Titel

Interim manager Omgevingsmanagement Zuid

Organisatie

Let op! Bij deze opdrachtgever mogen we geen ZZP'ers aanbieden.

Het betreft een inzet van maximaal 1680 uur per jaar. 

Het maximale uurtarief bedraagt �€95, exclusief zakelijke kilometers.

De Staffing Groep heeft de mogelijkheid om kandidaten een tijdelijk dienstverband aan te bieden voor de duur van de opdracht.

Achtergrond opdracht

Als lid van het managementteam van de nieuwe afdeling Omgevingsmanagement werk je mee om onze missie, een veilige leefomgeving rond de bedrijfsactiviteiten en assets van het bedrijf, te realiseren. 


Wij zoeken een stevige leidinggevende die graag iets nieuws wil neerzetten en de synergie met het team ontwikkelt en benut.


Waar ga je werken?

Het is een ambulante functie. Je bent aanwezig in de betreffende omgeving (Zuid Nederland) en op de kantoren waar je teamleden momenteel werken. Ook ben je regelmatig aanwezig op het hoofdkantoor in Groningen.


Wat ga je doen?

Als ondernemende manager Omgevingsmanagement ben jij verantwoordelijk voor het Omgevingsmanagement van een deel van Nederland. Je geeft leiding aan een team van 25-30 medewerkers op het gebied van tracébeheer, toezicht, grondzaken en juridische zaken. Een team dat actief is in iedere levensfase van een asset. Daarmee ondersteunt het team zowel de beheer- als de projecten organisatie van het bedrijf. Jij bent zowel intern als extern het aanspreekpunt voor je omgeving. Dus ook voor derden die plannen willen realiseren in de omgeving van onze assets. Je bent verantwoordelijk voor het voorkomen van graafschade en voor het borgen van de veilige en ongestoorde ligging van onze assets. Je realiseert je dat wij te gast zijn in de grond van andere partijen en bent in staat om samen met het team duurzame relaties op te bouwen en te onderhouden. Samen met de andere twee managers borg je de landelijke uniforme en herkenbare werkwijze


De afdeling Omgevingsmanagement (OO) is een nieuwe afdeling binnen de unit Operations die is opgericht om ons beter te organiseren op de externe ontwikkelingen in de omgeving van onze huidige en mogelijk toekomstige assets. Economische groei, de energietransitie en veranderende wet- en regelgeving zorgen ervoor dat wij enorme uitdagingen zien om de veilige en ongestoorde ligging en operatie van onze assets te borgen. Daarnaast is het voor het realiseren van nieuwe plannen van het bedrijf straks verplicht om deze te ontwikkelen in samenwerking (participatie) met de omgeving.


De afdeling Omgevingsmanagement is verantwoordelijk voor het:

 • Verkrijgen en behouden van de juridische positie van onze assets.
 • Faciliteren van projecten van het bedrijf en derden in de plan- en realisatiefase.
 • Beheren van de ongestoorde en veilige ligging van onze assets.
 • Zowel in- als extern verstrekken van betrouwbare asset data en informatie.
 • Informatie Management en Functioneel Beheer voor systemen en tooling van de gehele unit Operations.


Dit doen we met een team van ongeveer 200 betrokken en vakkundige medewerkers die werkzaam zijn in het gehele land.

Functie eisen

Wat vragen we?

Om als Manager Omgevingsmanagement Zuid succesvol te zijn:

 • Heb je een HBO of WO studie afgerond, aangevuld met minimaal 10 jaar relevante werkervaring o.a. op het gebied van verandermanagement.
 • Heb je ruime leidinggevende ervaring.
 • Werkt je enthousiasme en je resultaatgerichte aanpak plezierig en aanstekelijk. Je ziet altijd mogelijkheden, kijkt graag vooruit en weet samen met je team van deze nieuwe afdeling een succes te maken.
 • Ben je een netwerker in hart en nieren en maak je regelmatig gebruik van je in- en externe contacten.
 • Ligt je passie in het inrichten van processen en heb je ervaring in de besturing hiervan. Je innoveert door technologische ontwikkeling om te zetten in praktische toepassingen voor het bedrijf.
 • Ben je in staat continu te schakelen tussen operationeel, tactisch en strategisch niveau.
 • Is het een voordeel wanneer je affiniteit hebt met de materie.

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons 2 april 2020, voor 12.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

Gerelateerde opdrachten

Voor Projectmanagement