld. Waarschijnlijk heb je een bèta studie gevolgd, maar we laten ons graag verrassen door andere studierichtingen
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed in woord en geschrift

Competenties

 • Je hebt laten zien leergierig, nieuwsgierig en proactief te zijn, maar ook goed in opdracht te kunnen werken. Je neemt initiatief, hebt gevoel voor verhoudingen en bent communicatief sterk, ook wanneer je met mensen buiten je eigen vakgebied werkt
 • Je bent een teamplayer die ook goed zelfstandig ergens aan kan werken

Achtergrond opdracht

Achtergrond

“De Energietransitie is één van de grootste uitdagingen waar we als samenleving voor staan. Er zijn diverse routes naar een duurzame toekomst. Het verminderen van CO2-uitstoot, reduceren van energieverbruik en het koppelen van de energie-infrastructuren voor elektriciteit en duurzame gasmoleculen, zoals waterstof, zijn hier voorbeelden van. Hierdoor is ook onze organisatie volop in transitie. Nergens in alle initiatieven en ambities van de energietransitie is een thema te vinden waaraan geen IT te pas komt. De Energietransitie kan simpelweg niet plaatsvinden zónder. In alle stappen, van opwek en opslag tot transport, systeemintegratie en gebruik, zijn IT-oplossingen onmisbaar.”

 

“Wat je misschien veel te horen krijgt tijdens je studie is dat er veel werk ligt voor IT’ers. Veel keuze hebben is fijn, maar hoe pak je het oriënteren aan? En wat vind je eigenlijk belangrijk in je werk? Om antwoord te krijgen op deze vragen is het van belang dat je je kan oriënteren tijdens een IT startersfunctie.”

 

Voor onze klant zijn we op zoek naar de IT’ers van morgen! Met haar IT startersprogramma krijg je volop de mogelijkheid om te ontdekken waar jouw talent binnen IT ligt.

 

De klant is een netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden ze de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof. Daarnaast werken ze mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO2. Zij zorgen ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken.

 

Je werkt binnen een sterk innoverend bedrijf met IT, besturingstechniek en werktuigbouw op het hoogste niveau. Ze werken veel in teams aan vraagstukken, haar assets zijn over heel Nederland verspreid en last but not least bieden we je de mogelijkheid om je te ontwikkelen tot IT specialist.


Werkzaamheden / verantwoordelijkheden

Als starter krijg je de kans om kennis te vergaren in verschillende domeinen binnen IT en in uiteenlopende sectoren. Over één ding bestaat geen twijfel: wanneer je hier voor een carrière als IT’er gaat, kan je rekenen op veel variatie en uitdagingen. Geen betere manier om als jonge starter te ontdekken waar je goed in bent en wat je echt graag doet.

 

De exacte taken die je moet uitvoeren zullen verschillen van project tot project. Veel zal afhangen van de klant of afdeling voor wie je aan de slag bent. Enkele veelvoorkomende taken zijn: IT-vraagstukken oplossen bij klanten of collega’s, het implementeren van IT-infrastructuur, advies geven over de IT-strategie van een bedrijf of bepaalde applicaties ontwikkelen. Daarnaast kan je ook gevraagd worden om IT-gerelateerde processen uit te tekenen of zelfs om IT-opleidingen aan medewerkers te geven. De inhoud van je job kan dus van project tot project sterk verschillen.

 

Je maakt daarnaast deel uit van het team IT starters. Als IT starter volg je met deze groep een speciaal programma waarin je aan je vakkennis én je eigen ontwikkeling werkt. Zo volg je verschillende vakgerichte opleidingen en ben je na een jaar gecertificeerd op je vakgebied. In combinatie met de algemene trainingen maakt dit je een breed inzetbare IT specialist. Daarnaast ga je in deze groep actief aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling, dit door middel van intervisie, interne coaching, een vaste buddy in jouw team en teambuilding.


Profielen

 • Business analist GIS
 • Business analist
 • Cybersecurity engineer
 • Data scientist
 • Developer/Architect
 • Medewerker hosting
 • Modern workplace support medewerker
 • Netwerksecurity engineer
 • Projectleider/Scrummaster
 • Software developer CCP Gastransportsystemen
 • Software developer GIS
 • Software developer Integratieplatform

Neem contact op voor de volledige functieomschrijving van de hierboven genoemde profielen! Het eerste jaar word je gedetacheerd. Het doel is om jou na dit jaar een vast contract aan te bieden.  

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 17 juni 2022, vòòr 13.00 uur je recente Cv & motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Management & Support