Titel

HR Adviseur

Organisatie

Dienst Justitiële Inrichtingen

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) is niet alleen verantwoordelijk voor het uitvoeren van vrijheidsstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen, maar ook voor de dagelijkse zorg van mensen die dit ondergaan. Dat zijn er jaarlijks meer dan 47.000. We bieden hun de kans om een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen. Dat doen we met ruim 15.000 collega’s in gevangenissen, justitiële jeugdinrichtingen, forensisch-psychiatrische centra en detentiecentra. Het is veelzijdig en boeiend werk. In alle gevallen houden we ons bezig met zaken die direct van invloed zijn op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor DJI zo bijzonder. Want recht raakt mensen. Shared Service Center

Het Shared Service Center (SSC) is de uitvoeringsorganisatie van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) op het gebied van HRM-dienstverlening, Inkoop, Contact & Services, Financiën en rapportage en het Facilitair Bedrijf. Wij realiseren in opdracht van de hoofddirectie een uniforme en adequate uitvoering van deze processen. Daarnaast bedient het SSC DJI ook andere organisaties binnen het ministerie van Justitie en Veiligheid en het Rijk.

HRM-adeling

Advies op en uitvoering geven aan een enorme diversiteit aan vraagstukken op het gebied van mens en organisatie. Dat is ons doel bij de afdeling HRM. We werken met zo’n tweehonderd collega’s met (specialistische) kennis van onder andere arbeidsverhoudingen, HR-advies, werving en selectie én data. De werksfeer is toegankelijk en informeel: nieuwe collega’s ontvangen we met open armen. Verder staan samenwerken en ontdekken bij ons voorop. We gaan mensgericht en nieuwsgierig te werk.

Functie eisen

  • De aangeboden kandidaat heeft een afgeronde HBO opleiding
  • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 3 jaar ervaring als HR-adviseur


Wensen

  • Kandidaat heeft 1 jaar werkervaring met arbeidsrecht
  • Kandidaat heeft 1 jaar ervaring met actuele HR-thema’s, zoals duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en strategische personeelsplanning

Competenties

  • Klantgericht en samenwerken
  • Omgevingsbewust
  • Plannen en organiseren
  • Flexibel
  • Kandidaat past binnen de organisatie/groep

Achtergrond opdracht

Voor het Shared Service Center van DJI zijn we op zoek naar een enthousiaste en hands-on HRadviseur. Wat heeft de klant nodig als het gaat om HR? Hoe help ik mijn klant bij vragen rondom het verlagen van het verzuim? En hoe ondersteun ik mijn klant met de overgang naar het hybride werken? Dit zijn vragen die jij je als HR-adviseur bij SSC DJI stelt. Het Shared Service Center DJI ondersteunt overheidsorganisaties zoals de Dienst Justitiële Inrichting (DJI), de Immigratie en Naturalisatie Dienst, het Nederlands Forensisch Instituut en Justis in hun bedrijfsvoering. We zijn een full service organisatie met diensten op het gebied van inkoop, financiën, HRM, facilitair en project- & programmamanagement. Met meer dan 16 jaar ervaring kennen we de markt en zijn we een betrouwbare en deskundige partner. Onze missie: “Zorgen dat onze klanten hun werk kunnen doen”. Dit doen we door mee te denken met de klant en altijd te zoeken naar mogelijkheden om te groeien, te ontwikkelen en te innoveren. Zo maken wij het belangrijke werk van onze klanten mogelijk.


Als HR-adviseur kun je je goed vinden in bovenstaande missie! Je werkt voor het SSC DJI. Samen met drie andere HR-adviseurs zorg je voor een adequate uitvoering van de HR-werkzaamheden. Je bent gesprekspartner voor afdelingshoofden en teamleiders op het gebied van HR gerelateerde onderwerpen, zoals de gesprekscyclus, rechtspositie, werving & selectie, arbeidsvoorwaarden en opleiding & ontwikkeling. Daarnaast werk je nauw samen met de 2e lijns HR-expertise. Bijvoorbeeld adviseurs reintegratie in geval van langdurig verzuim en adviseurs mobiliteit bij loopbaanvragen.


In je werk schakel je makkelijk van operationele naar tactisch-strategische onderwerpen. Het ene moment adviseer je leidinggevenden over functioneren, bezetting en verzuim en het volgende moment houd je je bezig met HR brede projecten zoals leiderschapsontwikkeling of het strategisch personeelsplan. Je weet daarbij een goede afweging te maken tussen jouw eigen taken en de HR-taken die onder integraal management (lees: de verantwoordelijkheid van de leidinggevende) vallen.


Operationele taken vormen op dit moment nog een wezenlijk onderdeel van je functie. We maken daarin stappen door verdere digitalisering en automatisering van processen en verwachten dat je daarin mee kan groeien en ontwikkelen. Jij weet zelfstandig je weg te vinden binnen het SSC DJI en je werk te doen, maar je weet ook samen te werken en afstemming te zoeken met collega HR Adviseurs en relevante partijen. Dat vraagt om een proactieve houding, klantgerichtheid, omgevingsbewustzijn en een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Wij zorgen voor een goede landing binnen ons team!

Uur: 24-36

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 11 augustus 2022, voor 17:00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor HR