Titel

Interaction designer

Organisatie

Let op!

- De aangeboden kandidaat moet aantoonbaar voldoen aan de harde eisen. Dit moet ook duidelijk naar voren komen in het cv en ingevulde antwoordformulier bijgevoegd in de bijlage!
- Bij het uitvoeren van deze opdracht is een zware veiligheidsscreening van toepassing. Dit kan 8 tot 10 weken duren.
- Start is pas mogelijk na screening!

Achtergrond opdracht

Voor de CD&E trajecten die de afdeling Kennis, Innovatie, Experimenten en Simulatie (KIXS) van het JIVC, het IT bedrijf van Defensie aanloopt is design steeds belangrijker. Design in relatie tot de gebruikerservaring is van cruciaal belang om de experimenten van KIXS te laten slagen. Aan de hand van onder meer tests, gebruikersonderzoeken, statistieken en analyses wordt nagegaan hoe een gebruiker bepaalde websites, producten, apps, webtoepassingen etc. ervaart. Ideaal zijn de ervaringen die een gebruiker heeft. Een interaction designer kan die kennis en ervaring brengen.

Voor de afdeling Kennis, Innovatie, Experimenten en Simulatie (KIXS), zoeken wij op korte termijn een interaction designer. Binnen experimenten stellen we de behoefte van de gebruiker centraal. Op dit moment heeft KIXS deze capaciteiten niet beschikbaar, maar is de noodzaak wel aanwezig.

De interaction designer is als geen ander in staat om de gebruikersvraag helder te krijgen door samen met de opdrachtgever na te denken over zijn wensen en eisen. Hij/zij is in staat om in een vroeg stadium eventuele problemen te constateren en kan daardoor op tijd bijsturen. Hierdoor is hij/zij in staat om een concrete oplossing te ontwerpen met een betere beleving en efficiënter gebruik van content in relatie tot het project en/of experiment.

Hij/zij organiseert en leidt workshops, onderzoekt workflows en de eisen en wensen die hieraan worden gesteld, maakt interactieve prototypes, ontwerpt creatieve oplossingen en test deze samen met de eindgebruikers.

De interaction designer combineert de gebruikerswensen met de nieuwste beschikbare technologieën (voor zover die passen binnen de kaders gesteld door Defensie), de juiste business drivers en de context waarin content gebruikt wordt. Hiermee creëert hij een toegevoegde waarde aan interfaces ongeacht de verschijningsvorm. De interaction designer stelt de behoefte van de eindgebruiker centraal. Hij stelt hierbij passende lxD documentatie samen, waarbij steeds voor ogen wordt gehouden datgene op te leveren waar op dat moment behoefte aan is en het beste de requirements van de klant weergeeft.

Werkzaamheden betreffen o.a.

 • Het ontwerpen en maken van diverse Dashoards i.h.k.v oprichting Kennis Centrum Big Data, Artifical Intelligence en Quantum techniek.
 • Opleveren ontwerp en interface voor Appilicatie bij project Voiture.
 • Opleveren interface voor evenementregistratie tool.
 • Opleveren ontwerp en interface t.b.v. Project MUASS.

Functie eisen

 • Minimaal 3 jaar aantoonbare relevante werkervaring als interaction designer of user experience designer, aantoonbaar op basis van CV en referenties.
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in ontwikkelen vanuit gebruikersperspectief; kent de toegevoegde waarde van bruikbaarheid (usability) en toegankelijkheid (accessibility), aantoonbaar op basis van CV en referenties.
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare relevante werkervaring met concepting technieken (schetsen, persona’s, wireframing, scenario’s), specificatiemethoden, aantoonbaar op basis van CV en referenties
 • Kennis van en ervaring met prototyping tools zoals bijvoorbeeld SKETCH of AXURE
 • Opleiding/Certificaat: Minimaal een HBO diploma
 • Aantoonbaar ervaring met Digital Marketing
 • Aantoonbaar ervaring met grafische ontwerp- en prototypingtools, en je beschikt over technische basiskennis van front-endtechnieken als HTML5, CSS3 en Javascript
 • Minimaal 2 jaar werkervaring en brede kennis in van een IT organisatie
 • Minimaal 2 jaar aantoonbaar werkervaring met Agile en/of Scrum methodiek. Aantoonbaar op basis van CV en referenties

Wensen

 • Bij voorkeur kennis van en ervaring met het ontwerpen van (mobiele) web applicaties. Aantoonbaar op basis  van CV en toe te lichten tijdens gesprek.
 • Bij voorkeur relevante werkervaring binnen Defensie en/of het OOV (Openbare Orde en Veiligheid) domein. Aantoonbaar op basis  van CV en toe te lichten tijdens gesprek.      
 • Bij voorkeur automatiseringsvragen analyseren en vertalen naar mobiele-app oplossingen. Aantoonbaar op basis  van CV en toe te lichten tijdens gesprek.       
 • Bij voorkeur kennis van en ervaring met het vertalen van business requirements naar diverse voorgestelde oplossingen. Jouw uitwerking hiervan stelt een projectteam in staat de beoogde oplossing te realiseren. Aantoonbaar op basis  van CV en toe te lichten tijdens gesprek.   
 • Bij voorkeur ervaring met het opstellen van ontwerpen en met het communiceren erover naar ontwikkelaars en opdrachtgevers. Aantoonbaar op basis van  CV en toe te lichten tijdens gesprek.
 • Bij voorkeur een certificering Interaction 

Gerelateerde opdrachten

Voor Software Development