Titel

HR-adviseur processen- expertise SPP

Organisatie

Het Openbaar Ministerie (OM) zorgt voor opsporing en vervolging van strafbare feiten. Bij het OM werken ruim vijfduizend medewerkers met diverse (culturele) achtergronden, opleidingen en kwaliteiten. Deze medewerkers houden zich dagelijks bezig met (straf) zaken die een grote invloed kunnen hebben op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor het OM zo bijzonder


DVOM is de dienstverleningsorganisatie van het OM. De DVOM speelt vaak ongemerkt, een grote rol in het dagelijkse werk van de circa 5.000 OM-collega’s. Optimale ondersteuning, dat is wat de DVOM drijft. Zodat iedere OM-collega probleemloos kan werken, elke dag opnieuw. Bij de DVOM werken jonge professionals en ervaren krachten, met uiteenlopende achtergronden en werkervaring. De DVOM levert een breed palet aan diensten waaronder financiële administratie, huisvesting, inkoop en facilitaire ondersteuning. De DVOM hecht waarde aan een omgeving waar medewerkers zich gewaardeerd voelen, met plezier (samen)werken en volop ruimte krijgen voor hun professionele en persoonlijke ontwikkeling. 


De omgeving waarin we werken is uitdagend en complex. Ontwikkelingen als de digitalisering van de strafrechtketen en de 24/7-samenleving vertalen we in onze dienstverlening. Ook werken we mee aan het toekomstbeeld dat elke OM’er overal en altijd zijn werk moet kunnen doen.

Afdeling

De HR-adviseur processen- expertise SPP maakt deel uit van de afdeling HR advies/HR Beheer van de DVOM. Dit is een multidisciplinair team waarbij HR Advies het MT en leidinggevenden (integraal) adviseert en faciliteert bij vraagstukken op terrein van HR, organisatieontwikkeling en HR processen. HR Advies richt zich op de interne DVOM organisatie. De afdeling HR Beheer richt zich op ondersteunende HR dienstverlening voor het gehele OM. De DVOM is volop in ontwikkeling en recent is besloten het organisatie onderdeel ‘informatie voorziening’ onder te brengen in een nieuwe te vormen organisatie: de Informatie Voorzieningsorganisatie Openbaar Ministerie (IVOM). Deze organisatie verandering is momenteel in volle gang. 

HR-adviesteam

Het HR-adviesteam bestaat uit twee HR-adviseurs, een junior HR-adviseur, een HR-ondersteuner en een casemanager verzuim en een reqruiter. Dit team geeft met veel enthousiasme en inzet ondersteuning aan het bestuur, management en medewerkers van de DVOM. Dit team waarborgt dat HR-gesprekspartner is voor de verschillende niveaus en dat voor elk type gewenste HR-ondersteuning aanwezig is. 

Functie eisen

 • De aangeboden kandidaat heeft een relevante, afgeronde HBO-opleiding op HR-gebied.
 • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 5 jaar relevante advies ervaring. 
 • De kandidaat heeft ervaring met het ontwikkelen en uitrollen van een strategische personeelsplanning.
 • De aangeboden kandidaat heeft ervaring met de toepassing van moderne personeels- en managementinstrumenten op het gebied van SPP, verzuim en reqruitment.
 • De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare ervaring met resultaatgerichte HR projecten.

Wensen

 • De aangeboden kandidaat heeft goede kennis van strategische personeelsplanning (SPP) en heeft een SPP ontwikkeld en uitgerold
 • De aangeboden kandidaat beschikt over goede advies- en coachingsvaardigheden, is deskundig en kan goed mensen meenemen.
 • De aangeboden kandidaat kan goed projectmatig werken
 • De aangeboden kandidaat is in staat om processen en afspraken helder op papier te zetten. 

Competenties

 • De kandidaat beschikt over goede advies- en coachingsvaardigheden, is deskundig en in staat zijn kennis en ervaring snel in te zetten.
 • De kandidaat kan goed analyseren en is bewust van de omgeving en organisatie.
 • De kandidaat laat zien dat hij/zij de diverse belangen in een complex veld kan overzien, is proactief en samenwerkingsgericht. 
 • De kandidaat kan zich goed uitdrukken en is sociaal vaardig.
 • Past binnen het team: communicatief vaardig (ideeën en oplossingen kunnen overbrengen en klantgericht zijn), secuur, aanpassingsvermogen (zelfstandig en binnen klein team, zowel gestructureerd als improviserend kunnen werken), stressbestendig (meerdere prioriteiten tegelijk aankunnen), flexibel (kunnen omgaan met wijzigingen in prioriteiten)

Achtergrond opdracht

Gezien de noodzaak hier zo spoedig mogelijk mee aan de slag te gaan is de behoefte ontstaan een ervaren HR adviseur processen tijdelijk aan te trekken.

Werkzaamheden

Je maakt samen met je collega’s van de HR afdeling en de leidinggevenden heldere afspraken over de wijze waarop de HR processen werving en selectiebeleid, ziekteverzuim en het strategische personeelsplan in de organisatie vorm krijgen en zet deze processen op papier.


Je hoofdtaak is het ontwikkelen en implementeren van de strategische personeelsplanning binnen de DVOM. In eerste instantie wordt het SPP als een pilot binnen een van de organisatieonderdelen uitgevoerd. Na evaluatie is de bedoeling dat een SPP voor de gehele organisatie wordt gemaakt. Je bent goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het opzetten en implementeren van een strategisch personeelsplanning. In deze rol zorg je ervoor dat je de HR collega’s goed meeneemt en rond je dit project succesvol af. Je weet hierbij de HR collega’s te overtuigen en te enthousiasmeren. 


De DVOM heeft de wens om het werving en selectiebeleid te herijken en te bekijken hoe we in een krappe markt succesvol kunnen blijven werven. In deze rol kijk je samen met de recruiter naar het huidig werving en selectieproces en toont ondernemerschap door met ideeën of verbeteringen te komen. Daarnaast wil de DVOM de leidinggevenden goed meenemen in het verzuimproces en wat hierin op welk moment van hen verwacht wordt. Samen met de casemanager verzuim kijk je naar het huidige verzuimproces en helpt bij het heldere krijgen van ieders rol in het proces en zet de rollen/afspraken op papier.


 •  Je bent goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom strategisch personeelsplanningen, recruitmentprocessen en het verzuimproces of weet deze snel eigen te maken. 
 • Je bent een stevige HR adviseur, met een ‘hands-on’-mentaliteit die zijn/haar sporen heeft verdiend op de thema’s SPP, Talent en Recruitment.
 • Bij voorkeur werkervaring binnen de (rijks)overheid, gemeente of non-profit organisaties. 
 • Je legt makkelijk contact, bent organisatiesensitief en gedreven. En je weet een boodschap duidelijk over te brengen;
 • Je kunt processen/afspraken helder op papier zetten;
 • Je bent een bouwer, coach en aanjager;
 • Je bent inhoudelijk en projectmatig sterk;
 • Je bent een teamplayer;
 • Je beschikt over een scherp analytisch en verbindend vermogen en bent in staat om te beïnvloeden en te overtuigen;
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als HR Business Partner en/of een HR Adviseurs rol.

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 25 augustus 2022, voor 17.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor HR