Titel

Informatiespecialisten concernbrede selectielijst

Organisatie

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft als motto Nederland gezond en wel. Ongeveer 5000 ambtenaren van dit ministerie maken het overheidsbeleid op het terrein van de gezondheidszorg, de maatschappelijke zorg en sport. Zorg voor ouderen en jongeren en voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap.

Functie eisen

  • Kandidaat beschikt over HBO werk-/denkniveau. 
  • Kandidaat beschikt over kennis van Informatiehuishouding/archivering
  • Kandidaat heeft werkervaring op het gebied van Selectielijsten


Wensen

  • Mate waarin de kandidaat kennis heeft van Archiefwet 
  • Mate waarin de kandidaat ervaring heeft met (Rijks)overheid

Achtergrond opdracht

Opdracht 1 - inzicht verkrijgen in de stand van zaken van eerder uitgevoerde trajecten

Om tot meer inzicht te komen in de te verwachten complexiteit en doorlooptijd dient een schouw te worden uitgevoerd. De kandidaten maken per concernonderdeel de situatie inzichtelijk én de mate van beschikbaarheid van eigen inzet, en de benodigde tijd die nodig is om te komen tot een (vernieuwde) selectielijst welke vervlochten kan worden met de concern brede selectielijst.


Opdracht 2 - Plan van aanpak en het begeleiden en ondersteunen in het schrijven van de selectielijsten

De kandidaten maken aan de hand van de schouw, in overleg met het Nationaal Archief, een plan van aanpak. Aan de hand van het plan van aanpak worden aanvullende afspraken rondom de ondersteuning en advisering van het Nationaal Archief nader afgestemd en bepaald. Aan de hand van het plan van aanpak adviseren en de kandidaten, per concernonderdeel, bij het schrijven van de selectielijst. Ze zien toe op een generieke en uniforme schrijfwijze van de te waarderen processen.


Overige werkzaamheden 

Naast bovenstaande opdrachten zal je indien mogelijk ook op andere werkzaamheden worden ingezet. Dit gaat dan om werkzaamheden op het gebied van de informatiehuishouding bij VWS zoals inrichten recordmanagement, het bijwerken van de beheerregeling de implementatie van nieuwe kaders en richtlijnen. 

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 26 september 2022, voor 16.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

 

De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Management & Support