Titel

Gegevensanalist GROW

Organisatie

De IND beoordeelt aanvragen van vreemdelingen die in Nederland willen verblijven of Nederlander willen worden. Bijvoorbeeld vluchtelingen die niet veilig zijn in eigen land en asiel zoeken. Of om mensen uit het buitenland die in Nederland willen werken en wonen. Ook behandelt de IND aanvragen van mensen die in Nederland wonen en willen naturaliseren.


De IND is een agentschap van het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV).


De ICT afdelingen van de IND zitten samen met het COA en DT&V aan de Rijnstraat 8 in Den Haag. Deze lokatie zit vlak naast het Centraal station en is dus zeer goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Functie eisen

  • Minimaal 3 jaar HBO/academisch; Gegevensmodellering
  • Aantoonbare kennis en kunde over semantische gegevensmodellering volgens Niam, Object Role
  • Modeling, Infomod of vergelijkbaar.
  • Kennis van Logica.
  • Kennis van DAMA/DMBOK of vergelijkbaar.


Wensen:

  • Kennis van gegevensmodelleringsmethoden
  • Goede communicatieve skills
  • Goede beheersing Nederlandse taal
  • Accuratesse

Achtergrond opdracht

Als gegevensanalist onderzoek en modelleer je gegevens vanuit het principe eenmalig inwinnen en meervoudig gebruik. In het gegensmodel beschrijf je de gegevens in termen van Semantiek, Syntax en Store. Vanzelfsprekend heb je een sterke affiniteit met gegevens, gegevensbeheer en gegevensmodellering.Je bent je onderdeel van een klein team dat een nieuw gegevensmodel voor IND ontwikkelt. Daar werk je nauw samen met een gegevensarchitect, informatie-analist en een documentalist. Inhoudelijk ontwikkel je aan het gegevensmodel met deskundigen uit de business en Informatievoorziening (inclusief gegevensbeheer; De Dataorganisatie). Het resultaat van jouw modellering wordt voor toetsing en gebruik vastgelegd in een tool dat momenteel nog in ontwikkeling is.


Achtergrond opdracht:

Het gebruik van gegevens binnen IND wordt steeds meer applicatie-overstijgend. De belangen om IND-breed over gegevens te kunnen beschikken vraagt om een applicatie-onafhankeijke gegevensmodellering. Daarom zullen gegevens niet langer per applicatie, maar IND-breed beheerd gaan worden. Die operationele verantwoordelijkheid zal door de business en door de Informatievoorziening bij de Dataorganisatie worden neergelegd.

Opdracht informatie

Tariefsindicatie: EUR 90,-


Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 14 mei 2021, voor 12.00 uur je recente Cv + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.


De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken.

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor Business Analysis & Process Management