Titel

Gegevensanalist YP

Organisatie

De IND beoordeelt aanvragen van vreemdelingen die in Nederland willen verblijven of Nederlander willen worden. Bijvoorbeeld vluchtelingen die niet veilig zijn in eigen land en asiel zoeken. Of om mensen uit het buitenland die in Nederland willen werken en wonen. Ook behandelt de IND aanvragen van mensen die in Nederland wonen en willen naturaliseren.


De IND is een agentschap van het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV).


De ICT afdelingen van de IND zitten samen met het COA en DT&V aan de Rijnstraat 8 in Den Haag. Deze lokatie zit vlak naast het Centraal station en is dus zeer goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Functie eisen

  • HBO/academisch; Gegevensmodellering
  • Semantische gegevensmodellering volgens Niam, Object Role Modeling, Infomod of vergelijkbaar.
  • Kennis van Logica.


Wensen:

  • Van belang is dat de kandidaat opleiding in de richting heeft, affiniteit en een gezonde ambitie om de skills die in theorie zijn opgedaan, in de praktijk verder te ontwikkelen
  • Kennis van gegevensmodelleringsmethoden


Competenties:

  • Goede communicatieve skills
  • Goede beheersing Nederlandse taal
  • Accuratesse

Achtergrond opdracht

We zijn op zoek naar een jonge, enthousiaste en ambitieuze persoon die bereid is in zichzelf te investeren om het vak van gegevensanalist/-modelleur in de praktijk te leren onder begeleiding van deskundigen. Vanzelfsprekend is een sterke affiniteit met gegevens, gegevensbeheer en gegevensmodellering nodig.


Als gegevensanalist onderzoek en modelleer je gegevens vanuit het principe eenmalig inwinnen en meervoudig gebruik. In het gegevensmodel beschrijf je de gegevens in termen van Semantiek, Syntax en Store. NIAM en Object Role Modelling zijn de gehanteerde methoden.


Je wordt onderdeel van een klein team dat bestaat uit een gegevensarchitect, informatie-analist en een (tool-)ontwikkelaar. Het IND gegevensmodel ontwikkel je met deskundigen uit de business en Informatievoorziening (inclusief gegevensbeheer; De Dataorganisatie). Het resultaat van jouw modellering wordt voor toetsing en gebruik gedocumenteerd in een tool dat momenteel nog in ontwikkeling is.


Achtergrond opdracht:

Het gebruik van gegevens binnen IND wordt steeds meer applicatie-overstijgend. De belangen om IND-breed over gegevens te kunnen beschikken vraagt om een applicatie-onafhankeijke gegevensmodellering. Daarom zullen gegevens niet langer per applicatie, maar IND-breed beheerd gaan worden. Die operationele verantwoordelijkheid zal door de business en door de Informatievoorziening bij de Dataorganisatie worden neergelegd.

Opdracht informatie

Tariefsindicatie EUR 90,-


Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 14 mei 2021, voor 12.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en een indicatie van de geschatte tijd en kosten.


De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor IT Management & Support