Titel

Informatieanalist

Organisatie

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft als motto Nederland gezond en wel. Ongeveer 5000 ambtenaren van dit ministerie maken het overheidsbeleid op het terrein van de gezondheidszorg, de maatschappelijke zorg en sport. Zorg voor ouderen en jongeren en voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap.

Functie eisen

  • Kandidaat beschikt over WO werk- en denkniveau.
  • Kandidaat beschikt over minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als in een politiek bestuurlijke context of overheidsorganisatie.
  • Kandidaat heeft minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als informatie analist of vergelijkbare rollen op het snijvlak van data, beleid en onderzoek.


Wensen

  • Mate waarin de kandidaat aantoonbare ervaring heeft met data visualiseren, dashboards & scenario’s maken en adviseren bij de duiding van uitkomsten.
  • Mate waarin de kandidaat aantoonbare ervaring heeft met het vormen van de schakel tussen verschillende opvattingen van specialisten uit diverse velden met stakeholders binnen en buiten de organisatie (blijkend uit eerdere opdrachten)


Achtergrond opdracht

Als informatieadviseur COVID-19 werk je in het team data binnen het programma corona data. Je bent verantwoordelijk voor het inhoudelijk bijdragen aan het onderzoeksprogramma zoals wordt opgesteld in de stuurgroep CBS-test data. De partijen die daarbij van relevantie zijn, zijn het RIVM, de GGD’en en het CBS. Je zal medewerkers van de programma directie COVID-19 of andere overheidsinstellingen helpen bij het formuleren van onderzoeksvragen en bij het interpreteren van de uitkomsten van deze onderzoeken. Ook draag je bij aan het borgen van de kwaliteit van data. Ook ga je ad hoc vragen over de lopende onderzoeken binnen het programma beantwoorden. Je zal samen met collega’s data visualiseren, scenario’s maken en adviseren bij de duiding van uitkomsten. Hierbij is het dus van groot belang dat je beleidsvragen kan vertalen naar informatievragen.

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 23 augustus 2022, voor 14.30 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

 

De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor Business Analysis & Process Management