Titel

Integratie Consultant IDD

Organisatie

Defensie beschermt wat ons dierbaar is. Militairen verdedigen Nederland, de (economische) belangen en bevriende landen. Ze komen op voor anderen en ondersteunen bij rampen. Zo draagt Defensie bij aan vrede, vrijheid en veiligheid in de wereld. Kijk op de website van Defensie voor meer informatie hierover.


De aangeboden kandidaat moet aantoonbaar voldoen aan de harde eisen. Dit moet duidelijk naar voren komen op zowel het cv als op het antwoordformulier!

Een uitgebreide veiligheidsscreening maakt deel uit van de selectieprocedure. Dit kan 8 tot 10 weken duren.

Achtergrond opdracht

De Integratie Dienst Defensie (IDD) verzorgt koppelingen tussen applicaties. Wij zijn verantwoordelijk voor de realisatie en het beheer van interfaces. In het complexe Defensie IT-landschap is dat een flinke en interessante klus.Voor externe koppelingen en domein overstijgende interne koppelingen wordt ons team ingeschakeld. De (senior) adviseur trekt inhoudelijk de kar. De adviseur is het eerste en laatste contact voordat een interface in productie en beheer gaat. Dat betekent dat er veel geschreven en geregeld moet worden. Veel samenwerken met de netwerkmensen van Defensie is nodig. Het is daarom zaak dat je thuis bent in TCP/IP, TLS, HTTP, gateways, proxies, enz. De werkzaamheden zijn functioneel en technisch van aard. Je schrijft de impactanalyse voor de (interne) klant en de technische documentatie voor beheerders. Je schrijft ontwerpen en je test de nieuwe interface met SOAP UI of een andere tool. In geval van incidenten stuur je de keten aan en je zoekt met netwerktools mee naar de oorzaak.

Achtergrond opdracht

Vanuit de JIVC afdelingen komen veel aanvragen binnen voor de realisatie van interfaces/webservices tussen Defensie systemen onderling of externe systemen. De verwachting is dat voor migratie S/4HANA veel interfaces gemigreerd danwel opnieuw ontwikkeld moeten worden. Hiervoor heeft het IDD team extra capaciteit nodig.

Organisatorische context en cultuur

JIVC: JIVC is een professionele IV/ICT organisatie, die de Defensie onderdelen en andere klanten binnen de overheid faciliteert in het effectief en doelmatig kunnen (blijven) uitvoeren van hun taken. Als organisatie staat JIVC voor betrouwbare, beveiligde IV/ICT-diensten die marktconform zijn wat betreft techniek en prijs. Medewerkers binnen JIVC werken samen en delen kennis, vanuit het besef dat alleen op deze wijze de beste kwaliteit kan worden geleverd.

Bijzonderheden / extra toelichting

De mogelijkheid bestaat dat de kandidaat na verloop van tijd voor vergelijkbare werkzaamheden in een ander project of context wordt ingezet. In beginsel streven wij er naar dat de standplaats in een dergelijk geval niet wijzigt.

Functie eisen

 • Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als ICT consultant.
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare kennis en ervaring met de realisatie van applicatie integratie en webservices.
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare kennis en ervaring met Integratie broker IBM (versie 10).
 • Je bent minimaal 38 uur per week beschikbaar.
 • Beschikt over minimaal een afgeronde HBO opleiding.

Competenties

 • Analyseren
 • Communiceren
 • Samenwerken
 • Beinvloeden

Wensen

 • Bij voorkeur aantoonbare ervaring in het schrijven van softwareontwerpen.
 • Bij voorkeur aantoonbare ervaring met een of meerdere integratietools.
 • Bij voorkeur aantoonbare ervaring in het aansturen van collega teamleden in een omgeving waar planmatig gewerkt wordt.
 • Bij voorkeur aantoonbare ervaring in het uitvoeren van systeem/ketentesten en begeleiden van acceptatietesten.
 • Bij voorkeur aantoonbare ervaring met technische architectuur van een integratie landschap.
 • Bij voorkeur aantoonbare ervaring met verschillende stakeholders, waaronder (interne) klanten, technisch beheerders en functioneel beheerders.
 • Bij voorkeur aantoonbare ervaring met JAVA, HTTP, XML, TLS, en TCP/IP.


Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 25 januari 2021, voor 08.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.


De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken

De werkzaamheden kunnen eventueel vanuit huis worden uitgevoerd.

Tariefindicatie: EUR 75,-

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor Business Analysis & Process Management