Titel

Informatie analist

Organisatie

Kansen voor Nederland, kansen voor jou.


Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!


Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen zorgen dat we ons houden aan wet- en regelgeving. En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies. Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.


Klik hieronder voor het bekijken van de video van RVO.

https://www.youtube.com/watch?v=pzcK1a_SVUM

Functie eisen

 • Minimaal 2 jaar HBO / WO werk- en denkniveau op het gebied van de Informatievoorziening, bedrijfskunde, procesverbetering of aanverwant vakgebied


Wensen:

 • Kennis en ervaring met Lean, SAFe en Agile werken  


Competenties:

 • Zelfstandig kunnen werken
 • Analyseren
 • Maakt zich materie snel eigen
 • Pragmatisch
 • Helder communiceren en toont hier initiatief in, overtuigingskracht
 • Stressbestendig
 • Schakelen tussen business en IT, Netwerken

Achtergrond opdracht

Let op: dit betreft een verambtelijking aanvraag


Wij zoeken een junior analist die zich kan ontwikkelen tot een medior analist. Die uiteindelijk de volgende werkzaamheden moeten verrichten:

 • Het uitvoeren van IV-gerelateerde analyses in relatie tot de werkprocessen en van toepassing zijnde wet- en regelgeving of beleid
 • Het in kaart brengen van requirements voor wijzigings-eisen of -wensen
 • Meedenken over verwezenlijkbare oplossingen binnen het concept van de applicatie of applicatie-keten
 • Het schrijven van user stories op basis van de geanalyseerde requirements
 • Het maken van een gegevens/datamodel, inclusief de te ontwerpen koppelingen In releases of sprints het actueel houden van de ontwerpdocumentatie
 • Het meedenken over testvoorbereiding Documenteren bestaand systeem 


Achtergrond opdracht:

In deze markt van schaarste zijn wij op zoek naar medewerkers die ons team komen versterken. Nieuwe collega's die eerst een tijd de kans krijgen om de organisatie te leren kennen, zich te ontwikkelen en daarna te landen in een van de domeinen die RVO rijk is. Na drie maanden zal duidelijk worden waar de kandidaat precies zal gaan landen. De eerste drie maanden besteden we aan kennismaking, inwerken en compacte klussen. 

Opdracht informatie

Let op: dit betreft een verambtelijking aanvraag


Toelichting standplaats:

Den Haag, Zwolle, Utrecht, Assen, Roermond.

Extra standplaatsen zullen incidenteel bezocht worden in het kader van contact met collega's, team of interne klanten. Max. 1xmnd. gemid.


Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 9 augustus 2022, voor 17.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor Business Analysis & Process Management