Titel

IT Operations Engineer (Medior)

Organisatie

Spir-it draagt bij aan de ontwikkeling, het beheer, onderhoud en support van alle applicaties, infrastructuur en netwerken van de Rechtspraak. Dit zijn ca. 12.000 werkplekken en meer dan 200 applicaties waarvan een aantal zelf ontwikkeld zijn.

Samen met ruim 500 collega’s zorg je dat medewerkers van de Rechtspraak zorgeloos hun dagelijkse werk kunnen doen en burgers, advocaten, notarissen e.d. op een veilige manier toegang hebben tot hun zaak- en Rechtspraakgegevens.

Het ICT landschap van de Rechtspraak ondergaat een grote vernieuwing slag. De beweging is naar een multi-kanalen service architectuur en een gelaagde on premise cloud architectuur hoofdzakelijk op basis van Microsoft (werkplek, bedrijfsvoering, externe dienstverlening) o.a. Windows server SQL server, Microsoft dynamics CRM, .NET en Oracle fusion middleware (primair proces) o.a. BPM & SOA suite, WCC, ADF, OBIEE, Weblogic op basis van Linux.

Beheer van het ICT landschap is ingericht volgens de ITIL3 methodiek. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de volgende tools:
Topdesk voor de beheerprocessen, HP openview voor monitoring, Splunk voor logging, Visionwaves voor stuurinformatie en flexera voor licentiebeheer. Verder worden de product eigen faciliteiten voor beheer gebruikt zoals SCCM voor software distributie.

Achtergrond opdracht

Als engineer draai je mee in een van de Dev-ops team, maar draai je ook het zogeheten 'Goalie' rooster waarin je de incidentafhandeling voor je rekening neemt. 
Belangrijkste taken zijn:
- Beheer en onderhoud van onze belangrijkste dienstverlening
- Het ondersteunen binnen DevOps teams op het aansluiten op onze continuous delivery pipeline
- Inbrengen van verbetervoorstellen voor een efficientere en nog stabielere dienstverlening
- Golie rooster; incidentmanagement en operationeel intelligence op onze systemen met behulp van bijvoorbeeld Splunk

Functie eisen

- HBO niveau met een sterk IT component
- ervaring in beheer webportal en back-end omgeving binnen 24/7 dienstverlening
- Kennis en ervaring met .Net framework, C# en MVC
- Ervaring met Powershell is vereist
- kennis en ervaring met incident-, problem-, change- en releasemanagement (pre)
- Ervaring als developper is een pre
 

Gerelateerde opdrachten

Voor Software Development