Titel

Functioneel Applicatiebeheerder

Organisatie

De opdrachtgever is een regionale Nederlandse Netbeheerder die voornamelijk in de Randstad opereert. De opdrachtgever is verantwoordelijk voor het transport van elektriciteit en gas naar circa 2 miljoen huishoudens en industriële klanten.

Achtergrond opdracht

Een opdrachtgever van ons is op zoek naar een (Junior) Functioneel Applicatiebeheerder voor de EMS systemen. Het betreft hierbij om een deta-vast opdracht. Na een inzet van 6 maanden kan de kandidaat in vaste dienst treden bij de opdrachtgever.
Je gaat werken bij de afdeling Exploitatie binnen ICT. Jouw team bestaat uit 12 collega’s en je werkt vanuit Rotterdam. ICT werkt sinds een jaar volledig volgens Agile, wat betekent dat er elk kwartaal een Big Room Planning is!

Wat werken als Functioneel Beheerder EMS/DMS zo leuk maakt is dat je verantwoordelijk bent voor je eigen Hoogspanning (HS)-, Middenspanning(MS)- en Gas- projecten. Hiervoor stem je af met projectleiders, engineers, testers en bedrijfsvoerders. Je gaat werken aan de nieuwste technieken (zelfherstellende netwerken) in een hoog beschikbare en hoog secure IT omgeving

De Functioneel Applicatiebeheerder wordt verantwoordelijk voor de Energie Management Systeem (EMS) en Distributie management Systeem (DMS). Dit houdt in dat je  verantwoordelijk bent voor het configureren en beheren van deze twee systemen. Het EMS en het DMS systeem worden door de opdrachtgever gebruikt voor het bewaken en schakelen van het primaire elektriciteit- en gas- net. Dit doe je in een hoog beschikbare en hoog secure IT omgeving.
 
Taken:
Configureren van de applicaties met als doel nieuwe of aangepaste HS-, MS- en Gas- stations in de applicatie op te voeren, testen en in productie te brengen;
Vaststellen van de oorzaak van storingen in de applicaties en zorg dragen voor de juiste oplossing volgens de IT service management processen;
Begeleiden van de installatie van nieuwe (complexe) programmatuur en de aansturing van leveranciers (testen en accorderen van technische en functionele wijzigingen);
Deelnemen of leidinggeven aan projecten;
Ondersteunen van de collega's binnen de organisatie bij het opstellen van functionele wijzigingsverzoeken en maakt of beoordeelt Impact Analyses en Functionele Ontwerpen;
Controleren op correct gebruik van applicaties en ondersteunen van de collega's bij het gebruik;
Bewaken van de performance, de beveiliging en het uitwijkplan;
24/7 on-call diensten (hou hier rekening mee);
Informatiebeveiliging van de applicatie;
Opbouwen van kennis ten behoeve van het configureren van zelfherstellende netten in DMS.

Functie eisen

Je hebt steeds verschillende snelle leercurves doorgemaakt en je kunt je nieuwe omgevingen en situaties snel eigen maken door grondige analyse. Je hebt lef, een hoog energie niveau, een positieve instelling en executiekracht. Zodat je de beoogde doelstellingen realiseert in een steeds sneller veranderende organisatie.

Je herkent jezelf in de onderstaande punten:
HBO werk- en denkniveau. Bij voorkeur een technische HBO opleiding Electrotechniek
Affiniteit met techniek en bij voorkeur energienetwerk (elektra en gas)
Ervaring in ICT (minimaal 1 jaar, met veel interesse in de ICT en de energiebranche)
Je bent een echte teamplayer.
Met je analytische vermogen denk je in oplossingen in plaats van problemen.
Naast communicatieve en sociale vaardigheden ben je resultaatgericht, een zelfstarter en werk je accuraat.
Je ambieert een functie in ICT en leert snel nieuwe dingen.
Je spreekt vloeiend Nederlands
 

Opdracht informatie

De opdrachtgever is goed bereikbaar met het OV. De bus en metro stopt voor de deur! Het is niet mogelijk om je auto bij de opdrachtgever te parkeren. Wel zijn er veel parkeergarages in de buurt aanwezig.
Na inzet van 3 maanden kan er een verlenging van 3 maanden volgen. Daarna kan er een vaste aanstelling bij de opdrachtgever plaats vinden. 
 
Indicatietarief: € 50,- (inclusief reis-, verblijfs- en parkeerkosten, exclusief BTW)
Let op! Een (pre) employment screening kan onderdeel zijn van selectieproces.
Er kan ook gevraagd worden om een geldig VOG verklaring. De kosten hiervan zijn voor de kandidaat zelf.
 
Interesse? Reageer dan zo snel mogelijk met een recent CV, motivatie gericht op de gestelde functie-eisen, minimaal 2 referenties, beschikbaarheid en het uurtarief (inclusief reis-, verblijfs- en parkeerkosten, excl. BTW)

Gerelateerde opdrachten

Voor Software Development