Titel

Informatie Architect ICI Vernieuwing

Organisatie

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft als motto Nederland gezond en wel. Ongeveer 5000 ambtenaren van dit ministerie maken het overheidsbeleid op het terrein van de gezondheidszorg, de maatschappelijke zorg en sport. Zorg voor ouderen en jongeren en voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap.

Functie eisen

  • Je hebt een HBO/WO werk- en denkniveau
  • Kandidaat heeft aantoonbare ervaring als (informatie-) architect binnen complexe verander- en implementatieprogramma’s met recente werkervaring in soortgelijke programma’s, onderbouwd met minimaal 1 referentie (niet ouder dan 5 jaar).


Wensen:  • De kandidaat aantoonbaar voldoet aan de gestelde functie-eisen en wensen zoals in het hierboven beschreven functieprofiel
  • De kandidaat heeft aantoonbaar kennis en ervaring heeft van te gebruiken methoden en technieken
  • De kandidaat heeft ervaring en/of affiniteit met de organisatie van de opdrachtgever.

Achtergrond opdracht

Als informatie architect is je voornaamste taak om bij te dragen aan het ontwerp en de realisatie van het nieuwe zaakmanagementsysteem. Behalve de uitvoerende taken als informatie architect heb je een adviesrol naar de programmamanager. Je bent een ervaren informatie architect die creatief is en goed kan ontwerpen. Je hebt kennis van de verschillende concepten en principes, trends en ontwikkelingen die relevant zijn voor zaakmanagement. Je bent in staat om de gedeelde visie te concretiseren in realistische proces- en systeemontwerpen. Je bent een informatie architect die informatie- en dataprocessen in kaart brengt en knelpunten proactief signaleert. Je borgt de aanpak van diverse knelpunten en jaagt openstaande acties aan. Je bewaakt de uniformiteit tussen de verschillende ontwerpen en informatiesystemen binnen de projectkaders en draagt zorg dat deze op de juiste manier worden overgenomen in het project. Je ziet toe op naleving van architectuurprincipes voor informatievoorziening binnen de projectkaders. Je zorgt dat de nieuwe wensen zoveel mogelijk voldoen aan de referentiearchitectuur, waarbij je in staat bent om een afweging te maken tussen strakke architectuur en flexibele mogelijkheden voor de gebruiker met daarbij veel aandacht voor informatiebeveiliging. Je bent in staat tot het succesvol inzetten van innovatieve technieken en technologie

Plaats in de organisatie
Informatievoorziening en IT-diensten zijn verweven met de primaire processen van het CBG en zijn van groot belang om de gebruikers optimaal in hun werkzaamheden te ondersteunen. De afdeling Informatievoorziening staat onder leiding van het hoofd IV, tevens CIO. De IV-afdeling is ingericht als een regie-organisatie en kent o.a. een ontwikkel-, een projecten- en een beheerteam. Als Informatiearchitect kom je binnen het Informatiemanagement en Architectuur team (IM&A) te werken waar 4 Informatiemanagers en een Informatiearchitect werkzaam zijn. Het team staat onder aansturing van de Enterprise Architect. De focus van de het IM&A-team is om voortdurend met en voor de gebruikers de vraag naar ITdiensten te expliciteren (vraagmanagement) en om de gevraagde functionele en technische veranderingen op een gestructureerde wijze onder (doel)architectuur uit te voeren.

Als Informatiearchitect houd je je binnen het team voornamelijk binnen projecten bezig met de architectuur- en informatiemanagementvragen, zoals het ontwerpen van project start architecturen (PSA’s), het toetsen van oplossingen, het opstellen en toetsen van vereisten en het uitvoeren van risico-, technische, of informatieanalyses. Ook bij het uitwerken van conceptuele vragen en bij het ontwikkelen van thema-architecturen of doelarchitecturen kan een beroep op je gedaan worden (binnen de aan jou toegekende projecten).

We verwachten dat je ervaring hebt met een omgeving die kan bestaan uit een combinatie van pakket oplossingen en maatwerk in de context van een zaaksysteem. Je hebt kennis van business- en architectuur principes die zijn gerelateerd aan zaakmanagement. Je bent ook in staat om te adviseren ten aanzien van functionele requirements en deze ook kunnen toetsen tegen de opgestelde business principes.

Opdracht informatie

Interesse?Stuur ons dan uiterlijk 17 mei 2022, voor 12:00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor Business Analysis & Process Management