Titel

Integratie consultant IDD

Organisatie

Defensie beschermt wat ons dierbaar is. Militairen verdedigen Nederland, de (economische) belangen en bevriende landen. Ze komen op voor anderen en ondersteunen bij rampen. Zo draagt Defensie bij aan vrede, vrijheid en veiligheid in de wereld. Kijk op de website van Defensie voor meer informatie hierover.


Voor deze klant is een veiligheidsscreening vereist. Deze screening duurt meestal c.a. 3 weken.

Functie eisen

 • Kandidaat heeft tenminste 5 jaar aantoonbare ervaring als ICT consultant in en enterprise omgeving.
 • Kandidaat heeft tenminste 3 jaar aantoonbare kennis van en ervaring in de realisatie van applicatie integratie en webservices.
 • Kandidaat beschikt over minimaal een afgeronde HBO opleiding.
 • Kandidaat heeft een goede uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift. Minimaal taalniveau C1.


Wensen:

 • Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare ervaring in het schrijven van softwareontwerpen.
 • Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare ervaring met een of meerdere integratietools.
 • Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare ervaring met technische architectuur van een integratie landschap.
 • Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare ervaring in het uitvoeren van systeem/ketentesten en het begeleiden van acceptatietesten.
 • Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare ervaring in een omgeving waar conform de Agile methode gewerkt wordt.
 • Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare ervaring met verschillende stakeholders, waaronder (interne) klanten, technisch beheerders en functioneel beheerders.
 • Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare ervaring met JAVA, HTTP, XML, TLS en TCP/IP.

Achtergrond opdracht

De Integratie Dienst Defensie (IDD) verzorgt koppelingen tussen applicaties. De IDD is verantwoordelijk voor de realisatie en het beheer van koppelingen. Voor externe koppelingen en domein overstijgende interne koppelingen wordt de IDD ingeschakeld. In het complexe Defensie IT-landschap is dat een flinke en interessante klus. De integratieconsultant trekt inhoudelijk de kar. De integratieconsultant is het eerste en laatste contact voordat een koppeling in productie en in beheer gaat. Dat betekent dat er veel geschreven en geregeld moet worden. Veel samenwerken met de netwerkmensen en technisch beheerders van Defensie is nodig. Het is daarom zaak dat je thuis bent in TCP/IP, TLS, HTTP, gateways, proxies, enz. De werkzaamheden zijn zowel functioneel als technisch van aard. Je schrijft de impactanalyse voor de (interne) klant en de technische documentatie voor beheerders. Je schrijft ontwerpen en je test de nieuwe interface met SOAP UI of een andere tool. In geval van incidenten stuur je de keten aan en je zoekt met netwerktools mee naar de oorzaak. 


Achtergrond opdracht:

Vanuit de JIVC afdelingen komen veel aanvragen binnen voor de realisatie van interfaces/webservices tussen Defensie systemen en andere Defensie systemen of externe systemen. Daar is binnen het IDD team extra capaciteit voor nodig. 


Organisatorische context en cultuur:

JIVC: JIVC is een professionele IV/ICT-organisatie, die de Defensieonderdelen en andere klanten binnen de overheid faciliteert in het effectief en doelmatig kunnen (blijven) uitvoeren van hun taken. Als organisatie staat JIVC voor betrouwbare, beveiligde IV/ICT-diensten die marktconform zijn wat betreft techniek en prijs. Medewerkers binnen JIVC werken samen en delen kennis, vanuit het besef dat alleen op deze wijze de beste kwaliteit kan worden geleverd.


Bijzonderheden / extra toelichting:

Voorbehoud 1. De mogelijkheid bestaat dat de kandidaat na verloop van tijd voor vergelijkbare werkzaamheden in een ander project of context wordt ingezet. In beginsel streven wij er naar dat de standplaats in een dergelijk geval niet wijzigt.


Voorbehoud 2. Bij meerdere geschikte kandidaten behoudt de dienst zich het recht voor om meerdere gunningen te doen. Dit zal geschieden op basis van de rangorde in de eindbeoordeling. 

Opdracht informatie

Tarief indicatie:

€97,-


Toelichting standplaats:

Maasland, thuis werken bespreekbaar


Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 29 juni 2022, voor 09.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Management & Support