Titel

Front - end developer 2fte

Organisatie

Belastingdienst te Utrecht

Achtergrond opdracht

Binnen KI&S moeten alle dienstverlenende producten, die bedoeld zijn voor burgers en ondernemers om hun belastingzaken zo eenvoudig als mogelijk te doen, aangepast worden aan de vereisten van de wet digitale toegankelijkheid: https://www.digitoegankelijk.nl/. Dit betreft de websites van de belastingdienst, zowel de front end techniek als tekstuele aspecten en alle brieven, handboeken, portalen, interactieve hulpmiddelen enz. Het doel is om in juli 2021 volledig te voldoen aan de vereisten van de regelgeving.


Voor dit project zijn we op zoek naar twee ervaren front-end webdevelopers. Vanwege de grote diversiteit aan technieken en systemen die binnen de Belastingdienst wordt gebruikt, is een brede ervaring met verschillende technieken en systemen een pré. Bijvoorbeeld, voor de website en hulpmiddelen vormen HTML5, CSS3 en Javascript de basis. Ook het ontsluiten van API’s en werken met systemen als Mindbreeze en Matomo behoren tot het werkpakket. Maar ook de nieuwsgierigheid en kunde om dingen zelfstandig en efficiënt uit te zoeken zijn belangrijke eigenschappen om hier succesvol te zijn. Tot slot, wij werken volgens de Agile Scrum principes, dus samenwerken en elkaar coachen zijn ook een belangrijk onderdeel van ons dagelijks werk.


Achtergrond opdracht:

Binnen de afdeling Klantinteractie en -services van de Belastingdienst is het team Webtools verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het onderhoud van www.belastingdienst.nl en de interactieve hulpmiddelen die daarop aangeboden worden. Het is natuurlijk fantastisch dat zoveel mensen gebruik maken van waar wij dagelijks mee bezig zijn, maar dit brengt ook bijzondere uitdagingen met zich mee. Zo is er bijvoorbeeld bijzonder veel aandacht voor de toegankelijkheid van de website zodat dat alle gebruikers (burgers en ondernemers), zonder uitzondering, in staat zijn hun eigen zaken zo goed mogelijk zelf te regelen. Of de continue uitdaging om de techniek achter de website en hulpmiddelen relevant te houden, zodat de website toekomstbestendig blijft. Kortom, een dynamische omgeving waarin je op ieder ervaringsniveau kunt groeien en de resultaten van jouw werk door miljoenen mensen gezien worden.Functie eisen

 • Je hebt een hbo-diploma in een relevante ICT-richting
 • Ervaren front-end webdeveloper (zie functie-eisen bij de opdracht)
 • Minimaal 3 jaar ervaren front-end webdeveloper
 • Je hebt 3-5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie
 • Je hebt ervaring met html5, javascript, jquery, sass/css3 en bootstrap
 • Je hebt ervaring met IBM WCM· Je hebt kennis van en ervaring met het inrichten van een webontwikkelstraat en de onderdelen die daarin een rol kunnen spelen zoals Grunt, Gulp en/of Webpack
 • Je hebt ervaring met XSLT


Wensen:

 • Kennis van en/of ervaring met Tag management, Testmethodes en tools zijn een pré·
 • Ervaring met werken in Agile teams is een pré
 • hebt ervaring met het toepassen van de WCAG richtlijnen en onderschrijft hun nut en noodzaak
 • Analyseren, Creativiteit, Flexibiliteit, Omgevingsbewustzijn, Resultaatgerichtheid, Samenwerken, Zelfontwikkeling
 • Als Front-End developer kun jij onze klanten naar het volgende niveau brengen. Je vindt het leuk om binnen een projecten bezig te zijn en krijgt energie van spannende uitdagingen en de nieuwste technologieën. Je wilt graag de ultieme beleving creëren voor de gebruiker en met minder ben je niet tevreden. Dit doe je natuurlijk niet alleen! Je werkt dus nauw samen met collega's. Je gelooft in de kracht van samenwerking want alleen zo kan je voortdurend vernieuwende oplossingen voor topmerken ontwikkelen.

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons uiterlijk 25 november 2020, voor 17.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.


De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken

Mail mij deze opdracht

Gerelateerde opdrachten

Voor Software Development