Titel

Filenet consultant

Organisatie

Belastingdienst te Apeldoorn

Achtergrond opdracht

Voor het project GDA (Generiek Digitaal en Archiefbeheer) wordt inhoudelijke versterking van het projectteam gezocht in ECM en dan met name in IBM Filenet. De uitvoering gebeurt door scrumteams van Bouwblok ECM. De gezochte consultant zal dan ook samen werken met de project/ solutions architect veel coördinerende en regisserende werkzaamheden verrichten naast inhoudelijk werk. We vragen iemand die naast inhoudelijk ECM (advies)werk het leuk vindt om mensen samen te brengen en die de verbindende schakel kan zijn tussen wens (business) en techniek (ECM, IBM Filenet). Het projectteam bestaat uit ervaren ICT professionals en leveren snel, accuraat en op hoog niveau. Het T-shaped projectteam pakt zelf klussen op, schat in hoeveel tijd het kost en leveren op tijd. Zodoende kunnen wij de uitvoerde IV organisatie adequaat aansturen


Toelichting

De applicatie- of softwarearchitect draagt zorg voor het ontwerp van de architectuur van een totaal softwaresysteem en/of individuele applicaties en het technisch ontwerp daarvan. Hij werkt daarbij vanuit de principes van de architectuur (Nora - Gemma etc.). Deze functie komt voor in organisaties waar grote en complexe systemen worden ontwikkeld, bij de ontwikkeling van administratieve systemen en ook bij de ontwikkeling van embedded software.


Achtergrond opdracht

IBS Bedrijfsvoering is onder andere de IV-integrator voor de SSO CFD Informatiehuishouding. Recentelijk is IBS BV verantwoordelijk voor het project GDA (Digitaal Archief en Documentbeheer), gebaseerd op IBM Filenet. Daarbij wordt gewerkt aan de doorontwikkeling van het digitaal archief en worden oude bestaande systemen gemigreerd. Samen met de business wordt hier uitvoering aan gegeven te starten met een MVP. Uitdagingen zijn: standaardisering aansluitingen met services (container hosting), nieuw meta gegevensmodel, aansluiting/integratie berichtenmagazijn , integratie documentbeheer en archiefbeheer, ontsluitig met persoonlijke accounts/ autorisaties, signaal start vernietigingstermijn, migraties van koppelingen met miljoenen berichten en een archief met miljarden records, doorontwikkeling IRM (intelligent record management).

Functie eisen

  • Informatica en informatiekunde (Bachelor)
  • Minimaal 10 jaar Enterprise content management
  • Minimaal 5 jaar ECM producten (bij voorkeur IBM Filenet, IBM BPM, IBM Record Manager, IBM Content Navigator)

Wensen

  • Je moet goed kunnen samenwerken, resultaatgericht zijn, proactief zijn en zorgen voor kennisoverdracht.
  • Je bent in staat om gevraagd en ongevraagd advies te geven aan de collega’s. Je beschikt over adequate communicatieve vaardigheden.
  • Ook vragen we iemand die het leuk vindt om mensen samen te brengen en wellicht ook aan te sturen en die inhoudelijk regie kan voeren op werkzaamheden die in verschillende teams worden uitgevoerd.
  • Kennis van zowel scrum agile werken (SAFE framework) als kennis van PRINCE II. Dus zowel kunnen werken in een project team waarbij ten behoeve van de opdrachtgever middels PRINCE II wordt gemanaged als Scrum Agile kunnen werken in de IV organisatie.
  • Je hebt kennis van en kunt samenwerken met een solution architect. Architectuur werkzaamheden (methoden, modelleertechnieken, tools, modellen etc) zijn jou niet vreemd. Kennis van de overheidsorganisatie en kennis over archiefwet- en regelgeving is een pré.
  • Professional Scrum Master PSM1 (certificaat) is een pre.

Opdracht informatie

Stuur ons 31 augustus 2020, voor 12.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.

De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken

Gerelateerde opdrachten

Voor Projectmanagement