Titel

GIS DevOps Engineer a.i.

Organisatie

De opdrachtgever is een regionale Nederlandse Netbeheerder die voornamelijk in de Randstad opereert. De opdrachtgever is verantwoordelijk voor het transport van elektriciteit en gas naar circa 2 miljoen huishoudens en industriële klanten.


Let op!

- Er kan gevraagd worden om een geldige VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). De kosten voor de aanvraag van een VOG zijn voor de kandidaten zelf.

- De opdrachtgever stuurt aan op het ‘bring your own device’ principe. De opdrachtgever verzoekt de externe medewerker gebruik te maken van een eigen mobiele telefoon en/of laptop.’

- Een screening kan onderdeel van de procedure zijn.


Achtergrond opdracht

Vacature kan mogelijk eerder van de website verdwijnen bij het vinden van een passende kandidaat.Ben jij een held met Smallworld? Weet jij hoe we moeten zorgen dat Geo data waarde levert in de energietransitie? Is geen GIS landschap jou te complex? Lees dan verder! De elektra- en gasnetten van onze klant staan geregistreerd in ons BedrijfsMiddelen Register (BMR). Dit is een verzameling van applicaties en functionaliteiten om ons net goed te kunnen beheren. De kern van BMR is ons GIS (Smallworld). De data is GIS word steeds belangrijker naar de toekomst toe, de functionaliteiten worden steeds slimmer en de data moet steeds actueler zijn. Het DevOps team BMR zorgt dat de systemen elke dag op de juiste manier performen, waarborgt de continuïteit van het platform naar de toekomst en werkt aan de functionaliteiten die helpen in de energietransitie. We zoeken versterking in het BMR team. Jij gaat helpen in het beheer en ontwikkelen op applicaties als Smallworld en Lovion, maar ook specifieke applicaties voor het ondersteunen van operationele processen. Je denkt mee hoe we deze applicaties aan toekomstige scenario’s up to date houden, zo is het team nu bijvoorbeeld aan het inventariseren of Electric Office een goed alternatief is. Naast de applicaties zorg je ook voor het goed functioneren van de integraties naar andere systemen zoals bijvoorbeeld het SCADA systeem. De beheerambities van onze klant en het BMR team zijn dat we op termijn zorgen voor een “loosely coupled” architectuur die past bij onze API first strategie. Deze vernieuwde architectuur is volledig transparant waarbij het beheer maximaal gefaciliteerd is met automatisering. Het BMR team werkt aan de functionaliteiten van de toekomst. Hiermee realiseren we onder andere een “Digital twin” voor een actuele netstatus, een continu overzicht van de performance van onze assets en een inzage in de energiebewegingen op de netten. Ook realiseert het team features zoals Netrekenen waarmee we met onze actuele data direct meerdere scenario’s kunnen emuleren. Dit stelt de business in staat om te anticiperen op grote netuitbreidingen rekening houdende met decentrale opwekking


Een goed team, daar hoor je bij

Met een team van zowel ervaren als meer junior collega’s ga je deze uitdaging aan. De teamleden helpen elkaar de outcome te maximaliseren, continu te verbeteren en van elkaar te leren. Het team schakelt dagelijks met de Product Owner over wat de outcome zou moeten zijn. De Scrum Master helpt het team hierin en zorgt ervoor dat iedereen het maximale kan geven op een prettige manier. Onze klant is de weg ingeslagen naar een datagedreven netbeheerder met maximaal gedigitaliseerde processen. We snappen als geen ander dat dat begint met het investeren in onze BMR systemen. Ben je een enthousiaste GIS ontwikkelaar met affiniteit met de energiebranche? Dan is onze klant het bedrijf waar je wil zijn de komende tijd!


Eerste periode wordt er volledig vanuit huis - online via Teams - gewerkt. Later wordt op de locatie Rotterdam, Zalmstraat gewerkt.

Functie eisen

 • Je bent een GIS ontwikkelaar a.i. die de mix met beheer leuk vindt.
 • Kandidaat dient de Nederlandse taal machtig te zijn in woord en geschrif
 • Ervaring in de energiebranche is een pré.
 • Je kan goed de balans vinden tussen het dagelijks helpen van gebruikers bij bugs, het werken aan een stabiele IT infratechniek en het leveren van nieuwe functionaliteiten.
 • Je maakt de architectuur snel eigen en weet hoe je de krachten van collega’s bundelt om tot successen te komen.
 • Je vind het leuk om ongedocumenteerde integraties uit te pluizen en transparant te maken voor andere collega’s.
 • Je overziet het brede scala aan applicaties en verschillende vaardigheden binnen het team en maakt graag de menselijke verbindingen hiertussen om het gezamenlijke doel van het team te realiseren.
 • HBO werk- en denkniveau.
 • Minimaal 3 jaar ervaring als GIS ontwikkelaar. (harde eis)
 • Minimaal 3 jaar ervaring binnen een ontwikkel scrumteam. (harde eis)
 • Ervaring met Smallworld en/of Electric Office. (harde eis)
 • Ervaring met ontwikkelen onder architectuurprincipes. (harde eis)


Wensen:

 • Ervaring in de energiebranche is een pré.
 • Ervaring in ontwikkelen met Magik is een pré
 • Goed kunnen plannen
 • Verantwoordelijkheidsgevoel
 • Flexibele instelling
 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Resultaatgericht
 • Proactief
 • Luistervaardig


Opdracht informatie

Interesse? Reageer dan vóór 8 juli 2020, 09.00 uur met een recent *CV, motivatie, beschikbaarheid en het uurtarief (incl. reis-, verblijfs-, parkeer- en kosten gebruik eigen mobiele telefoon en/laptop, exclusief BTW). 


Let op:

 1. CV alleen Nederlandstalig in WORD-format (max. 5 pagina's).
 2. Na 1040 uur kan de kandidaat eventueel kosteloos worden overgenomen door de opdrachtgever.
 3. Eventuele intakegesprekken zullen plaats vinden in de week van 20 juli. Zorg ervoor dat de kandidaat beschikbaar is, omdat de gesprekken niet op een ander moment plaats zullen vinden..
 4. Deze klant beschikt niet over eigen parkeergelegenheid, er dient gebruikte worden gemaakt van openbare parkeergarages in de omgeving. Parkeerkosten kunnen niet achteraf gedeclareerd worden. Daarentegen zijn de Openbaar vervoer voorzieningen wel heel goed.
 5. Vacature kan mogelijk eerder van de website verdwijnen bij het vinden van een passende kandidaat.

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Management & Support