Titel

Informatieanalist

Organisatie

Kansen voor Nederland, kansen voor jou.


Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!


Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen zorgen dat we ons houden aan wet- en regelgeving. En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies. Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.


Klik hieronder voor het bekijken van de video van RVO.

https://www.youtube.com/watch?v=pzcK1a_SVUM

Functie eisen

 • Minimaal 5 jaar HBO+ werk- en denkniveau
 • Minimaal 4 jaar ervaring in het werken in ee uitvoerende organisatie van de Rijksoverheid dan wel een grote publieke dienstverlener
 • Opleiding bedrijfskunde, bedrijfskundige Informatica, ICT of andere relevante IV-opleiding op HBO+ of WO niveau
 • Requirements analyse, procesmodellering (BPMN2), datamodellering
 • Kennis van NORA (overheidsarchitectuur),
 • Kennis van Informatiebeveiliging


Wensen

 • Kennis en ervaring met Lean, SAFe en Agile werken
 • Kennis van de Omgevingswet, en van de stakeholders die in de implementatie van deze wetgeving en rol spelen


Informatieanalist:

 • Kennis van de AVG wet- en regelgeving en de hieruit voortvloeiende ontwerpeisen.
 • Ervaring met het implementeren van deze regelgeving in applicaties is een pré.
 • Kennis van de omgevingswet en het digitale stelsel dat hiervoor wordt ingericht.
 • Kennis van en ervaring met het aanbrengen van koppelingen tussen systemen en de impact hiervan, zowel technisch als organisatorisch


Competenties

 • Zelfstandig kunnen werken
 • Maakt zich materie snel eigen
 • Analyseren
 • Pragmatisch
 • Helder communiceren en toont hier initiatief in, overtuigingskracht
 • Stressbestendig
 • Schakelen tussen business en IT, Netwerken, samenwerking met ministeries

Achtergrond opdracht

Toelichting standplaats: De werkzaamheden worden met name verricht op de vestiging Den Haag. De kandidaat moet er rekening mee houden dat in verband met de coronamaatregelen hoofdzakelijk thuis wordt gewerkt. Naar verwachting zal incidenteel reizen naar Utrecht, Assen, Roermond of Zwolle ook aan de orde zijn, i.v.m. een overleg.


In 2022 moet RVO in staat zijn om de relevante systemen aangesloten te krijgen op het te ontwikkelen landelijke platform DSO-LV (digitale stelsel omgevingswet landelijke voorziening). Om dit te realiseren zoeken we een analist die de benodigde vervolgwerkzaamheden hiervoor uitvoert en waar nodig coördineert met de andere relevante stakeholders. Het gaat om het laten realiseren van systeem- en procesaanpassingen. Hiertoe is in een eerdere fase een impact-analyse uitgevoerd.


De aansluitingen worden door Dictu voorbereid en uitgevoerd, maar de analist moet de ontwerpen maken, de aansluiting op het DSO mede testen en zo nodig de wijzigingen beschrijven voor de aansluitende zaaksystemen. Ook zal de implementatie begeleid worden door de analist, door het opleveren van relevante docucmentatie en het vormen van de spil tussen business en ICT-partners. De analist is niet verantwoordelijk voor de realisatie van de wijzigingen voor de aan te sluiten zaaksystemen.


Concrete resultaten die we van de analist verwachten:

 • Opstellen van en zorgdragen voor adequate ontwerpdocumentatie bij opleveren van DSO-functionaliteiten
 • Documentatie met eisen en ontwerpcriteria voor aansluitende zaaksystemen
 • Ondersteuning bij test- en implementatiewerkzaamheden


Achtergrond opdracht

Omgevingswet algemeen:

De Omgevingswet omvat een vereenvoudiging (van 26 wetten naar 1 wet) in het verlenen van vergunningen en ontvangen van meldingen voor ruimtelijke plannen met een GEO-component.Door de ontwikkeling van een landelijk platform (samenwerkingsorganisatie en DSO-LV) wordt ernaar gestreefd om het bevoegd gezag zo veel mogelijk bij provincies en gemeenten te beleggen. Rijkspartijen krijgen hierdoor een andere VTH-rol bij vergunningen en meldingen en, gaan meer samenwerken met andere overheidslagen.Ook geldende termijnen, onderlinge afstemming en publicatie van documenten veranderen hiermee.

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 30 november 2021, voor 17.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

 

De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor Business Analysis & Process Management